Skoda Vision 7S: Το νέο επταθέσιο κεφάλαιο της ηλεκτροκίνησης

Skoda Vision 7S: Το νέο επταθέσιο κεφάλαιο της ηλεκτροκίνησης

H τσεχική φίρμα δίνει λίγες ακόμα λεπτομέρειες από το επταθέσιο SUV που ετοιμάζει και το οποίο θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στα τέλη του μήνα

Η Skoda έχει ήδη εκφράσει την πρόθεση της να εμπλουτίσει την ηλεκτρική γκάμα της με ένα επταθέσιο SUV το οποίο αποκαλύπτει λίγα ακόμα στοιχεία για την πληθωρική προσωπικότητά του του μέσω μιας σειράς σκίτσων.

Εκτός από τον… εαυτό του ως ένα επταθέσιο ηλεκτρικό SUV με άφθονους χώρους όπως επιβάλλει η φίρμα από την προέρχεται, το Vision 7S όπως ονομάζεται, θα αναλάβει να δώσει τις πρώτες συστάσεις για την μετεξέλιξη του σχεδιαστικού κώδικα της Skoda καθώς αυτή σχεδιάζει την εδραίωσή της και στην νέα ηλεκτρική εποχή.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτουν τα νέα σκίτσα ο νέος σχεδιαστικός κώδικας παραλλάζει την συνήθη όψη των Skoda, προσθέτοντας νέα αιχμηρά φωτιστικά σώματα σε μοτίβο «Τ» καθώς και πιο λεπτή γρίλια σε σχέση με τα σύγχρονα μοντέλα της φίρμας. Την εικόνα συμπληρώνουν περιπετειώδους ύφους εισαγωγές αέρα με μια πορτοκαλί πινελιά η οποία αν έπρεπε αν ερμηνευτεί θα μπορούσε να μεταφραστεί ως την πρόθεση της Skoda να προσφέρει επίσης περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης στο μέλλον.

Στα στοιχεία που ξεχωρίζουν συγκαταλέγεται επίσης η αφθονία σε προστατευτικά πλαστικά και ποδιές που συντείνουν στην περιπετειώδη εμφάνιση ενώ το παρών δίνει το χαρακτηριστικό ανάγλυφο καπό της Skoda. Αυτό που επίσης δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς είναι ο τρόπος που οι σχεδιαστές της τσεχικής φίρμας έχουν χαράξει την σιλουέτα του πρωτότυπου SUV, δίνοντας έμφαση σε ένα συνδυασμό δυναμισμού και απλότητας. 

Στο πίσω τμήμα διακρίνονται τα επίσης σε μοτίβο «Τ» φωτιστικά σώματα ενώ εξακολουθούν επίσης τα κάθετα στοιχεία ως κατοπτρισμός των αντίστοιχων της όψης του τσεχικού SUV. Bάσει των προηγούμενων εικόνων που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Skoda, στο εσωτερικό το Vision 7S θα επωφεληθεί και από ένα νέο κάθετου προσανατολισμού infotainment το οποίο φιλοξενείται σε μια ιδιαιτέρως ευμεγέθη οθόνη αφής. Νέου σχεδιασμού είναι και το τιμόνι το οποίο υιοθετεί τέσσερις ακτίνες οι οποίες φιλοξενούν χειριστήρια αφής. Επίσης το παρών δίνει και ο κρυφός φωτισμός καθώς και μια νέα πηγή φωτισμού πάνω στο ταμπλό.

Αν και στην πρωτότυπη εκδοχή του, το μοντέλο εμφανίζεται με μια διάταξη 6+1 στο εσωτερικό και ένα καινοτόμο παιδικό κάθισμα που τοποθετείται ανάμεσα στην δεύτερη σειρά καθισμάτων, στην έκδοση παραγωγής που θα προκύψει αναμένεται μια πιο συμβατική σχεδίαση και πλήρως επταθέσια σχεδίαση. 

Επιστρέφοντας στο πρωτότυπο Vision 7S, θα προσφέρει τη δυνατότητα αναδιαμόρφωσης του ταμπλό όταν ο οδηγός θέλει να απολαύσει ορισμένες στιγμές χαλάρωσης όταν, για παράδειγμα, περιμένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία φόρτισης. Αναλυτικότερα, με την ενεργοποίηση της συγκεκριμένης λειτουργίας (Relax) το τιμόνι και ο πίνακας οργάνων αποσύρονται πιο κοντά στο ταμπλό ενώ η κεντρική οθόνη αλλάζει προσανατολισμό, επιτρέποντας στον οδηγό να παρακολουθήσει την αγαπημένη του σειρά ή να πλοηγηθεί στο διαδίκτυο. Επίσης το Vision 7S θα εφοδιάζεται με backpacks τα οποία θα  τοποθετούνται στην πλάτη της δεύτερης σειράς καθισμάτων τα οποία επίσης θα φέρουν βάσεις στήριξης για smartphones, για την ψυχαγωγία των επιβατών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ