Η τραυματική εμπειρία του Μπλακ με τον Εμπίντ

Η τραυματική εμπειρία του Μπλακ με τον Εμπίντ

Ο Ταρίκ Μπλακ είναι εδώ και λίγες ώρες παίκτης του Ολυμπιακού και έρχεται στην Ελλάδα γεμάτος εμπειρίες, κάποιες απο αυτές αρκετά τραυματικές...

Ο Τάρικ Μπλακ, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού ήρθε για να δημιουργήσει μαζί με τους Φαλ, Μπολονμπόι, Πίτερς και Βεζένκοφ μια… τρομακτική φροντλάιν.

Όμως για να διανύσει μια τέτοια καριέρα και να φτάσει ως και το Φάληρο έπρεπε να δείξει μεγάλη υπομονή στις συνεχείς προκλήσεις της πορείας του και η αλήθεια είναι ότι ήταν σκληρό καρύδι. Μία από αυτές ήταν μόλις στην αρχή της καριέρας του και ήρθε από την μετέπειτα πολύ καλό του φίλο, Τζόελ Εμπίντ.

Όπως είχε περιγράψει σε μια παλιότερη συνέντευξη του ο νέος ψηλός του Ολυμπιακού, όταν ήταν πρωτοετής στο Κάνσας είχε παίξει διπλό στο οποίο είχε έρθει αντιμέτωπος με τον σταρ των Σίξερς που τότε ήταν ρούκι στο NCAA.

Διαβάστε επίσης: Εδωσε το σύνθημα ο Πίτερς: «Μπορούμε να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα»

Σε μια φάση  κάρφωσε πολύ δυνατα μπροστά στον Εμπίντ  που τον έκανε να σκεφτεί μέχρι και να τα παρατήσει.

Ωστόσο , ο Μπλακ όπως ο ίδιος είχε δηλώσει κατάλαβε εξ αρχής πως είναι ξεχωριστός, και μετά το κάρφωμα του εξήγησε πως πρέπει να προετοιμάσει το μυαλό του γιατί θα έρθουν μεγαλύτερες δυσκολίες.

«Στην πρώτη μου μέρα που παίζαμε διπλό στο Kansas, ο Ταρίκ Μπλακ κάρφωσε τόσο δυνατά πάνω μου που παραλίγο να σταματήσω το μπάσκετ. Έψαχνα εισιτήρια για να γυρίσω σπίτι μου. Ο τύπος ήταν στο τέταρτο έτος, ένας ολόκληρος άνδρας. Δεν ήξερα πόσο δυνατά παίζει. Πήρα ένα επιθετικό ριμπάουντ και κάρφωσε τόσο δυνατά, που όλα τα έβλεπα σε slow motion»

 

«Ο Τζόζο είναι σαν μικρός αδερφός μου. Πηγαίναμε κάθε μέρα στην προπόνηση και τα καλοκαίρια δουλεύαμε μαζί. Από νωρίς κατάλαβα πως είναι ξεχωριστός και πάντα πίστευα πως θα κάτσει μόνο μια σεζόν στο κολέγιο και θα γίνει αμέσως Ντραφτ.

Όταν έκανα αυτό το κάρφωμα, μετά το είπα πως πρέπει να προετοιμάσει το μυαλό του γι’ αυτό που έρχεται γιατί θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες. Του είχα πει ότι πρέπει να γίνει ο καλύτερος σέντερ της γενιάς του. Είναι ένα καταπληκτικό ταλέντο και είμαι περήφανος για την εξέλιξή του

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ