Σίλβερ: «Θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε την επέκταση της λίγκας»

Σίλβερ: «Θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε την επέκταση της λίγκας»

Ο Άνταμ Σίλβερ μίλησε για το ενδεχόμενο επέκτασης του ΝΒΑ, για τα οικονομικά της λίγκας και για τους τελικούς.

Ο κομισάριος του NBA, Άνταμ Σίλβερ, τέθηκε ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου πριν το Game 1 της σειράς των τελικών του ΝΒΑ, εστιάζοντας στην προοπτική επέκτασης του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου, στο μέλλον του τουρνουά play-in, στην τρέχουσα οικονομική κατάσταση του πρωταθλήματος, στην έδρα των Τορόντο Ράπτορς τη νέα αγωνιστική περίοδο, αλλά και στο τι σημαίνει η παρουσία των Φοίνιξ Σανς και Μιλγουόκι Μπακς στους τελικούς του NBA.

Οι δηλώσεις του Άνταμ Σίλβερ:

Για την επέκταση των ομάδων στο ΝΒΑ: «Οι πιο σημαντικές εκτιμήσεις για εμάς όταν εξετάζουμε την επέκταση είναι, θα μεγαλώσει τελικά η πίτα; Με την επέκταση ενισχύεται το αποτύπωμα του πρωταθλήματος. Θα συνεχίσουμε να το εξετάζουμε. Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα έχει νόημα να επεκταθούμε, αλλά δεν είναι στην κορυφή της ατζέντας αυτήν τη στιγμή».

Για το play-in: «Είναι προσδοκία μου ότι θα συνεχίσουμε [το τουρνουά] και την επόμενη σεζόν. Νομίζω, τελικά, παρόλο που υπήρχαν κριτικές, όχι μόνο από τον ΛεΜπρον Τζέιμς αλλά και από άλλους που δεν το υποστήριξαν, ότι ήταν γενικά πολύ θετικό για το πρωτάθλημα και τους παίκτες. Προσδοκία μου είναι να συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν».

Για τα οικονομικά της λίγκας: «Οικονομικά, για τη σεζόν, χωρίς να το κάνουμε πολύ συγκεκριμένα, είμαστε κάπως καλύτερα απ` ό,τι αρχικά είχαμε προβλέψει. Όπως θυμάστε, νομίζω ότι είπα στην αρχή της σεζόν ότι περίπου το 40 τοις εκατό των τυπικών εσόδων μας αποδίδεται όχι μόνο στις πωλήσεις εισιτηρίων αλλά και στις ροές εσόδων που προέρχονται από τις σχετικές οικονομικές δραστηριότητες στα γήπεδα.

Οι θεατές επέστρεψαν στα κλειστά για τα πλέι-οφ και όσο υπέροχα κι αν ήταν, ο χρόνος και ο αριθμός των αγώνων ήταν μικρός. Δεν έχουμε τους ακριβείς αριθμούς, αλλά είμαστε περίπου στο ένα τρίτο των εσόδων, αντί για το 40 τοις εκατό.

Νιώθω ότι τον επόμενο χρόνο θα το έχουμε ξεπεράσει. Νομίζω ότι έχουμε μια εξαιρετικά ισχυρή συνεργασία με τους παίκτες, τους προπονητές, τους διαιτητές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να το πετύχουμε αυτό».

Για τους αγώνες στον Καναδά τη νέα σεζόν: «Δεν είναι ακόμη σαφές. Υπάρχουν ελπίδες ότι το Οντάριο θα ανοίξει και ότι θα είναι σε θέση να υποδεχθεί την ομάδα πίσω στο Τορόντο. Γνωρίζω ότι είναι απίστευτα σημαντικό για την ομάδα. Ελπίζουμε ότι η ομάδα θα επιστρέψει εάν η κατάσταση με τον κορονοϊό παραμείνει όπως είναι τώρα στον Καναδά».

Για τους τελικούς: «Έχουμε το Φοίνιξ και το Μιλγουόκι στους Τελικούς. Μία ομάδα που έχει 50 χρόνια να κατακτήσει πρωτάθλημα και μια που δεν είχε κερδίσει ποτέ τον τίτλο. Αυτό αποδεικνύει τη βιωσιμότητα του ανταγωνισμού σε αυτό το πρωτάθλημα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ