Οι Μπακς, ο τραυματισμός του Γιάννη και το «know-how» των ανατροπών

Οι Μπακς, ο τραυματισμός του Γιάννη και το «know-how» των ανατροπών

Οι Μιλγουόκι Μπακς μπορεί να έχασαν το πρώτο παιχνίδι με τους Μαϊάμι Χιτ, να είδαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να χτυπά στη μέση, όμως ξέρουν να αντιμετωπίζουν ανάλογες καταστάσεις.

Τα πλέι οφ του ΝΒΑ ξεκίνησαν με τον χειρότερο τρόπο για τους Μιλγουόκι Μπακς. Κι αυτό γιατί δεν έχασαν μόνο το παιχνίδι με τους Μαϊάμι Χιτ για τον πρώτο γύρο, αλλά είδαν και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να πέφτει άσχημα στο παρκέ και να χτυπά τη μέση του.

Το πρώτο μέλημα αυτή την στιγμή για την ομάδα του Μάικ Μπουντενχόλζερ είναι να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται ο «Greek Freak». Καθώς με εκείνον στο παρκέ τα πράγματα είναι σαφώς πιο εύκολα για εκείνη και σαφώς πιο δύσκολα για οποιονδήποτε αντίπαλο. Μια παράμετρος που θα παίξει κομβικό ρόλο στη συνέχεια της σειράς.

Το ότι τα «ελάφια» έχουν μείνει πίσω με 1-0 δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι. Ο λόγος είναι πως από τότε που ο Μπουντενχόλζερ ανέλαβε τα ηνία έχουν περάσει αρκετές φορές από την συγκεκριμένη κατάσταση. Να χάνουν δηλαδή το πρώτο παιχνίδι και στη συνέχεια να κάνουν την ανατροπή παίρνοντας την πρόκριση, ή ακόμα και τον τίτλο.

Από το 2018 λοιπόν (σε 12 σειρές συνολικά), οι αντίπαλοι των Μπακς έχουν πάρει κεφάλι σε σειρά από το πρώτο ματς σε έξι περιπτώσεις. Στις πέντε από αυτές ο σύλλογος του Ουισκόνσιν ήταν εκείνος που στο τέλος πανηγύρισε, ενώ τη μοναδική φορά που αυτό δεν συνέβη ήταν απέναντι στους Χιτ το 2020, στη «φούσκα» του Ορλάντο, όταν το Μαϊάμι είχε πάρει τρία σερί ματς για να επικρατήσει με 4-1.

Οι υπόλοιπες πέντε περιπτώσεις σε τρεις διαφορετικές σεζόν. Αρχικά την περίοδο 2018-19 όταν έχασαν τον πρώτο αγώνα από τους Μπόστον Σέλτικς, παίρνοντας όμως την πρόκριση με 4-1. Στη συνέχεια ακολούθησε η σειρά με τους Μάτζικ στη «φούσκα» την επόμενη σεζόν, για να έρθει το 4-1. Τέλος, την χρονιά που οι Μπακς πήραν το πρωτάθλημα είχαν επικρατήσει με ανατροπή των Νετς (4-3), Χοκς (4-2) και Σανς (4-2).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ