Μπάρκλεϊ: «Ποιός Γουίλιαμσον; Ήμουν τόσο χοντρός που έπρεπε να αδυνατίσω για να παίξω»

Μπάρκλεϊ: «Ποιός Γουίλιαμσον; Ήμουν τόσο χοντρός που έπρεπε να αδυνατίσω για να παίξω»

Ένας από τους πιο διάσημους… χοντρούς στην Ιστορία του ΝΒΑ, ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ, θεώρησε χρέος του να υπερασπιστεί τον Ζάιον Γουίλιαμσον που δέχεται κριτική για τη φυσική του κατάσταση και την εικόνα του στο Summer League

Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ είναι ένας από τους καλύτερους ΝΒΑers όλων των εποχών κάνοντας θραύση στα παρκέ του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο. Μεσουράνησε από τα μέσα των 80s και σε όλη τη δεκαετία των 90s με τις φανέλες των Σίξερς, Σανς και Ρόκετς.

Παρά το ύψος του (1.98μ) αλλά και τα παραπανίσια κιλά που τον ακολουθούσαν σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, είχε μέσους όρους double double στην τεράστια καριέρα του με 22.1 πόντους και 11.7 ριμπάουντ σε σύνολο 16 σεζόν και 1073 παιχνιδιών στη regular season.

Πάντα χαλαρός, ήταν μακρυά από το να χαρακτηριστεί… καθώς πρέπει με το μότο «I’m not a role model… Just because I dunk a basketball doesn’t mean I should raise your kids» (Δεν είμαι παράδειγμα προς μίμηση. Απλά επειδή καρφώνω μια μπάλα μπάσκετ δεν σημαίνει πως πρέπει τα παιδιά σας να με έχουν πρότυπο), να τον συνοδεύει σε ολόκληρη την καριέρα του.

Δεν πρόσεχε ποτέ τη διατροφή του ενώ χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που έχει αγκαλιά μια ολόκληρη πίτσα και την καταβροχθίζει.

Κάπως έτσι, ποιος θα ήταν καλύτερος από τον Μπάρκλεϊ, για να υπερασπιστεί τον Ζάιον Γουίλιαμσον, το πολυδιαφημισμένο Νο.1 του draft του 2019 στη Λίγκα, που δέχεται έντονη κριτική για το σουλούπι του και τα περιττά κιλά του. Ο Γουίλιαμσον που προετοιμάζεται για την πρώτη σεζόν του στο ΝΒΑ για λογαριασμό των Πέλικανς, λέγεται πώς έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά τόσο στην εμφάνιση όσο και στον τρόπο που αγωνίζεται με τον Μπάρκλεϊ

Σχετικά με τον Ζάιον λοιπόν, ο θρυλικός Round Mound of Rebound ανέφερε στο ESPN:

«Εγώ ήμουν χοντρός. Θα πρέπει να κάνουν στον Γουίλιαμσον πολύ ενδιαφέροντα τεστ γιατί δε φαίνεται καθόλου χοντρός. Εγώ ήμουν τόσο χοντρός που έπρεπε να χάσω κιλά».

Photo Credits: ClutchPoints

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ