Warriors we have a problem

Warriors we have a problem

Οι πρωταθλητές Warriors με την πλάτη στον τοίχο και μπροστά από μια νύχτα δίχως… αύριο.

Ποτέ (ναι, ΠΟΤΕ) στην ιστορία των playoffs του ΝΒΑ δεν έχει επιστρέψει ομάδα από 0-3. Πληροφορία εξόχως σημαντική που αν μη τι άλλο δίνει άλλα χαρακτηριστικά στην αποψινή προσπάθεια των Warriors του Golden State προκειμένου να επιστρέψουν στη μάχη κόντρα στους Sacramento Kings. Οι πρωταθλητές χάνουν ήδη με 0-2, δεν έχουν (δικαιολογημένα) στη διάθεση τους το πιο πολύτιμο γρανάζι τους (Ντρέιμοντ Γκριν) και τέλος πάντων, ο Στεφ Κάρι να βάλει το χέρι του διότι ο αποκλεισμός από τον πρώτο γύρο θα τους χτυπήσει την πόρτα.

Είναι μια μάχη δίχως αύριο (05:00) κόντρα στο καλοκουρδισμένο σύνολο του Μάικ Μπράουν. Του προπονητή που παμψηφεί αναδείχθηκε κορυφαίος της εφετινής regular season του NBA. Του προπονητή που μέχρι πέρυσι έβγαζε το… ψωμί του στο Γκόλντεν Στέιτ. Και που τώρα βρίσκεται κατάφατσα με μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ιστορίας του. Να πετάξει εκτός συνέχειας των playoffs τους πρωταθλητές του Στιβ Κερ.

Διαβάστε επίσης: Ναδάλ: Η «προφητεία», η «προδοσία» και η μεγάλη έξοδος (pics+vids)

Είναι δύσκολο το έργο των Γουόριορς και αυτό το γνωρίζουν καλά. Αλλά αυτή η ομάδα είναι μαθημένη στα δύσκολα. Το απέδειξε πολλάκις και πέρυσι, όταν έφτασε ξανά μέχρι και το τέλος του δρόμου.

Τα δεδομένα όμως φέτος είναι διαφορετικά. Πολλά τα σκαμπανεβάσματα από το ξεκίνημα της σεζόν και με μια ιδιαίτερη συνθήκη να έχει πλέον διαμορφωθεί. Αν θέλουν να παραμείνουν ζωντανοί οι «Πολεμιστές» του Κερ θα πρέπει να φτάσουν στο ροζ φύλλο του αγώνα. Και ας στερούνται των υπηρεσιών του Ντρέιμοντ Γκριν. Και ας έχουν στη questionable λίστα τους Γουίγκινς και Πέιτον. Ενας Πέιτον που ήταν εξαιρετικός στο game 2 (13 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και που γενικά, αποτελεί πολύτιμο γρανάζι για τα αμυντικά πλάνα του προπονητή.

«Δεν έχουμε ξανά βρεθεί σε τέτοια κατάσταση. Θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Εχουμε κάνει εξαιρετική δουλειά στα εντός έδρας ματς και θα πρέπει απλά να πάρουμε και ένα παιχνίδι στο σπίτι τους. Κάποια στιγμή, με κάποιον τρόπο. Οπως λένε και οι παλιοί: Μια σειρά ποτέ δεν ξεκινάει, μέχρι να κερδίσει κάποια ομάδα στην έδρα της άλλης. Θα πρέπει μείνουμε συγκεντρωμένοι στο game 3 και να κάνουμε το πρώτο βήμα», δήλωσε ο Στέφεν Κάρι, που έδωσε το σύνθημα για την πρώτη νίκη στα εφετινά playoffs.

Από τον τύπο με το «30» στην πλάτη κρέμονται οι Γουόριορς για να μην βρεθούν στην άκρη του γκρεμού. Γιατί μια τρίτη διαδοχική ήττα, θα φέρει ακόμα πιο κοντά τους Κινγκς στο εισιτήριο της επόμενης φάσης.  Το γνωρίζει καλά αυτό ο Στεφ Κάρι και είναι δεδομένο πως θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του. 29.4 πόντους, 6.1 ριμπάουντ και 6.3 ασίστ έχει καταγράψει το εφετινό κοντέρ για τον φοβερό και τρομερό γκαρντ των «Πολεμιστών». Που είναι αποφασισμένος να διατηρήσει ζωντανούς τους πρωταθλητές.

Με την πλάτη στον τοίχο οι Γουόριορς. Οι «βασιλιάδες» του Μπράουν τους έχουν στριμώξει για τα καλά. Θα υπάρξει μια πρώτη (και καθοριστική) απάντηση από την παρέα του Στεφ Κάρι; Θα ξέρουμε το πρωί της Παρασκευής…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ