H Mazda ανακοίνωσε την επιστροφή του περιστροφικού κινητήρα

H Mazda ανακοίνωσε την επιστροφή του περιστροφικού κινητήρα

H νέα εκδοχή του εμβληματικού μοτέρ που είναι συνυφασμένο περισσότερο από οτιδήποτε άλλο με την Mazda θα εφοδιάζει μια νέα plug-in υβριδική έκδοση του MX-30 η οποία αναμένεται να είναι διαθέσιμη και στην Ευρώπη από την προσεχή άνοιξη

Η Mazda ετοιμάζει την «ηλεκτρική αναγέννηση» όπως την αποκαλεί του περιστροφικού κινητήρα και οποίος, σύμφωνα με τις συστάσεις, θα επιστρέψει ως μέρος ενός plug-in υβριδικού συνόλου που θα εφοδιάσει μια αντίστοιχης τεχνολογίας έκδοση του MX-30.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις η νέα έκδοση, πρόκειται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της, πολύ σύντομα, και συγκεκριμένα στην έκθεση των Βρυξελλών στις 13 Ιανουαρίου. Μέχρι τότε η ιαπωνική φίρμα, δεν δίνει περαιτέρω διευκρινίσεις για τον κυβισμό ή για τις προδιαγραφές του περιστροφικού κινητήρα, σημειώνοντας μόνο ότι θα αναλάβει τον ρόλο της γεννήτριας, τροφοδοτώντας με ενέργεια τις μπαταρίες και το ηλεκτρικό μοτέρ του plug-in υβριδικού συνόλου.

Βάσει των διαθέσιμων πληροφοριών, το ηλεκτρικό μοτέρ και η μπαταρία θα προέλθουν από την ήδη γνωστή ηλεκτρική έκδοση του MX-30 η οποία εφοδιάζεται με συστοιχίες ιόντων λιθίου 35,5 kWh και ηλεκτροκινητήρα 107 kW (145 ίπποι). H παρουσία του κινητήρα ως range extender αναμένεται να έχει ευεργετική επίδραση στην συνδυαστική αυτονομία, του μοντέλου καθώς στην περίπτωση της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης αυτή διαμορφώνεται σε μόλις 200 χλμ.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που ο περιστροφικός κινητήρας έκανε την εμφάνισή του ήταν στην αθέατη πλευρά του RX-8 το 2012. Έκτοτε δεν επανεμφανίστηκε σε μοντέλο της Mazda λόγω των χαμηλών περιβαλλοντικών του επιδόσεων ωστόσο οι μηχανικοί της Mazda συνέχισαν την εξέλιξή του προετοιμάζοντας την επιστροφή του.

Η Mazda αποκάλυψε επίσης και τα διακριτικά που θα υιοθετήσει η plug-in υβριδική έκδοση του MX-30 και τα οποία έγκεινται στο συνδυασμό ενός τριγώνου, σύμβολο του wankel κινητήρα που εμπεριέχει το “e” για την ηλεκτροκίνηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ