Η μονομαχία των MVP (vids)

Η μονομαχία των MVP (vids)

Τα επιτεύγματα των Γιάννη/Harden στο πρόσφατο μεταξύ τους παιχνίδι.

Πριν από λίγες ημέρες, έλαβε χώρα η περίφημη μονομαχία μεταξύ των δύο φαβορί για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της κανονικής διάρκειας. Γιάννης Αντετοκούνμπο εναντίον James Harden ή αλλιώς Milwaukee Bucks vs Houston Rockets.

Τα Ελάφια κατόρθωσαν να φτάσουν σε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη, η οποία τους επιτρέπει να διατηρηθούν στην πρώτη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας. Επίσης, διαθέτουν πλέον το καλύτερο ρεκόρ σε ολόκληρο το ΝΒΑ – ένα γεγονός που ενισχύει σημαντικά την υποψηφιότητα του Έλληνα super star.

Η επιτυχία του συλλόγου αποτελεί τον αποφασιστικό παράγοντα για την ανάδειξη του MVP – είναι χαρακτηριστικό ότι οι επτά από τους τελευταίους δέκα πολυτιμότερους μπασκετμπολίστες, αγωνιζόντουσαν στις ομάδες με το κορυφαίο ρεκόρ της λίγκας. Ας δούμε μαζί τα τρομερά επιτεύγματα των δυο αθλητών.

James Harden

Θα ξεκινήσουμε από τους ηττημένους. Το αμυντικό πλάνο των Bucks για τον περιορισμό του Μούσια ήταν συγκεκριμένο. Ο προσωπικός του αντίπαλος προσπαθούσε διαρκώς να τον ωθήσει στο αδύναμο χέρι του (το δεξί), ώστε να του απαγορεύσει το επικίνδυνο step back τρίποντο, που αρέσκεται τόσο να εκτελεί. Επιπλέον σύμφωνα με τις δηλώσεις του Bledsoe μετά το τέλος του παιχνιδιού, στο Milwaukee θεωρούσαν ότι ο Αμερικανός guard δυσκολεύεται να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του, όταν αναγκάζεται να ντριμπλάρει προς τα δεξιά.

Ο Harden βέβαια δεν είναι κανένας «χθεσινός». Μόλις διάβασε τις προθέσεις της άμυνας άρχισε να εφορμά σε κάθε ευκαιρία προς την ρακέτα, καθώς γνώριζε πως τα Ελάφια δεν διαθέτουν κάποιον παραδοσιακό rim protector (o Lopez δεν είναι επ’ουδενί τέτοιος) που να μπορεί να τον δυσκολέψει κοντά στο καλάθι.

Φυσικά ευστόχησε και σε ορισμένα πρόστυχα step back τρίποντα, τα οποία είναι ικανά να διαλύσουν την ψυχολογία οποιασδήποτε άμυνας.

Τελείωσε τον αγώνα με 42 πόντους, 6 assists, 11 rebounds και 9 λάθη. Σε γενικές γραμμές το αμυντικό πλάνο δούλεψε, αν συνυπολογίσουμε ότι είναι πρακτικά αδύνατο να σταματήσεις ολοκληρωτικά αυτούς τους παιχταράδες. Ενδεικτικά, ο Harden έχει φέτος καταφέρει να σκοράρει 40+ πόντους, απέναντι στις πέντε καλύτερες άμυνες του ΝΒΑ.

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Οι επιδόσεις του Greek Freak έχουν κυριολεκτικά ξεπεράσει κάθε προσδοκία και αντανακλώνται με ευθύ τρόπο, στα αποτελέσματα της ομάδας του. Το καλοκαίρι απολύτως κανένας δεν εκτιμούσε την τρελή πορεία του Milwaukee, μέχρι την κορυφή της Ανατολής.

Ο βασικός υπεύθυνος για αυτήν είναι ο Έλληνας super star. Ο Αντετοκούνμπο αντιπροσωπεύει την ατμομηχανή του αγωνιστικού τμήματος – αποτελεί τον πιο ταλαντούχο μπασκετμπολίστα του συλλόγου και ταυτόχρονα, τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη του εντός παρκέ. Ο συνδυασμός μήκους, αθλητικότητας και υψηλής τεχνικής που τον διακρίνει, είναι πραγματικά ασυναγώνιστος.

Κόντρα στο Houston σκόραρε 27 πόντους, μοίρασε 5 assists και κατέβασε 21 rebounds. (τα διαγράμματα προέρχονται από τον Positive Residual).

Για να ξανασυναντήσουμε παρόμοια στατιστική, είμαστε υποχρεωμένοι να ταξιδέψουμε στην προϊστορία του ΝΒΑ – την εποχή δηλαδή, που κυριαρχούσε το δίδυμο Chamberlein/Russel. Μιλάμε για τόσο σπάνια κατορθώματα.

Προσέξτε πως εκμεταλλεύεται τα τεράστια άκρα του, για να περάσει μια τρομερά δύσκολη πάσα απέναντι στην παγίδα των Rockets. Με βάση τους ισχυρισμούς της συντριπτικής πλειοψηφίας των αναλυτών, ο Γιάννης προηγείται πλέον καθαρά στην άτυπη κούρσα του MVP. Όχι άδικα θα συμπλήρωνα εγώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ