Skoda Fabia: Supermini σε… ανάπτυξη

Skoda Fabia: Supermini σε… ανάπτυξη

H τσεχική φίρμα αποκαλύπτει λίγες ακόμα πληροφορίες για την νέα τέταρτη κατά σειρά γενιά της Fabia η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί τον Μάιο με άφθονες τεχνολογικές και ψηφιακές αναβαθμίσεις καθώς και ακόμα περισσότερους χώρους.

H Skoda επιταχύνει τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην αποκάλυψη της νέας Fabia η οποία έχει πάρει εισιτήριο για τον Μάιο, διασκεδάζοντας την αναμονή με δύο νέα teaser που αποτυπώνουν την σαφώς αιχμηρότερη αισθητική της υπόσταση η οποία θα συνοδεύσει την σημαντική της αναβάθμιση σε κάθε τομέα.

Τα νέα σκίτσα αποκαλύπτουν μια δυναμικότερη σιλουέτα την οποία τονίζει ακόμα περισσότερο η χαρακτηριστική γραμμή των παραθύρων, ενώ ξεχωρίζει η σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων που, αν και σκίτσο, βρίσκεται πολύ κοντά στην πραγματικότητα.

Σε κάθε περίπτωση, η μεγαλύτερη μεταβολή στην περίπτωση της νέας Fabia έρχεται εκ των έσω καθώς πραγματοποιεί την μετάβαση στην αρχιτεκτονική MQB A0 όπου βασίζεται το VW Polo αλλά και το μεγαλύτερο Skoda Scala. 

Ως αποτέλεσμα η Fabia αναμένεται να αυξήσει σημαντικά το μέγεθος της σε σχέση με το παρελθόν, με τις επιμέρους διαστάσεις να διαμορφώνονται σε μήκος 4,107 μέτρα, πλάτος 1,78 μέτρα, ύψος 1,46 μέτρα και μεταξόνιο 2,564 δηλαδή κατά 9,4 εκατοστά σε σχέση με την μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή της με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους διαθέσιμους χώρους.

Όπως άλλωστε σημειώνει η Skoda, η παραπάνω μεταβολή έχει προσθέσει επιπλέον 50 λίτρα σε ό,τι αφορά την χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ το οποίο θα ξεκινά πλέον από τα 380 λίτρα ενώ σημειώστε ότι θα υπάρξει και SW έκδοση.

Πλην των νέων χωροταξικών προδιαγραφών και της νέας αισθητικής, η σχεδίαση της νέας Fabia της εξασφαλίζει και έναν από τους χαμηλότερους αεροδυναμικούς συντελεστές της κατηγορίας καθώς η αντίστοιχη τιμή διαμορφώνεται σε 0.28. 

Πληθωρική προδιαγράφεται και η γκάμα κινητήρων η οποία αναμένεται να ξεκινά από ατμοσφαιρικό κινητήρα 80 ίππων που θα δίνει τη σκυτάλη σε δύο turbo μοτέρ 1,0 λίτρου με απόδοση 95 και 110 ίππων. Επίσης κάθε άλλο παρά θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο παρουσίας του κινητήρα 1,5 λίτρου σε εκδοχή ισχύος 150 ίππων καθώς και εκδόσεων ήπιας υβριδικής τεχνολογίας. ‘

Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό, αναμένονται εξίσου κοσμοϊστορικές αλλαγές, με την Fabia να υιοθετεί την τελευταία εκδοχή του συστήματος infotainment τoυ ομίλου VW, MIB 3.0 το οποίο θα φιλοξενείται σε οθόνες αφής από 6,5 έως και 9,2 ιντσών. Παράλληλα, σημαντικές προσθήκες αναμένονται και αναφορικά με τα στοιχεία που η Skoda αποκαλεί Simply Clever, μεταξύ των οποίων, η δυνατότητα πλήρους αναδίπλωσης, του καθίσματος του συνοδηγού, οι αποσπώμενες ποτηροθήκες, θήκες για νομίσματα και κάρτες, προσδίδοντας στην Fabia περισσότερη χρηστικότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ