Ο παίκτης… εγγύηση τελικών και ο «Χαϊλάντερ» του Μαϊάμι

Ο παίκτης… εγγύηση τελικών και ο «Χαϊλάντερ» του Μαϊάμι

Το Μαϊάμι προκρίθηκε για 7η φορά στην ιστορία του σε Τελικούς του NBA με τις ιστορίες δύο παικτών του ρόστερ να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Οι… σκληροί του Μαϊάμι τα κατάφεραν έστω και από τον δύσκολο δρόμο. Οι παίκτες του Έρικ Σπόελστρα επικράτησαν εντυπωσιακά μέσα στο TD Garden της Βοστόνης με 103-84, κατέκτησαν το πρωτάθλημα της Ανατολικής περιφέρειας και προκρίθηκαν με 4-3 στις νίκες στους Τελικούς του ΝΒΑ, για 7η φορά στην ιστορία τους, όπου περιμένουν οι Ντένβερ Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς και Τζαμάλ Μάρεϊ.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό επίτευγμα αν λάβει κανείς υπόψιν του πως οι Χιτ ξεκίνησαν την πορεία τους από τα play-inn του ΝΒΑ, αποκλείοντας κατά σειρά τους πρωταθλητές του 2021 (Μιλγουόκι Μπακς), τους Νιου Γιορκ Νικς που είχαν τερματίσει 5οι στην regular season και τους φιναλίστ του 2022 (Μπόστον Σέλτικς). Βέβαια και πως να μην γίνει αυτό, όταν μια ομάδα βρεθεί στα playoffs και έχει στο ρόστερ της τον Κέβιν Λοβ.

Διαβάστε επίσης: Η Premier League στο μικροσκόπιο: Το… απίστευτο με τη Σίτι σε άμυνα και επίθεση, η πρωτιά της Λίβερπουλ και ο εξωγήινος Χάαλαντ (pic)

Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ έχει ένα απίστευτο στατιστικό που τον ακολουθεί. Στα 15 χρόνια καριέρας του στην Λίγκα, έχει αγωνιστεί κατά σειρά σε Μινεσότα Τίμπεργουλβς, Κλίβελαντ Καβαλίερς και Μαϊάμι Χιτ και έχει καταφέρει να αγωνιστεί στα playoffs του ΝΒΑ σε πέντε σεζόν μαζί με τη φετινή. Και στις πέντε λοιπόν, 4 (2014-2015, 2015-2016, 2016-2017, 2017-2018) με τους Κλίβελαντ Καναλίερς του ΛεΜπρον Τζέιμς και φέτος με τους Χιτ του Τζίμι Μπάτλερ, έχει καταφέρει να φτάσει μέχρι τους τελικούς της Λίγκας, κατακτώντας μάλιστα και ένα πρωτάθλημα το 2016 με τους Καβαλίερς.

Μπροστά του στην σχετικά… άπειρη ομάδα των Χιτ σε τελικούς, βρίσκεται το «τοτέμ» της ομάδας. Το ιερό τέρας του Μαϊάμι. Ο Ουντόνις Χάσλεμ. Ο 43χρονος φόργουορντ που είναι γέννημα θρέμμα της ομάδας από την Καλιφόρνια, στα 19 χρόνια καριέρας του, από το 2003 μέχρι και σήμερα, έχει αγωνιστεί σε 879 ματς regular season και 143 ματς playoffs με τους Χιτ και είναι παρών σε κάθε μεγάλη στιγμή στο Μαϊάμι έχοντας συμμετοχή και στις 7 πορείες προς τους τελικούς αλλά και στις τρεις κατακτήσεις τίτλου.

Μάλιστα ο Χάσλεμ σε ηλικία 42 ετών και 347 ημερών, έγινε ο δεύτερος γηραιότερος παίκτης που φτάνει σε τελικό ΝΒΑ, πίσω από τον θρυλικό Ρόμπερτ Πάρις των Μπόστον Σέλτικς, ενώ ξεπέρασε τον θρύλο του αθλήματος Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ των Λέικερς στη σχετική λίστα.

 

 

Photo credits: clutchpoints.com

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ