Opel Corsa: Ανανέωση με έμφαση στην ηλεκτρική έκδοση

Opel Corsa: Ανανέωση με έμφαση στην ηλεκτρική έκδοση

H νεότερη, έκτη γενιά του δημοφιλούς supermini ετοιμάζει την ανανέωσή της, με τα αντίστοιχα δοκιμαστικά πρωτότυπα να εντοπίζονται για πρώτη φορά από τον φωτογραφικό φακό

Αν και ο φωτογραφικός φακός κατάφερε να αποσπάσει μόλις δύο στιγμιότυπα από το υπό ανανέωση Opel Corsa, είναι αρκετά για να εντοπίσει κανείς ορισμένα στοιχεία για τις επικείμενες βελτιώσεις αλλά και φυσικά να  επιβεβαιώσει τη διαδικασία ανανέωσης.

Εξάλλου η μέχρι σήμερα γνωστή έκδοση του Opel Corsa πρωτοπαρουσιάστηκε το 2019 κάτι που σημαίνει ότι η ανανέωσή του βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο παρόλο που αυτές είναι οι πρώτες αντίστοιχες λήψεις. Για την ιστορία, υπενθυμίζεται ότι το Corsa υπήρξε το πρώτο μοντέλο που εξέλιξε η Opel μετά την απόκτηση-συνένωσή της με τον όμιλο PSA και μετέπειτα Stellantis.

Σε ό,τι αφορά τις βελτιώσεις, δεδομένα το γερμανικό supermini θα υιοθετήσει την τελευταία εκδοχή της όψης Vizor η οποία θα μεταβάλλει ριζικά το μπροστινό τμήμα. Αντιθέτως στο πίσω, οι αλλαγές προδιαγράφονται πιο περιορισμένες, στοχεύοντας απλώς να υπενθυμίζουν ότι πρόκειται για ανανεωμένη εκδοχή.

Αυτό που επίσης δεν πρόκειται να αλλάξει είναι η γκάμα κινητήρων η οποία θα εξακολουθήσει να αποτελείται από τον κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων που προσφέρει τη δυνατότητα συνδυασμού του με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο. Αντιθέτως η ηλεκτροκίνητη έκδοση προδιαγράφεται σαφώς βελτιωμένη με την συνδρομή μιας μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία η οποία αναμένεται να συμβάλλει σε αυξημένη αυτονομία η οποία θα αγγίξει τα 360 χλμ.

Σημαντικές αναβαθμίσεις αναμένονται στο εσωτερικό αν κα προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί η έκτασή τους. Για την ακρίβεια αν και η βελτίωση του ψηφιακού εξοπλισμού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, μένει να διαπιστωθεί αν το ανανεωμένο Corsa θα υιοθετήσει σε όλο το εύρος των εκδόσεών του οθόνη 10,0 ιντσών,  για το infotainment ,με βελτιωμένη λειτουργικότητα ή ακόμα και τις διαιρούμενες οθόνες των 10,0 ιντσών που εμφανίστηκαν στο νέο Astra.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ