Η ξέφρενη πορεία της Γαλλίας προς ένα ασύλληπτο νταμπλ

Η ξέφρενη πορεία της Γαλλίας προς ένα ασύλληπτο νταμπλ

Η Γαλλία έκανε την μεγάλη έκπληξη και «πέταξε» εκτός συνέχειας τις ΗΠΑ, ενώ απομένουν δύο βήματα για την κατάκτηση της κορυφής. Ένα χρόνο πριν οι «τρικολόρ» ανακηρύχθηκαν πρωταθλητές κόσμου στο ποδόσφαιρο και είναι κοντά σε ένα... απίστευτο νταμπλ!

Η Γαλλία τα κατάφερε. Νίκησε τις ΗΠΑ 13 χρόνια μετά την τελευταία τους ήττα από την Ελλάδα και βάζει πλώρη για το βάθρο του Μουντομπάσκετ. Οι «τρικολόρ» πέταξαν εκτός συνέχειας την Team USA και πλέον απομένουν δύο μόνο βήματα προκειμένου να κερδίσουν το χρυσό.

Εάν ο στόχος επιτευχθεί, γιατί έπειτα από μία τέτοια νίκη μόνο το χρυσό πρέπει να ονειρεύονται, τότε θα πετύχουν ένα ασύλληπτο νταμπλ σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ!

Αν γυρίσουμε στο 2018, η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ κυριάρχησε στα γήπεδα της Ρωσίας και «έραψε» στην φανέλα της το δεύτερο αστέρι του παγκόσμιου πρωταθλητή στο ποδόσφαιρο.

Έναν χρόνο μετά, ο Ρούντι Γκομπέρ και η παρέα του, οδεύουν προς την ολοκλήρωση του ντάμπλ.

Ωστόσο η πορεία μόνο εύκολη δεν θα είναι, αφού στα ημιτελικά θα πετύχουν την Αργεντινή του Λουίς Σκόλα και του Φακούντο Καμπάτσο, ενώ εφόσον προκριθούν στον τελικό (για πρώτη φορά) θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Αυστραλία – Ισπανία.

Έχει ξαναγίνει αυτό στο παρελθόν; Θα αναρωτηθεί εύλογα κάποιος.

Βεβαίως, καθώς το μακρινό 1958 ο Πελέ πρωτοεμφανίστηκε με την εθνική Βραζιλίας και την οδήγησε στο τρόπαιο «Ζιλ Ριμέ». Έναν χρόνο αργότερα, το 1959, η «Σελεσάο» θα κατακτήσει το πρώτο της Παγκόσμιο Κύπελλο στο μπάσκετ και θα πετύχει ένα τρομερό νταμπλ.

Οι Βραζιλιάνοι δεν σταμάτησαν εκεί. Το 1962 στα γήπεδα της Χιλής θα κάνουν το back to back στο ποδόσφαιρο και το 1963 θα πάρουν το χρυσό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ που διοργάνωσαν στην χώρα τους!

Μπορεί οι συμπατριώτες του Βαρεζάο να το πέτυχαν δις, ωστόσο και οι Ισπανοί μπορεί να θεωρηθεί πως κατάφεραν αυτό το σπουδαίο επίτευγμα, για έναν μόλις μήνα!

Η εθνική ομάδα μπάσκετ της Ισπανίας έχει κερδίσει πριν από τέσσερα χρόνια την Ελλάδα στον τελικό της Σαϊτάμα και o Αντρές Ινιέστα σκοράρει κόντρα στην Ολλανδία στον τελικό του Γιοχάνεσμπουργκ (11/8/2010). H «φούρια ρόχα» ανακηρύσσεται για πρώτη φορά Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ποδόσφαιρο.

Tην ίδια χρονιά με το ποδόσφαιρο, το 2010, διεξάγεται στην Τουρκία το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ.

Η Team USA θα κερδίσει το τρόπαιο, όμως θα το κάνει στις 12 Σεπτεμβρίου, άρα και η Ισπανία μπορεί να μπει στο κλειστό κλαμπ των δύο ομάδων που έχουν πετύχει αυτό το ιστορικό νταμπλ!

Η Γαλλία έχει τις ικανότητες και το ταλέντο, αλλά ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα…

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ