Ο Κόμπι Μπράιαντ εμπνέει πιλότο της Formula 1 (pic)

Ο Κόμπι Μπράιαντ εμπνέει πιλότο της Formula 1 (pic)

Ο ανερχόμενος πιλότος της Alpine και προσεχώς πρώτος Κινέζος πιλότος στην ιστορία της Formula 1, Γκουανιού Ζου, αποκάλυψε πως ο Κόμπι Μπράιαντ σχετίζεται με την επιλογή του αριθμού του μονοθεσίου του.

Ο Κόμπι Μπράιαντ μπορεί να έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιανουαρίου του 2020, μετά από την συντριβή του ελικοπτέρου του στο Καλαμπάσας, όμως συνεχίζει ακόμη να εμπνέει αθλητές σε όλα τα σπορ.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό του Κινέζου πιλότου Γκουανιού Ζου, ο οποίος ετοιμάζεται να αφήσει την Formula 2 και να αναβαθμιστεί, ξεκινώντας την καριέρα του στην Formula 1, όντας ο πρώτος Κινέζος στην ιστορία του θεσμού που τα καταφέρνει.

Κάθε οδηγός υποχρεούται να διαλέξει έναν αριθμό που θα φέρει το μονοθέσιό του και αυτός θα μείνει σε όλη του την καριέρα, μέχρι την απόσυρσή του, όπως ισχύει από το 2014 κι εντεύθεν. Η μόνη εξαίρεση σε αυτό θα είναι να κατακτήσει τον τίτλο, όπως συνέβη με το Μαξ Φερστάπεν, που τη νέα σεζόν θα τρέχει με το 1.

Ο Ζου στην αρχή ήθελε να επιλέξει το 6, όμως μετά την απόσυρση του Ρόσμπεργκ το 2016, το έχει πάρει ο Νίκολας Λατίφι κι έτσι στράφηκε στη δεύτερή του επιλογή, το 24. Καθόλου τυχαίο το νούμερο, καθώς ήταν αυτό που φορούσε ο «Black Mamba» από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, όταν και άλλαξε από το 8, με τον νεαρό να θέλει να τον τιμήσει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Speedweek:

«Ο Κόμπι Μπράιαντ αποτέλεσε μεγάλη πηγή έμπνευσης για μένα, την εποχή που με ενδιέφερε περισσότερο το μπάσκετ από το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αυτό που με εντυπωσίαζε περισσότερο σε εκείνον, ήταν η εργασιακή ηθική.

Παρότι θεωρούνταν ως ο καλύτερος παίκτης της εποχής του, εκείνος συνέχιζε να δουλεύει ακούραστα. Θα σηκωνόταν από τις 4 το πρωί, ξεκινούσε την προπόνηση, έπειτα πήγαινε τα παιδιά του στο σχολείο και μετά, συνέχιζε την προπόνηση. Το 24, είναι τέσσερις φορές το 6 που θεωρείται τυχερός αριθμός στην πατρίδα μου».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ζου τερμάτισε τρίτος στη βαθμολογία της Formula 2 και προβιβάζεται, ενώ ο Αυστριακός πρωταθλητής, Όσκαρ Πιάστρι, όχι, με την προβολή του αθλήματος στην Κίνα να παίζει τον ρόλο της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ