Η BMW Σειρά 8 Gran Coupe στα «δίχτυα» του Jeff Koons

Η BMW Σειρά 8 Gran Coupe στα «δίχτυα» του Jeff Koons

O σύγχρονος γκουρού της pop art ανέλαβε να μεταμορφώσει την Σειρά 8 δημιουργώντας μια ειδική έκδοση αντάξια της φήμης του η οποία θα κατασκευαστεί σε 99 αντίτυπα

Η βαυαρική φίρμα έχει αδυναμία στα λεγόμενα “art cars” παραδίδοντας για μια ακόμα φορά ένα μοντέλο της, την επιβλητική Σειρά 8, στα έμπειρα χέρια του αμερικανού καλλιτέχνη ο οποίος φημίζεται για την ικανότητά του να μετατρέπει καθημερινά και ενίοτε παραγνωρισμένα αντικείμενα σε έργα τέχνης πολλών εκατομμυρίων.

   Aν και η Σειρά 8 Gran Coupe δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ακριβώς «καθημερινό» αντικείμενο, πολλώ μάλλον δε παραγνωρισμένο, η ιδιότητα του ως αυτοκινήτου αρκεί για να καλύψει το φάσμα που αρέσει στον Jeff Koons ο οποίος έχει υπογράψει μοντέλα της BMW και στο παρελθόν.

Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι στην περίπτωση της Σειράς 8 Gran Coupe δεν πρόκειται για αγωνιστική έκδοση ούτε και σε έκδοση one-off η οποία θα προορίζεται για τη συλλογή της βαυαρικής φίρμας μιας και όπως ανακοινώθηκε το νέο δημιούργημα του Αμερικανού με την ονομασία 8Χ θα κατασκευαστεί σε 99 αντίτυπα τα οποία θα διατεθούν στο «ευρύ» κοινό.

Στο προκείμενο, η χαρακτηριστική εμφάνιση της 8Χ με σαφείς αναφορές στην pop art και στον κόσμο των κόμικς απαιτεί 200 ώρες για να δημιουργηθεί και σύμφωνα με τις συστάσεις το βαφείο της BMW, λόγω αυτού, μπορεί να κατασκευάζει μόνο τέσσερα αυτοκίνητα την εβδομάδα. 

Επίσης, σύμφωνα με τις συστάσεις πρόκειται για το πιο άρτια επιμελημένο art car που έχει παρουσιάσει ποτέ η BMW καθώς στην προκειμένη περίπτωση το pop αμάξωμα συνδυάζεται και από ένα ανάλογο εσωτερικό που υπακούει στους ίδιους κομικίστικους χρωματισμούς. Φυσικά κάθε αντίτυπο συνοδεύεται και από πιστοποιητικό γνησιότητας υπογεγραμμένο από τον Jeff Koons όσο και από τον επικεφαλής της BMW, Oliver Zipse. 

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί τιμές για το εντυπωσιακό τετράτροχο. Αυτό που έχει ανακοινωθεί είναι ότι το πρώτο αντίτυπο θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Christies στην Νέα Υόρκη και τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς ιδρύματος για την καταπολέμηση της παιδικής εκμετάλλευσης. Τα υπόλοιπα 98 αντίτυπα θα διατεθούν προφανώς σε… όποιον προλάβει και διαθέτει το απαιτούμενο ποσό. 

Οφείλουμε να σημειώσουμε πάντως ότι ένα από τα πλέον διάσημα γλυπτά του Koons το Rabbit άλλαξε χέρια τελευταία φορά για 91 εκατομμύρια δολάρια. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ