Ο Ντουράντ ξεπέρασε τον Λάρι Μπερντ

Ο Ντουράντ ξεπέρασε τον Λάρι Μπερντ

Ο σούπερ σταρ των Ουόριορς σημείωσε 23 πόντους στο παιχνίδι με τους Γκρίζλις και ξεπέρασε τον Λάρι Μπερντ στον πίνακα των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών.

Τον ζωντανό θρύλο του ΝΒΑ, Λάρι Μπερντ, ξεπέρασε στον πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών ο Κέβιν Ντουράντ! Kαι μάλιστα ο σταρ των Ουόριορς ανέβηκε στη θέση 33 του εν λόγω πίνακα! Μια… διαβολική δηλαδή σύμπτωση, αφού το 33 ήταν το νούμερο της φανέλας του Λάρι Μπερντ στους Σέλτικς! Στο ίδιο ματς, ο συμπαίκτης του Ντουράντ, Στέφεν Κάρι, ξεπέρασε τους 15.000 πόντους στην καριέρα του στο ΝΒΑ, ενώ τους 11.000 έφτασε ο Κλέι Τόμπσον!

Για να ξεπεράσει τον Λάρι Μπερντ, ο Κέβιν Ντουράντ σημείωσε 23 πόντους, φτάνοντας τους 21.806 στην καριέρα του, στη νίκη του Γκόλντεν Στέιτ επί των Γκρίζλις με 110-93. Πολύ σύντομα, ίσως και στο επόμενο ματς των Ουόριορς, ο Ντουράντ θα ξεπεράσει ακόμη έναν θρύλο του ΝΒΑ: Τον Γκάρι Πέιτον! Χρειάζεται μόλις 7 πόντους για να το πετύχει αυτό και να είναι πλέον ο 32ος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ.

Ο Κέβιν Ντουράντ παρουσιάστηκε συγκινημένος για το επίτευγμά του αυτό, δείχνοντας πόσο πολύ θαυμάζει τον Λάρι Μπερντ. «Κάποιος μου έστειλε φωτογραφία στο κινητό μου για να με ενημερώσει και έκανα σαν μικρό παιδί. Μεγάλωσα βλέποντας τον Λάρι Μπερντ. Εντάξει, δεν μεγάλωσα παρακολουθώντας τον, επειδή ήταν αρκετά μεγάλος. Ήξερα όμως τον θρύλο «Λάρι Λέτζεντ» και ότι βρισκόταν ανάμεσα στους κορυφαίους. Είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα και θέλω να συνεχίσω να προσπαθώ να φτάσω ψηλότερα».

Ερωτηθείς αν βλέπει ομοιότητες ανάμεσα σε εκείνον και τον Λάρι Μπερντ, ο Ντουράντ απάντησε: «Δεν βλέπω ομοιότητες, παρά μόνο ότι αγαπάμε το παιχνίδι, την προπόνηση και το γεγονός ότι μας αρέσει να σουτάρουμε. Ο Μπερντ έδωσε το δικαίωμα σε παίκτες σαν εμένα να μπορούν να ονειρεύονται ότι μπορούν παίζοντας στην θέση του σμολ φόργουορντ να κάνουν πράγματα που συνήθως δεν έκαναν οι ψηλοί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ