Φευγάτος ο X-Factor των Λέικερς στα playoffs;

Φευγάτος ο X-Factor των Λέικερς στα playoffs;

Οι Λος Άντζελες Λέικερς κάνουν πορεία... πρωταθλητισμού στα playoffs του ΝΒΑ, με ένα από τα κρυφά χαρτιά της παρέας του ΛεΜπρον να ενδέχεται να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν.

Οι Λος Άντζελες Λέικερς κάνουν κάτι εντυπωσιακό τη φετινή σεζόν. Αν και στη μεγαλύτερη διάρκεια της regular season βολόδερναν εκτός 8άδας, άλλαξαν τον σχεδιασμό τους στην trade deadline, έκαναν αλλαγές στον αγωνιστικό τους προσανατολισμό και βελτιώθηκαν κατά πολύ το τελευταίο δίμηνο, μπαίνοντας τελικά στη 8άδα από το… παράθυρο των play-inn.

Εκεί σε πολύ δύσκολες διασταυρώσεις απέκλεισαν κατά σειρά τους Μέμφις Γκρίζλις και τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς στα έξι παιχνίδια (4-2 νίκες σε αμφότερες τις σειρές). Μπορεί ο ΛεΜπρόν να τράβηξε και πάλι το κάρο από τη λάσπη με τις υπέροχες εμφανίσεις του και ο υγιής Ντέιβις να στέκεται βράχος και στις δύο πλευρές του παρκέ, αλλά χρειάζονταν το step up από παίκτες του ροτέισον για να γίνει η υπέρβαση και να φτάσουν στους τελικούς της Περιφέρειας οι Λιμνάνθρωποι.

Διαβάστε επίσης: Βεζένκοφ στο «10»: «Δεν υπάρχει πίεση, πάμε στο Κάουνας να κάνουμε ό,τι κάναμε όλη τη σεζόν»

Ένας από τους παίκτες που το κατάφερε αυτό ήταν ο Όστιν Ριβς. Ο 24χρονος σούτινγκ γκαρντ ανέβασε τα στατιστικά του στα playoffs και αποτέλεσε σταθερό πόλο παραγωγής σκορ. Από το 13π/3 ριμπ/3.4 ασίστ σε 28 λεπτά κατά μέσο όρο στα ματς της κανονικής περιόδου, ανέβηκε στους 15.4π (40% στο τρίποντο)/4.8 ριμπ/4.3 ασίστ σε 35.1 λεπτά συμμετοχής ανά ματς. Έδωσε πολύ ενέργεια στο παρκέ και ενθουσιασμό στην εξέδρα όποτε χρειάστηκε και αποτέλεσε τον X Factor της ομάδας του Λος Άντζελες στην πορεία προς την κορυφή της Δύσης αρχικά και ίσως και όλου του ΝΒΑ.

Ο Ριβς λοιπόν σύμφωνα με τον Σαμς Σαράνια θα μπει σε καθεστώς restricted free agent το καλοκαίρι για να εξαργυρώσει την πολύ καλή του εικόνα φέτος, με τους Λέικερς λόγω salary cap να έχουν… ταβάνι στα χρήματα που μπορούν να προσφέρουν. Ο Ριβς είναι χαμηλά αμειβόμενος μιας και αν και 24χρονων, είναι μόλις η δεύτερη σεζόν του στο ΝΒΑ και το ρεπορτάζ αναφέρει πως θα μπορέσει εύκολα να βρει αρκετά περισσότερα από τα 53 εκατ. ευρώ για τέσσερα χρόνια που μπορεί να διαθέσει η νυν ομάδα του.

Βέβαια όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν υπό το πρίσμα μιας ενδεχόμενης επιτυχίας, που μεταφράζεται με πρόκριση στους Τελικούς του ΝΒΑ ή ακόμα και κατάκτηση τίτλου, καθώς τότε η παραμονή του Ριβς στο Λος Άντζελες ίσως επιτευχθεί και με λιγότερα χρήματα καθώς ήδη θεωρείται σημαντικό μέλος του ροτέισον και ο ρόλος του σίγουρα θα αναβαθμιστεί του χρόνου στην περίπτωση αυτή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ