Ναδάλ: Η «προφητεία», η «προδοσία» και η μεγάλη έξοδος (pics+vids)

Ναδάλ: Η «προφητεία», η «προδοσία» και η μεγάλη έξοδος (pics+vids)

Τον περασμένο Ιανουάριο ακουγόταν σαν ένα κακόγουστο αστείο. Πλέον, όμως φαίνεται σαν μια προφητεία, που οδεύει προς εκπλήρωση…

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023: Ο Ράφαελ Ναδάλ χάνει από τον Μακένζι ΜακΝτόναλντ με 3-0 σετ (6-4, 6-4, 7-5) και αποκλείεται στους «64» του Αυστραλιανού Οπεν, με τον «Matador» να ολοκληρώνει άδοξα τη παρουσία του στο πρώτο Grand slam της φετινής σεζόν.

Αυτό που προβλημάτισε περισσότερο τους θαυμαστές του, όμως, δεν ήταν η ήττα, αλλά ο τραυματισμός του Ισπανού, ο οποίος κατά τη διάρκεια του 2ου σετ ένιωσε ενοχλήσεις στο αριστερό του πόδι. Ψηλά. Ενα πρόβλημα που δεν του επέτρεψε να κινηθεί μέσα στο κορτ όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα η ήττα – αποκλεισμός να έρθει με μαθηματική ακρίβεια.

Διαβάστε επίσης: Ο Θρύλος και η Βραζιλία του Πελέ: Όλοι υποκλίνονται στον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα

Ο Ράφα δεν εγκατέλειψε τη μάχη με τον Αμερικανό, παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισε ψηλά στο αριστερό του πόδι. Πάλεψε και έπεσε με ψηλά το κεφάλι. Σαν μαχητής. Όπως τον έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια, που αγωνίζεται έχοντας σύνδρομο Hoffa και στα δύο γόνατα. Το πάθος και το πείσμα που έδειξε, όμως, ίσως να επιδείνωσαν την κατάστασή του, με τις εξετάσεις του Ισπανού τενίστα να δείχνουν θλάση 2ου βαθμού στον λαγονοψοΐτη.

Ένα πρόβλημα το οποίο κανονικά θα έπρεπε να είχε ξεπεράσει σε 6-8 εβδομάδες. Δηλαδή στα μέσα Μαρτίου θα έπρεπε να επιστρέψει στη δράση. Όμως, αυτό δεν συνέβη. Είμαστε ήδη στα μέσα Απριλίου και ο Ισπανός παραμένει στα… πιτς, λόγω του τραυματισμού που αποκόμισε στο Αυστραλιανό Οπεν. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες μέσω των social media, δεν θα αγωνιστεί ούτε στο Masters της Μαδρίτης, που ξεκινάει στις 26/4 και θα ολοκληρωθεί στις 7/5. Το προτελευταίο μεγάλο τουρνουά πριν το Ρολάν Γκαρός (σ.σ υπάρχει το Masters της Ρώμης πριν το δεύτερο Grand Slam της φετινής σεζόν).

«Όπως γνωρίζετε τραυματίστηκα στο ισχίο, στο Australian Open. Η αρχική διάγνωση για την περίοδο ανάρρωσης ήταν 6-8 εβδομάδες και είμαστε ήδη στις 14. Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση δεν εξελίχθηκε έτσι όπως ελπίζαμε. Έχουμε ακολουθήσει όλες τις ιατρικές οδηγίες, αλλά κάτα κάποιο τρόπο η εξέλιξη δεν ήταν αυτή που μας είπαν αρχικά και πλέον βρισκόμαστε σε μια κατάσταση αρκετά δύσκολη. Με τις εβδομάδες να περνούν είχα την ψευδαίσθηση ότι θα μπορούσα να παίξω σε τουρνουά τα οποία είναι τα πιο σημαντικά στην καριέρα μου, όπως το Μόντε Κάρλο, η Βαρκελώνη, η Μαδρίτη η Ρώμη και το Roland Garros. Προς το παρόν αποσύρθηκα από το Μόντε Κάρλο και τη Βαρκελώνη. Ωστόσο, δυστυχώς δεν θα μπορέσω να αγωνιστώ ούτε στη Μαδρίτη», με αυτά τα λόγια ο Ισπανός τενίστας προανήγγειλε την απόσυρσή του από το τουρνουά της Μαδρίτης και δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία στους θαυμαστές του για το τι μέλλει γενέσθαι.

Η ανάρτηση του Ράφαελ Ναδάλ αποτυπώνει την απογοήτευση που νιώθει ο «Matador» για την εξέλιξη του τραυματισμού του, με τις συνεχόμενες αποσύρσεις να φέρνουν όλο και πιο κοντά το «σενάριο» που θέλει τον Ισπανό τενίστα να αποχωρεί από την ενεργό δράση μετά το Ρολάν Γκαρός. «Ο Ναδάλ θα ανακοινώσει την αποχώρησή του στο Ρολάν Γκαρός. Δεν του το εύχομαι αυτό, αλλά πιστεύω ότι θα παίξει ένα μεγάλο τουρνουά, ίσως το κερδίσει και μετά θα πει αντίο», είχε δηλώσει τον περασμένο Ιανουάριο  Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ένα σενάριο το οποίο απεύχονταν οι λάτρεις του τένις και φυσικά οι θαυμαστές του Ράφα. Ο Ισπανός, όμως, φαίνεται να βρίσκεται πλέον όλο και πιο κοντά στην αποχώρηση από την ενεργό δράση, με τον θρυλικό τενίστα να ακολουθεί τον δρόμο που χάραξε ο Φέντερερ. Ο Ιβηρας προδίδεται από το σώμα του. Το μυαλό του θέλει. Η φλόγα του νικητή καίει ακόμα μέσα του. Όμως, το σώμα του δεν ακολουθεί. Οι τραυματισμοί πλέον επουλώνονται πολύ πιο δύσκολα. Γνωρίζει και ο ίδιος ότι είναι κοντά στο τέλος της καριέρας του. Μια καριέρα, που τον μετέτρεψε σε θρύλο του παγκοσμίου τένις. Τον χρόνο, ωστόσο, δεν μπορεί να τον νικήσει κανείς. Είναι αμείλικτος και πλέον ο Ισπανός είναι στα 38. Το τέλος της εποχής του Ράφαελ Ναδάλ πλησιάζει. Οι εμφανίσεις του από εδώ και πέρα θα είναι… συλλεκτικές για τους λάτρεις του τένις. Ισως αποδειχθεί αληθινή η προφητεία του Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Ισως το Ρολάν Γκαρός να είναι πράγματι το τελευταίο τουρνουά που θα αγωνιστεί ο Ισπανός. Ο δεύτερος των big-3. Μιας εποχής, που εκτόξευσε το τένις και το έκανε must-watch άθλημα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ