Ο Γιάννης ισοπέδωσε τη λογική στη σειρά με τους Σέλτικς, αλλά… – Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΒΑ παίκτης με…

Ο Γιάννης ισοπέδωσε τη λογική στη σειρά με τους Σέλτικς, αλλά… – Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΒΑ παίκτης με…

Δεν θα πιστεύεις τι έκανε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πριν αποκλειστεί από τους Σέλτικς.

Έβαλε τους 25 από τους 81. Μάζεψε ξανά 20 ριμπάουντ. Έδωσε και καμιά 15αριά ασίστ, ασχέτως αν η συγκλονιστική αστοχία των συμπαικτών του, τον ανάγκασαν να καταγράψει μόλις (!) 9 ασίστ στο κοντέρ του. Ο Γιάννης ήταν για πολλοστή φορά… ο Γιάννης. Ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Οι φετινοί Μπακς όμως με τον Κρις Μίντλετον να κοιτάζει τραυματίας από τον πάγκο δεν ήταν σίγουρα μια ομάδα που άξιζε να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Με τους Σέλτικς έπεσαν στο game 7 με το άκρως κολακευτικό 3-4. Αν κάποιος είδε την σειρά με προσοχή; Σίγουρα συμφωνεί ότι στα επτά ματς η ομάδα του Γιάννη ήταν καλύτερη σε ένα. Μόνο στο πρώτο.
Δεν υπέκυψε φυσιολογικά στην ανωτερότητα του αντιπάλου. Τρύπησε το ταβάνι της λογικής. Και το έκανε απλά και μόνο διότι η φανέλα με το «34» είναι αυτή τη στιγμή η πιο βαριά μπασκετική φανέλα του πλανήτη.

Μόνο σπαθιά δεν κατάπιε στους ημιτελικούς της Ανατολής. Και αν είχε έστω ένα συμπαθητικό supporting cast μάλλον σήμερα θα ετοιμάζονταν ήδη για τα επόμενα. Για εκείνα που ξεκινούν τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Μαϊάμι.
Τι λένε οι αριθμοί του στα φετινά playoffs: 32 πόντοι, 14 ριμπάουντ και 7 ασίστ ανά ματς που έγιναν 34/15/7 απέναντι στους Σέλτικς. Λέει επίσης ο πρώτος στην ιστορία του ΝΒΑ που τελείωσε σειρά (αυτή την ημιτελικών) με περισσότερους από 200 πόντους (237), περισσότερα από 100 ριμπάουντ (103) και 50 ασίστ (ακριβώς)! Λένε επίσης πως έγινε μόνο ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που έκανε σε μια βραδιά 40/20/5 και τελευταίος που έκανε 40+/20 από το 2001 και τον Σακίλ ο Νιλ.

Είναι ο πρώτος ριμπάουντερ των playoffs. Είναι ο 4ος στις ασίστ. Είναι ο 3ος καλύτερος μπλοκέρ. Και ο Μπάτμαν που έφερε 6 νίκες δίχως τον… Ρόμπιν του. Τον Μίντλετον που τραυματίστηκε στο τρίτο παιχνίδι του πρώτου γύρου, απέναντι στους Μπουλς.
Απόψε οι Μπακς έπεσαν στο καναβάτσο έχοντας 4 εύστοχα τρίποντα σε 33 προσπάθειες. Ποσοστό της τάξης του 12,1% που λες ότι δεν μπορεί να συνέβη από επαγγελματίες, έστω απέναντι στην καλύτερη άμυνα του ΝΒΑ. Ο υπασπιστής του Γιάννη, ο Τζρου Χολιντέι που έπρεπε να παίξει και για τον Μίντλετον είχε 2/17 εντός παιδιάς και 0/12 τρίποντα.

Τέσσερα τρίποντα έφερε από τον πάγκο ο Πέιτον Πρίτσαρντ για τους Σέλτικς στο game 7. Καταλαβαίνει λοιπόν ο καθένας γιατί η ομάδα της Βοστόνης συνεχίζει τη διαδρομή της, και ο Γιάννης έρχεται για διακοπές στα μέρη μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ