Νίκολα Γιόκιτς όπως… Λάρι Μπερντ

Νίκολα Γιόκιτς όπως… Λάρι Μπερντ

Ο Σέρβος σέντερ των Ντένβερ Νάγκετς που φέτος κάνει εξαιρετική σεζόν, έχει καταφέρει να βάλει το όνομά του δίπλα σε αυτό του θρύλου των Σέλτικς, Λάρι Μπερντ, σε μια σπάνια στατιστική κατηγορία.

Ο 23χρονος σέντερ των Ντένβερ Νάγκετς διάγει την τρίτη σεζόν του στο ΝΒΑ. Και κάθε χρονιά ο Γιόκιτς ξεπερνά τον εαυτό του, καθώς οι μέσοι όροι του παρουσιάζουν σταθερή ανοδική πορεία. Φέτος έχει καταφέρνει να κινείται σε ρυθμούς double double (17,2 πόντοι και 10,7 ριμπάουντ) παρουσιάζοντας μεγάλη έφεση και στη δημιουργία καθώς μοιράζει 6 ασίστ ανά ματς.

Φέτος τράβηξε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας όταν πριν λίγες μέρες πέτυχε κόντρα στους Μιλγουόκι Μπακς, το πιο γρήγορο triple double στην Ιστορία της Λίγκας, με 16 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ μέσα σε μόλις 14’ και 33’’.

Εκτός όμως από αυτό το κατόρθωμα, μπήκε και σε μια άλλη λίστα, αυτή των 120-60-50. Δηλαδή των παικτών που κατάφεραν να έχουν πάνω από 120 πόντους, 60 ριμπάουντ και 50 ασίστ σε ένα εύρος 5 συνεχόμενων παιχνιδιών. Κάπως έτσι έγινε ο τρίτος παίκτης τα τελευταία 35 χρόνια στο ΝΒΑ που καταγράφει τέτοια νούμερα, μετά τον θρυλικό Λάρι Μπερντ των Μπόστον Σέλτικς και του Ράσελ Γουέστμπρουκ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ