Πέσιτς: «Δίκαια στον τελικό και οι δύο ομάδες – Η συνοχή της Γερμανίας το πιο σημαντικό στοιχείο τους»

Πέσιτς: «Δίκαια στον τελικό και οι δύο ομάδες – Η συνοχή της Γερμανίας το πιο σημαντικό στοιχείο τους»

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς, μία μέρα πριν τον μεγάλο τελικό του Mundobasket, μίλησε για το δίκαιο ζευγάρι που θα κοντραριστεί για το τρόπαιο, επισημαίνοντας τα δυνατά στοιχεία των Γερμανών.

Με τη Σερβία να βρίσκεται αύριο στο μεγαλύτερο ραντεβού της ιστορίας της απέναντι στη Γερμανία, ο προπονητής της, Σβέτισλαβ Πέσιτς, μίλησε για το πόσο δίκαια έφτασαν οι δύο ομάδες ως το τέλος του δρόμου, αλλά και το τι πρέπει να προσέξει η ομάδα του απέναντι στη «Νασιονάλμανσαφτ».

Ο Πέσιτς έχει περάσει ένα μεγάλο μέρος της καριέρας του στη Γερμανία και εκεί «έχτισε» το όνομά του ως προπονητής και αύριο (10/9, 15:40) έχει την ευκαιρία αν η ομάδα του επικρατήσει, να πάρει το χρυσό μετάλλιο, με ένα σύνολο το οποίο δεν φάνταζε ως μεγάλο φαβορί, δεδομένων των απουσιών.

Διαβάστε επίσης: Ραγδαίες εξελίξεις στους Σακραμέντο Κινγκς για Βεζένκοφ!

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πέσιτς:

«Και οι δύο ομάδες αξίζουν να βρίσκονται στον τελικό. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν ομαδικό μπάσκετ. Σεβόμαστε όλοι τη Γερμανία. Το πιο σημαντικό στοιχείο τους είναι η συνοχή. Παίζουν μαζί 4-5 χρόνια. Παίζουν εξαιρετικά μαζί. Το έδειξαν εδώ στη Μανίλα. Είναι αήττητοι. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο πλευρές. Κι εμείς έχουμε παίξει ομαδικά, με καλή άμυνα, με τρανζίσιον, με αιφνιδιασμούς και καλό μπάσκετ.

Ένας τελικός είναι πάντα ξεχωριστός. Έχω καλές αναμνήσεις από τη Γερμανία. Η εμπειρία μου εκεί με βοήθησε πολύ και στις εύκολες και στις δύσκολες στιγμές. Έφτασε σε αυτό το επίπεδο ως προπονητής εκεί. Είμαι πολύ κοντά στο γερμανικό μπάσκετ και έχω πολλούς φίλους εκεί. Η οικογένεια μου μένει στο Μόναχο».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ