Γκασόλ: «Χαοτικό το ΝΒΑ, έχει χαθεί η ουσία»

Γκασόλ: «Χαοτικό το ΝΒΑ, έχει χαθεί η ουσία»

Ο Παου Γκασόλ περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο ΝΒΑ, τονίζοντας πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα στο αγωνιστικό κομμάτι, προς το χειρότερο.

Ο Πάου Γκασόλ είναι ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους που έχουν περάσει από το ΝΒΑ. Μια καριέρα 18 ετών στη Λίγκα με 1226 παιχνίδια και δύο δαχτυλίδια πρωταθλητών με τους Λέικερς μαρτυρούν του λόγου το αληθές.

Δεν θα μπορούσε λοιπόν η άποψη ενός τέτοιου αθλητή να μην έχει βαρύτητα και να μην της δίνεις σημασία. Γνώρισε το παιχνίδι το 2001 και συγκρίνοντας το με το σημερινό, το αποτέλεσμα για τον Ισπανό είναι μάλλον απογοητευτικό, σχετικά με το πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι.

Διαβάστε επίσης: Τι συμβαίνει με Τόμας στον Παναθηναϊκό…

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Όλα κάνουν κύκλους. Στον κόσμο αρέσουν οι νεοτερισμοί, τα μεγάλα σκορ, το δυναμικό παιχνίδι και τα τρίποντα είναι αυτά που προμοτάρονται τώρα και επιβραβεύονται. Ακόμη και οι σχολιαστές του ΝΒΑ, που κάποτε έπαιζαν στη λίγκα, λένε ότι οι άμυνες έχουν εξαφανιστεί. Σαν να μην έχουν σημασία πια. Μετρά απλώς ποιος θα σκοράρει περισσότερο.

Δεν μου αρέσει που χάθηκε η ουσία του παιχνιδιού, που είναι να παίζεις σαν ομάδα, να κυκλοφορείς την μπάλα, να δημιουργείς ισορροπία στο παιχνίδι μακριά και κοντά από το καλάθι και να έχεις τακτική. Παλιά όταν σούταρες στα πρώτα οκτώ δευτερόλεπτα ή εκτελούσες τρίποντο στον αιφνιδιασμό, θα πήγαινες στον πάγκο για να το ξανασκεφτείς. Εμείς έτσι μεγαλώσαμε, τώρα το παιχνίδι έχει γίνει λίγο χαοτικό»

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ