Γουεμπανιαμά: «Δεν έχω καμία αμφιβολία για τον εαυτό μου»

Γουεμπανιαμά: «Δεν έχω καμία αμφιβολία για τον εαυτό μου»

Σίγουρος για όσα μπορεί να πετύχει στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ εμφανίστηκε ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία», διαβεβαίωσε τη Δευτέρα το «παιδί-θαύμα» του μπάσκετ Βίκτορ Γουεμπανιαμά, που περιμένει με ανυπομονησία το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ με τους Σαν Αντόνιο Σπερς στα τέλη Οκτωβρίου.

Με κοντά μαλλιά βαμμένα ξανθά, ο Γουεμπανιαμά μίλησε τη Δευτέρα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης με αφορμή το ντοκιμαντέρ «Un1que», που είναι αφιερωμένο σε αυτόν και θα μεταδοθεί στα κανάλια Canal+ και MyCanal στις 8 Οκτωβρίου.

«Δεν αισθάνομαι καμία πίεση», διαβεβαίωσε ο 19χρονος Γάλλος, ο οποίος προκαλεί τεράστιες προσδοκίες μετά την επιλογή του Νο. 1 στο ντραφτ του ΝΒΑ τον Ιούνιο από τους Σαν Αντόνιο Σπερς, των οποίων η σεζόν θα ξεκινήσει στις 25 Οκτωβρίου εντός έδρας εναντίον του Ντάλας.

Το ντοκιμαντέρ διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας, που υπογραμμίζει τη σημασία της οικογένειάς του, κάνει μια αναδρομή στην τελευταία του χρονιά και συγκεκριμένα στην τρέλα που συνόδευσε τα πρώτα του βήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Αυτά είναι στάδια που είναι μέρος της ζωής ενός μπασκετμπολίστα. Όταν έχεις τόσο υψηλούς στόχους, είναι φυσιολογικό να υπάρχει τόση προσοχή, ερωτήσεις και επεμβατικοί άνθρωποι».

Για την πρώτη του σεζόν στο ΝΒΑ, ο Γουεμπανιαμά ελπίζει σε «πρόκριση στα playoffs», από τα οποία οι Σπερς «απέχουν» από το 2019. «Για το μέλλον, το καλύτερο είναι να μην ξέρουμε τι μας περιμένει» είπε.

Όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενο τίτλο είπε: «Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις ένα δαχτυλίδι. Αλλά κάνω υπομονή, ξέρω ότι θα συμβεί κάποια στιγμή. Το να μην κερδίσεις τα πρώτα χρόνια δεν ήταν ποτέ εμπόδιο για κανέναν ώστε να γίνει hall of famer ή να κερδίσει πέντε τίτλους στη σειρά».

«Δεν έχω καμία αμφιβολία», πρόσθεσε για τον εαυτό του σε σχέση με ένα πρωτάθλημα που συγκεντρώνει τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο.

Ο Γουεμπανιαμά θα καθοδηγηθεί, όπως και ο Τόνι Πάρκερ στο παρελθόν, από τον Γκρεγκ Πόποβιτς, ο οποίος στα 74 του ανανέωσε για πέντε χρόνια με τους Σπερς.

«Έχω ήδη περάσει χρόνο με τον Πόποβιτς. Μιλάμε πολύ συχνά ιδιωτικά. Είναι έτοιμος να γίνει μέντορας, να με συνοδεύσει, να δώσει τα πάντα, είναι ωραίο να έχεις έναν τόσο αφοσιωμένο προπονητή από την αρχή».

Σε ότι αφορά στις διαφορές ανάμεσα στο ΝΒΑ και τη Γαλλία είπε: «Συνειδητοποιώ ότι είμαστε πίσω στη Γαλλία σε σχέση με ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε. Υπάρχουν πραγματικά αναξιοποίητες δυνατότητες. Εδώ υπάρχουν δεκαπέντε προπονητές. Μόλις ένας τύπος πέσει στο πάτωμα γεμάτος ιδρώτα, δέκα άτομα τρέχουν να το σκουπίσουν. Αν πρόκειται να κάνω σουτ στις 7 π.μ., τέσσερις προπονητές θα είναι εκεί στο ριμπάουντ».

Σε ότι αφορά στην Εθνική Γαλλίας είπε: «Φέτος ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που ένιωσα ψυχικά κουρασμένος. Έκανα μερικές διακοπές γιατί ήταν ανάγκη να συνεχίσω ήρεμα σε ψυχικό επίπεδο. Το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν πολύ απογοητευτικό για εμένα, όπως και για όλους. Αλλά δεν μπορώ να κρίνω γιατί δεν ήμουν εκεί. Θα είμαι παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν υπάρχει άλλος στόχος εκτός από το χρυσό», υποστήριξε ο παίκτης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ