Πώς οι Μπακς του Γιάννη, έπαθαν… έρωτα στο ΣΕΦ με τον Γιώργο Παπαγιάννη

Πώς οι Μπακς του Γιάννη, έπαθαν… έρωτα στο ΣΕΦ με τον Γιώργο Παπαγιάννη

Η εμφάνιση του Παπαγιάννη απέναντι στον Ολυμπιακό που του άνοιξε ξανά την πόρτα (και την όρεξη;) για το ΝΒΑ.

Ο Παναθηναϊκός έχασε με… σκούπα τους τελικούς της Α1 για τον Ολυμπιακό. Που να ήξερε ότι μπορεί όμως σε αυτή τη σειρά να χάσει και τον Γιώργο Παπαγιάννη. Τον 25χρονο σέντερ (έχει αύριο 3/7 τα γενέθλια του) που είναι πλέον για τα καλά στο σημάδι των Μιλγουόκι Μπακς.

Ναι, της ομάδας του Γιάννη Αντετοκούνμπο που καλοβλέπει την περίπτωση του. Και που δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να καλύψει το buy out των 4 εκατ δολαρίων που μπορεί να ξαναστείλει τον ύψους 2.18 σέντερ στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Διαβάστε επίσης: «Ο Ολυμπιακός διαπραγματεύεται για Μπολομπόι και Αντετοκούνμπο»

Τι λέει το ρεπορτάζ; Πως οι άνθρωποι των Μπακς ξετρελάθηκαν παρακολουθώντας τον Παπαγιάννη στους τελικούς και δη στο τρίτο ματς, που ο ψηλός προσπαθούσε μόνος να του κρατήσει όρθιο τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Έβαλε 15 πόντους με 7/8 διπ εκείνο το βράδυ. Μάζεψε 10 ριμπάουντ, μοίρασε 3 τάπες και είχε το δεύτερο υψηλότερο ranking (28) στο ματς πίσω από τον Σάσα Βεζένκοφ (30).

Έχει έρθει ένα ολόκληρο επιτελείο των Μπακς στην Ελλάδα εδώ και εβδομάδες προκειμένου να μπορεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να προπονείται όπως επιθυμεί σε αυτή την περίοδο διακοπής.

Ανάμεσα τους και ο Βιν Μπέικερ, που είναι βοηθός του Μάικ Μπουντενχόλζερ με «εξειδίκευση» στην ατομική προπόνηση των «ψηλών» του ρόστερ. Ο Βιν Μπέικερ λοιπόν είναι που προφανώς άναψε την σπίθα σε ένα φλερτ που μπορεί να πάρει… φωτιά.

Οι Μπακς έχουν επί της ουσίας ένα κλασικό 5άρι στο ρόστερ τους. Τον Μπρουκ Λόπες. Ψάχνουν λοιπόν για το rotation και όπως φαίνεται η περίπτωση του Παπαγιάννη ταιριάζει γάντι. Διότι ο Έλληνας άσος και έχει μια εμπειρία από το πρώτο του πέρασμα από την Αμερική, και είναι εύκολα ανάμεσα στους 4-5 καλύτερους ψηλούς της Ευρώπης. Και βέβαια λόγω Γιάννη και Θανάση μπορεί να προσαρμοστεί μια ώρα αρχύτερα στο Μιλγουόκι και να γίνει σημαντικός σε μια ομάδα πρωταθλητισμού.

Μεταξύ μας; Εάν και εφόσον θα είναι τεράστιο το κίνητρο και για τον ίδιο. Γιατί τέτοιες συνθήκες, τέτοιες προϋποθέσεις σαν αυτές στους Μπακς δύσκολα μπορεί να ξαναβρεί.

Τι μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός για να τον κρατήσει; Τίποτα. Αν θέλει ο ύψους 2.18μ σέντερ να πάει και το Μιλγουόκι πληρώσει τα 4 εκατ δολάρια της ρήτρας που είναι αστείο ποσό για το ΝΒΑ τότε, απλά πρέπει να αποδεχτεί τη μοίρα του.

Ο Παπαγιάννης σε 29 ματς στην φετινή Euroleague μέτρησε κατά μέσο όρο 10.3 πόντους, 8.2 ριμπάουντ, 1.7 ταπες και ήταν πρώτος τις δύο τελευταίες κατηγορίες.

Να μην ξεχάσουμε κάτι ακόμη που ακούγεται σε αυτή την ιστορία. Ρώτησαν λέει τα ελάφια και την άποψη του Ρικ Πιτίνο για τον «ψηλό». Και άκουσαν τα καλύτερα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ