Κέιλεμπ Μάρτιν: Ένας undrafted παράγοντας «Χ» , για τους Χιτ ( vid)

Κέιλεμπ Μάρτιν: Ένας undrafted παράγοντας «Χ» , για τους Χιτ ( vid)

Το Μαϊάμι πέρασε στους τελικούς του ΝΒΑ , μετά το 2020, όμως η ιστορία που έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον είναι αυτή του Κέιλεμπ Μάρτιν.

Ο Κέιλεμπ Μάρτιν ήταν για μια ακόμα φορά εκπληκτικός στη φετινή postseason πετυχαίνοντας 26 πόντους με 11/16, μαζεύοντας παράλληλα και εννιά ριμπάουντ, στη νίκη πρόκριση των Μαϊάμι Χιτ στους τελικούς, μέσα στο TD Garden.

 

Δεν έγινε draft το 2019 και παραιτήθηκε από τους Χόρνετς το 2021

Ο Μάρτιν πάιζει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη από το 2019 χωρίς όμως να έχει επιλεχθεί από κάποια ομάδα στη διαδικασία των draft picks του ΝΒΑ. Τον υπέγραψαν οι Σάρλοτ Χόρνετ το 2019 μαζί με τον αδερφό του Κόντι και τον έστειλαν στην G League και στη θυγατρική ομάδα, τους Greensboro Swarm.
Τον Αύγουστο του 2021, ο 27 χρονος σήμερα φόργουορντ από την North Carolina παραιτήθηκε από το συμβόλαιό του ψάχνοντας να βρει ομάδα που θα του προσφέρει ρόλο.

Διαβάστε επίσης: Οι τρεις προτεραιότητες του Κορδόν και η ξεχωριστή περίπτωση του Ελιές Σκιρί για τη θέση «6»

Την Ιθάκη του την βρήκε στους Χιτ, με τους οποίους θα παίξει στους τελικούς του ΝΒΑ, όντας μάλιστα και παράγοντας Χ σε όλα τα playoffs, καταγράφοντας συνεχόμενα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο.

Έγινε ο μόνος παίκτης μαζί με τον Ντέβιν Μπούκερ που σημείωσαν 200+ πόντους με 55% στα σουτ εντός πεδιάς και 40% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου στα φετινά playoffs.

Επίσης στους τελικούς της Ανατολής πραγματοποίησε δυο εμφανίσεις με 25+ πόντους, ενώ σε όλη τη διάρκεια της σεζόν δεν είχε κάνει καμία ανάλογη επίδοση.

Ταυτόχρονα σε ολόκληρη τη σεζόν πέτυχε όλες και όλες τέσσερις φορές 20 πόντους, αριθμός ίδιος με τις 20αρες που πέτυχε στα playoffs.
Oι αριθμοί του δείχνουν πόσο κομβικός ήταν κατά τη διάρκεια της postseason για την ομάδα του και πως μαζί με τον φύσει και θέση ηγέτη της, τον Τζίμι Μπάτλερ την οδηγούν εκ του ασφαλούς με φόντο το τρόπαιο του πρωταθλητή.

Last but not least οι Χιτ περνάνε στους τελικούς, έχοντας πέντε από τους οκτώ παίκτες που αγωνίστηκαν στο Game 7 με τους Σέλτικς να είναι undrafted. Mαζί με τον Μάρτιν, στην ίδια λίστα ανήκουν οι Ντάνκαν Ρόμπινσον,  Βίνσεντ,  Στρούς και ο Γιουρσεβέν( που έπαιξε ελάχιστα).

Δεν το λες και συνηθισμένο αυτό που έκαναν οι Μαϊάμι Χιτ, που πλέον επικεντρώνονται στους τελικούς με το Ντένβερ που αρχίζουν την Παρασκευή τα ξημερώματα.

Φραγάκης Γεώργιος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ