Γιατί το μέλλον του Ποκουσέφσκι στο NBA ίσως να είναι μακριά από την Οκλαχόμα

Γιατί το μέλλον του Ποκουσέφσκι στο NBA ίσως να είναι μακριά από την Οκλαχόμα

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι έχει προοπτικές να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο το NBA, ωστόσο ίσως αυτές αναπτυχθούν καλύτερα μακριά από τους Θάντερ και το δικό τους μοντέλο.

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι έχει καταφέρει από την πρώτη ημέρα που «πάτησε» το πόδι του στο NBA και τους Θάντερ, να έχει ραγδαία βελτίωση και να αποτελεί έναν από τους νέους παίκτες που σίγουρα αξίζουν την προσοχή των ομάδων αλλά και το να επενδύσει κάποιος πάνω του. Το ζήτημα είναι αν πλέον το καλύτερο για εκείνον αλλά και για τους Θάντερ είναι να μετακομίσει από την Οκλαχόμα για… άλλες πολιτείες.

Οι Θάντερ είναι μια ομάδα που καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να χτιστεί οργανικά, διαθέτει αρκετά χρήματα, όπως επίσης και σημαντικές επιλογές draft, συμπεριλαμβανομένου του 11ου pick στο draft του NBA 2023. Άσχετα όμως από το ποιος θα είναι εκείνος που θα επιλέξουν να κάνουν draft, η περίπτωση του Ποκουσέφσκι δείχνει αυτήν τη χρονική περίοδο να μην ταιριάζει απόλυτα στο αναπτυξιακό πλάνο της ομάδας.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Ο Γκατούζο, ο Ζινκερνάγκελ και η επόμενη μέρα

Θυμίζουμε ότι ο Πόκου έγινε draft από τους Θάντερ το 2020 στην 17η θέση, μετά από την παρουσία του με την αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού στην Α2, εκεί όπου είχε σε έντεκα συμμετοχές 10.8 πόντους, 7.9 ριμπάουντ, 3.1 ασίστ, 1.3 κλεψίματα και 1.8 κοψίματα. Από τότε ωστόσο κι ενώ κατά καιρούς έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις στο NBA, δεν καθιερώθηκε ποτέ, έχοντας αντιμετωπίσει και τραυματισμούς. Κάτι ακόμα που έχει δείξει να μην του επιτρέπει να ξεχωρίζει είναι η θέση που αγωνίζεται.

Εξαιτίας του πολύ μεγάλο ύψους του, μέχρι στιγμής έχει παίξει το 51% των λεπτών του με τους Θάντερ στη θέση του πάουερ φόργουορντ και το 49% στη θέση του σέντερ. Η αλήθεια είναι όμως ότι οι το στιλ παιχνιδιού του δείχνει να ταιριάζει περισσότερο σε αυτό ενός σμολ φόργουορντ. Μιας και λοιπόν οι Θάντερ δεν φαίνεται να έχουν βρει τον τρόπο να τον αξιοποιήσουν σωστά, ίσως το καλύτερο και για τις δύο πλευρές θα ήταν μια ανταλλαγή.

Ο Ποκουσέφσκι έχει 46 παιχνίδια με διψήφιο αριθμό (εκ των οποίων πέντε με τουλάχιστον 20 πόντους), οκτώ double-double και ένα triple-double σε 140 παιχνίδια. Έχει 12 παιχνίδια με τουλάχιστον πέντε ασίστ και 12 παιχνίδια με τουλάχιστον τρία μπλοκ, ενώ έχει ρεκόρ καριέρας 29 πόντους, 15 ριμπάουντ, 12 ασίστ, επτά τρίποντα και έξι τάπες.

Υπάρχουν πολλές ομάδες που θα μπορούσαν να βρουν αξία στον Ποκουσέφσκι, είτε πρόκειται για ομάδες που χτίζονται είτε για διεκδικητές των playoffs. Για παράδειγμα οι Portland Trail Blazers θα μπορούσαν να είναι μια από αυτές τις ομάδες, ως ένα franchise σε ένα σταυροδρόμι και με αμφισβητήσιμο βάθος στις συγκεκριμένες θέσεις. Ο Ποκουσέφσκι θα μπορούσε ακόμη και να είναι κατάλληλος για μια ομάδα όπως οι Τορόντο Ράπτορς, δεδομένου ότι έχουν από καιρό επιδείξει την ικανότητα και την κλίση τους να χρησιμοποιούν ψηλούς, ευέλικτους παίκτες που μπορούν να ντριμπλάρουν, να πασάρουν και να σουτάρουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ