Αντετοκούνμπο: «Παίζουμε με μεγάλη ένταση και σίγουρα πλέον περνάμε καλά»

Αντετοκούνμπο: «Παίζουμε με μεγάλη ένταση και σίγουρα πλέον περνάμε καλά»

Τι είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για το δεύτερο διπλό των Μπακς στο Σικάγο, αλλά και για την ομάδα του και το γεγονός ότι παίζει εξαιρετικά.

Οι Μπακς πέτυχαν ακόμη μια μεγάλη νίκη κόντρα στους Μπουλς και μάλιστα ξανά εκτός έδρας, έκαναν το 3-1 στη σειρά και είναι αγκαλιά με την πρόκριση στα ημιτελικά της Ανατολικής Περιφέρειας, όπου θα τους περιμένουν είτε οι Σέλτικς, είτε οι Νετς (νικάνε με 3-0 οι Κέλτες)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά το τέλος του ματς στο Σικάγο και την άνετη νίκη, παραδέχθηκε ότι πλέον οι Μπακς περνάνε καλά και διασκεδάζουν στην σειρά με τους Μπουλς, προσθέτοντας ωστόσο ότι η σειρά δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το τι κάνουν οι Μπακς ώστε να βρουν σουτ στον Γκρέισον Άλεν: «Είναι απλώς στην σωστή θέση. Στο επόμενο παιχνίδι μπορεί να είναι ο Κόνατον, ή ο Κάρτερ, ή ο Χόλιντεϊ, ή ο Μάθιους. Είναι απλώς στην σωστή θέση, στον σωστό χρόνο. Είναι ελεύθερος και όταν συμβαίνει αυτό, πρέπει να του δώσεις την μπάλα. Είναι «καυτός», παίζει σπουδαία, με αυτοπεποίθηση. Τον χρειαζόμαστε να παίζει έτσι και όταν είναι ελεύθερος πρέπει να του δώσουμε την μπάλα».

Για το αν αισθάνεται ότι οι Μπακς έπρεπε να χάσουν ένα παιχνίδι για να παίξουν καλύτερα στην σειρά με τους Μπουλς: «Όχι. Προφανώς όταν έχεις δυσκολίες, αυτό σου βγάζει τον καλύτερο εαυτό σου. Δεν πρέπει όμως να χάσεις ένα παιχνίδι για να συμβεί αυτό. Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, είτε τα παρατάς, είτε βρίσκεις άλλον τρόπο να επηρεάσεις το παιχνίδι και να εμφανιστείς πιο δυνατός. Νομίζω ότι αυτό κάναμε, αλλά η δουλειά δεν τελείωσε. Έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι στην έδρα μας και ελπίζω να κάνουμε την δουλειά μας».

Για το γιατί πιστεύει ότι ο Άλεν ταίριαξε τόσο γρήγορα στους Μπακς: «Είναι ταπεινός. Είναι πεινασμένος. Παίζει σκληρά κάθε βράδυ και στις δύο πλευρές του παρκέ. Όπως και να πάει το παιχνίδι, συνεχίζει να παίζει. Ξέρει ότι τον χρειαζόμαστε και είναι σπουδαίος παίκτης. Θέλει την μπάλα, θέλει να βάλει σουτ, να βγάλει φάσεις. Δεν φοβάται και ταιριάζει με εμάς. Ζει την στιγμή, διασκεδάζει την στιγμή και παίζει για να νικάει».

Για το αν οι Μπακς διασκεδάζουν μετά τις δύο σερί νίκες που σημείωσαν: «Πιστεύω ότι σίγουρα περνάμε καλά. Προφανώς το αποτέλεσμα είναι καλό και όλοι είναι χαρούμενοι. Ο τρόπος που παίζουμε όμως και στις δύο πλευρές του παρκέ είναι διασκεδαστικός. Παίζουμε με μεγάλη ένταση. Έχουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο, οπότε είναι διασκεδαστικό για εμάς».

Για το τι καινούριο έφερε η είσοδος του Μπόμπι Πόρτις στην αρχική πεντάδα και πώς αυτό επηρεάζει την άμυνα στον ΝτεΡόζαν: «Ήταν απόφαση της τελευταίας στιγμής. Δεν ξέραμε ποιος θα αντικαταστήσει τον Μίντλετον όταν τραυματίστηκε. Προφανώς το ψηλό σχήμα μας έχει βοηθήσει επειδή γεμίζουμε την ρακέτα. Δεν αφήνουμε τους Μπουλς να πάνε στην ρακέτα. Παίρνουμε τα ριμπάουντ. Είμαστε ψηλότεροι και αυτό επηρεάζει όλους τους Μπουλς, όχι μόνο τον ΝτεΡόζαν. Το Σικάγο πρέπει να αντιμετωπίσει 3 παίκτες με ύψος πάνω από 2.10 μέτρα στην πεντάδα και την ίδια στιγμή στην περιφέρεια υπάρχουν δύο παίκτες όπως ο Χόλιντεϊ και ο Μάθιους, που μπορούν να μαρκάρουν σχεδόν όλες τις θέσεις. Νομίζω ότι μας βοηθάει αυτό το σχήμα να κάνουμε πιο δύσκολα τα πράγματα στο Σικάγο. Εμείς πρέπει να εστιάζουμε στους εαυτούς μας».

Για τον Βιλντόζα και τι σκέφτεται για αυτόν: «Αρχικά ήταν απίστευτος στο Game 3. Έκανε κάποια πράγματα που έδειξαν πόσο έξυπνος είναι στην άμυνα και στην επίθεση. Έχει υψηλό I.Q. Μπορεί να πασάρει ανάμεσα από τα πόδια του ή πίσω από την πλάτη του και ο κόσμος σκέφτεται «γιατί το κάνει αυτό σε αγώνα playoffs». Όποιος τον ξέρει όμως, ξέρει ότι έτσι παίζει πάντα. Έτσι παίζει το παιχνίδι. Όταν αισθάνεται άνετα παίζει έτσι, σουτάρει μετά το Pick and Roll. Είναι απίστευτος και μπορεί να μας βοηθήσει. Θα δούμε τρομερά πράγματα από αυτόν στο μέλλον».

Για το αν πιστεύει ότι η ξαφνική αλλαγή μέσα στο παιχνίδι από το ψηλό στο χαμηλό σχήμα μπέρδεψε τους Μπουλς: «Εμείς απλώς επικεντρωνόμαστε στους εαυτούς μας. Το πώς θα τους δυσκολέψουμε στην άμυνα, γεμίζοντας την ρακέτα. Αν βάλουν τρίποντα, θα τα βάλουν πάνω σε άμυνα. Αυτό κάναμε στα Game 3 και 4 και αυτό θέλουμε να κάνουμε και στην συνέχεια».

Για τις 7 ασίστ του και πόσο προσπαθεί να είναι καλός σαν πασέρ: «Αν είναι ελεύθεροι, πρέπει να τους πασάρω. Είναι ελεύθεροι, αφού κάποιες στιγμές έχω τρεις παίκτες πάνω μου. Υπάρχουν φορές που είμαι πεισματάρης και δεν πασάρω, αλλά λατρεύω όταν όλοι εμπλέκονται στην επίθεση και σουτάρουν όλοι. Η μπάλα έχει ενέργεια. Όταν παίζουν όλοι μαζί άμυνα και μοιράζονται την μπάλα στην επίθεση και παίρνουν σουτ, όλοι έχουν ενέργεια και είναι έτοιμοι να βάλουν σουτ και να παίξουν άμυνα. Δεν κάνω πάντως κάτι ξεχωριστό. Απλώς οι συμπαίκτες μου είναι ελεύθεροι και τους πασάρω την μπάλα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ