Γουεμπανιάμα: «Στο ΝΒΑ οι παίκτες «πετάνε», στην Ευρώπη… σπρώχνουν»

Γουεμπανιάμα: «Στο ΝΒΑ οι παίκτες «πετάνε», στην Ευρώπη… σπρώχνουν»

Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα επικεντρώθηκε στις μεγάλες διαφορές του ευρωπαϊκού μπάσκετ σε σχέση με το ΝΒΑ, μετά την πρώτη του... γεύση από τις ΗΠΑ.

Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα, τον Νο.1 του draft του ΝΒΑ, θα αγωνίζεται από φέτος στο ΝΒΑ για λογαριασμό των Σαν Αντόνιο Σπερς και όπως είναι λογικό έχει στραμμένα τα φώτα πάνω του.

Αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά πρότζεκτ του παγκόσμιου μπάσκετ και είναι σίγουρα ένας σημαντικός λόγος πίσω από την απόφαση του Γκρεγκ Πόποβιτς να συνεχίσει να προπονεί και να υπογράψει νέο 5ετές συμβόλαιο με τους Τεξανούς αν και 74 ετών, καθώς στο πρόσωπο του πανύψηλου Γάλλου ο Αμερικανός κόουτς βλέπει την… εξέλιξη του Τιμ Ντάνκαν που στα χέρια του έγινε κυρίαρχος στη Λίγκα.

Διαβάστε επίσης: Μπλέκουν τους «αιωνίους» για τον Γκάι (pic)

Ο Γουεμπανιάμα αφού πήρε την πρώτη του γεύση από το τι θα αντιμετωπίσει στο ΝΒΑ συμμετέχοντας στο Summer Camp, μίλησε για τις διαφορές του αμερικάνικου με το ευρωπαϊκό μπάσκετ, δηλώνοντας ξεκάθαρα την προτίμησή του στο ΝΒΑ:

«Πρώτα από όλα, οι χώροι στο ΝΒΑ είναι πιο ανοικτοί. Το παιχνίδι παίζεται πολύ γρήγορα, αλλά σίγουρα είναι λιγότερο physical. Κέρδισα πολλά φάουλ, αλλά όχι υπερβολικά. Εδώ οι παίκτες… πετάνε. Στην Ευρώπη το μπάσκετ παίζεται περισσότερο στο έδαφος. Με πολλά σπρωξίματα, σκληρά box-outs. Εδώ υπάρχουν σπουδαίοι αθλητές, οι καλύτεροι στον κόσμο με πολύ ταλέντο. Το προτιμώ περισσότερο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ