NBA: Συζητήσεις με τους παίκτες για παρακράτηση 25% του μισθού τους

NBA: Συζητήσεις με τους παίκτες για παρακράτηση 25% του μισθού τους

Στο NBA έχει... ενεργοποιηθεί ο κανονισμός που θέλει να κρατείται το 1% του μισθού των παικτών για λόγους ανωτέρας βίας και πλέον η λίγκα συζητά μαζί τους για μεγαλύτερα ποσά, αν δεν γίνουν οι αγώνες.

Σε συζητήσεις με την Ένωση Παικτών (NBPA) βρίσκεται τις τελευταίες μέρες το NBA προκειμένου να εξεταστεί το σενάριο για να παρακρατηθεί το 25% των μισθών των παικτών σε περίπτωση που ακυρωθούν οι αγώνες που απομένουν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ESPN.

Αυτή τη στιγμή οι παίκτες χάνουν το 1% του μισθού τους για κάθε αγώνα που ακυρώνεται, μιας και στο NBA υπάρχει κανονισμός που αφορά ανωτέρα βία. Και αυτή τη στιγμή ο κορωνοϊός ενεργοποιεί τον συγκεκριμένο κανονισμό.

Ο κομισάριος του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ, μετά με την εκτελεστική διευθύντρια της Ένωσης των παικτών Μισέλ Ρόμπερτς και ένα γκρουπ νομικών εξετάζουν τρόπου με τους οποίους θα προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο ακύρωσης της χρονιάς και πως θα επηρεάσει σε κάποιο ποσοστό τους μισθούς των παικτών.

Αν δεν υπάρξει συμφωνία του ΝΒΑ με την NBPA για το σενάριο του 25%, με την αρχή να γίνεται από τις πληρωμές της 15ης Απριλίου, τότε οι παίκτες θα συνεχίσουν να πληρώνονται κανονικά στο προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα. Βέβαια με βάση τους κανονισμούς της CBA, μπορεί να ζητηθεί από τους παίκτες να επιστρέψουν μέρος του μισθού τους, με βάση τα ακυρωθέν παιχνίδια και τα χρήματα που κερδίζουν.

Ήδη ένα 10% των μισθών των παικτών παρακρατείται από την Λίγκα η οποία λειτουργεί ως «μεσεγγυητής» και το ποσό μπορεί να φτάσει τα 380 εκ. δολάρια τα οποία μπορεί να επιστραφούν στις 30 ομάδες του ΝΒΑ μετά το τέλος της χρονιάς. Εφόσον γίνει χρήση και της πράξης ανωτέρας βίας, το ποσό θα είναι μεγαλύτερο για τις ομάδες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ