NBA: Η παράδοση δείχνει πρωταθλητές… τους Νάγκετς

NBA: Η παράδοση δείχνει πρωταθλητές… τους Νάγκετς

Οι Νάγκετς μετά την τελευταία νίκη τους βρίσκονται μία νίκη μακριά από το πρωτάθλημα. Μπορούν οι Χιτ να «σπάσουν» την παράδοση και να γυρίσουν τη σειρά;

Οι Ντένβερ Νάγκετς βρίσκονται ένα βήμα μακριά από την κατάκτηση του τίτλου στο NBA, έχοντας την ευκαιρία μέσα στο «σπίτι» τους, στο«Ball Arena» να κάνουν το 4-1 στη σειρά και να στεφθούν πρωταθλητές.

Σύμμαχός τους σε αυτή την προσπάθεια, είναι η παράδοση. Στην ιστορία του NBA, 36 φορές έχει οδηγηθεί σειρά τελικών σε 3-1 σκορ και τις 35 από αυτές, η ομάδα που προηγήθηκε, ήταν αυτή που γεύτηκε τη χαρά του πρωταθλητή.

Διαβάστε επίσης: Τελικός Champions League: Τα 30 δευτερόλεπτα του Πεπ με τον Ιντζάκι (vid)

Για να «σπάσει» αυτή η παράδοση, χρειάστηκε να αναλάβει ένας «Βασιλιάς». Στους τελικούς του NBA το 2016, στη δεύτερη από τις τέσσερις συνεχόμενες συναντήσεις, ανάμεσα σε Κλίβελαντ Καβαλίερς και Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, ο Λεμπρόν Τζέιμς με τη βοήθεια του Κάιρι Ίρβινγκ, ενώ βρίσκονταν με 3-1 πίσω στο σκορ, έκαναν την επική ανατροπή και έφεραν την κούπα στους «Κάβς».

Αν και είχαν υποστεί ήδη ένα break μέσα στο Κλίβελαντ, έπαιζαν τη ζωή τους στο Όκλαντ, στο 5ο παιχνίδι της σειράς και με 82 από τους 112 πόντους της ομάδας να προέρχονται από το φονικό δίδυμο των Καβαλίερς μείωσαν σε 3-2, για να ισοφαρίσουν στη συνέχεια τη σειρά στο «Ρόκετ Μορτγκέιτζ Φίλντχαους», σε 3-3. Ακολούθησε ο τελικός των τελικών, εκεί που οι «Κάβς» σήκωσαν το τρόπαιο μέσα στο σπίτι των Γουόριορς.

Ένα τέτοιο θαύμα αναζητούν και οι Μαϊάμι Χιτ, με τον Τζίμι Μπάτλερ και την παρέα του να ανιχνεύουν τα «βιβλία του παρελθόντος», προκειμένου να δουν πως θα μπορέσουν να επιστρέψουν στη σειρά ή αν οι Ντένβερ Νάγκετς θα πανηγυρίσουν αυτό το πρωτάθλημα μετά την εκπληκτική πορεία που έχουν κάνει τη φετινή σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ