Maserati GranTurismo Folgore: Αρχηγική εμφάνιση

Maserati GranTurismo Folgore: Αρχηγική εμφάνιση

H ιταλική φίρμα δίνει μια ιδέα για την ηλεκτροκίνητη έκδοση της νέας GranTurismo με αφορμή την επικείμενη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Formula E

H Maserati ανακοίνωσε πριν περίπου τρεις εβδομάδες την πρόθεσή της να εξελίξει μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση της νέας γενιάς της GranTurismo με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε hypercar.

Αρχικά η ιταλική φίρμα είχε δημοσιοποιήσει μια σειρά σκοτεινών teaser από το επίμαχο μοντέλο που πλέον επιστρέφει… φωτεινότερο με αφορμή τις νέες ανακοινώσεις της Maserati σχετικά με την συμμετοχή της στο ηλεκτρικό πρωτάθλημα της Formula E η οποία σηματοδοτεί την επιστροφή των Ιταλών στο μηχανοκίνητο αθλητισμό μετά από μακρά περίοδο παύσης. 

«Η επιστροφή στο μηχανοκίνητο αθλητισμό με το πρωτάθλημα της Formula E αποτελεί φυσική επιλογή για την Maserati. Κινητήριος δύναμη για εμάς ήταν ανέκαθεν το πάθος και η καινοτομία. Είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να μοιραστούμε την νέα αυτή περιπέτεια με έναν εταίρο που μοιράζεται τις ίδιες αξίες με εμάς. Με την ομάδα ROKit Venturi Racing έχουμε ακριβώς την ίδια αποφασιστικότητα και επιθυμία να νικήσουμε στα ανά τον κόσμο circuit», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Maserati, Davide Grasso, έχοντας ως φόντο την GranTurismo Folgore και δίνοντας την μέχρι στιγμής σαφέστερη εικόνα της.

Αν και δεν είναι ακόμα γνωστό πόσα σκοπεύει να αλλάξει η Maserati στην έκδοση παραγωγής της GranTurismo Folgore η οποία αναμένεται το 2023, βάσει των νέων ελαφρώς καμουφλαρισμένων εικόνων του, το νέο μοντέλο δεν εγκαταλείπει τις σχεδιαστικές συνήθειες της ιταλικής φίρμας και του προκατόχου του. 

Διαθέτοντας ένα ανάλογο σχήμα με την μέχρι σήμερα γνωστή GranTurismo αν και σε μια πιο σύγχρονη προσέγγιση, η GranTurismo Folgore δείχνει να διαθέτει επίσης τα γνώριμα αισθητικά χαρακτηριστικά της φίρμας σε ό,τι αφορά την γρίλια που φυσικά στην προκειμένη περίπτωση θα είναι διαφορετική σε γρίλια.

Το ίδιο αναμένεται να ισχύσει και για την, προς το παρόν, καμουφλαρισμένη εισαγωγή αέρα στο μπροστινό τμήμα ενώ, όπως έχουν αφήσει να εννοηθεί, τα προηγούμενα teasers, το ηλεκτρικό μοντέλο θα διατηρήσει εξίσου την χαρακτηριστική τριπλέτα εισαγωγών αέρα στα φτερά της.

Όπως και να έχει με την σχεδίαση, στην αθέατη πλευρά της GranTurismo Folgore θα βρεθεί μια νέα αρχιτεκτονική δια χειρός Maserati η οποία θα φιλοξενεί μια τριπλέτα ηλεκτρικών μοτέρ που σύμφωνα με τις συστάσεις, θα ξεπερνούν συνδυαστικά τους 1.200 ίππους. 

Το γενναιόδωρο μέγεθος αναμένεται να εξασφαλίζει στην GranTurismo Folgore τη δυνατότητα να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε χρόνο μικρότερο των 3,0 δευτερολέπτων αλλά και μέγιστη ταχύτητα που θα φτάνει τα 300 χλμ./ώρα.

Επίσης όπως έχει ήδη ανακοινωθεί η ηλεκτροκίνητη έκδοση δεν θα είναι η μοναδική επιλογή της νέας GranTurismo καθώς η νέα γενιά της θα προσφέρεται και σε συμβατικές εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ανεξαρτήτως έκδοσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα GranTurismo θα αξιοποιήσει πλατφόρμες που έχουν σχεδιαστεί από την Maserati προκειμένου να διατηρήσει την ταυτότητά της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ