To Nissan Ariya που θα αναλάβει να «ενώσει» τους δύο πόλους της γης

To Nissan Ariya που θα αναλάβει να «ενώσει» τους δύο πόλους της γης

Αποκαλυπτήρια για το Nissan Ariya που με την συνδρομή δύο εναλλακτικών εξερευνητών θα διανύσει 27.000 χλμ. από τον Βόρειο έως το Νότιο Πόλο, σε ένα φιλόδοξο εγχείρημα που επιχειρείται για πρώτη αφορά από αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα

Η Nissan ανακοίνωσε προσφάτως την πρόθεσή της να κατακτήσει και τους δύο Πόλους της γης με όχημα το Ariya σε μια αποστολή που θα ξεκινήσει τον Μάρτιο και εφόσον στεφθεί με επιτυχία, θα αποτελέσει παγκόσμια πρώτη για αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα.

Kαθώς η αποστολή την οποία θα αναλάβει να φέρει σε πέρας το ζεύγος εξερευνητών Chris και Julie Ramsey, διανύοντας με το Ariya, 27.000 χλμ. ανάμεσα σε Βόρειο και Νότιο Πόλο, η Nissan έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες από το επίμαχο όχημα το οποίο, σημειωτέον, φέρει ελάχιστες βελτιώσεις και μεταβολές σε σχέση με την εργοστασιακή έκδοση του μοντέλου. 

Για την ακρίβεια, οι διαφοροποιήσεις εστίασαν περισσότερο στον εξοπλισμό του μοντέλου που ωστόσο προφανώς, με δεδομένο ότι θα κληθεί να αντιμετωπίσει παντός είδους αφιλόξενα εδάφη από τους πάγους των πόλων και ορεινές off-road διαδρομές έως ερήμους και αμμοθίνες, επωφελείται από τροχούς 39 ιντσών BF Goodrich που έχουν μεταβάλλει την σχεδίαση των θόλων αλλά και την ρύθμιση της ανάρτησης ούτως ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στα παραπάνω απαιτητικά περιβάλλοντα.

«Αφετηρία της αποστολής μας αποτελεί ένα ηλεκτροκίνητο όχημα εργοστασιακών προδιαγραφών στο οποίο πραγματοποιήσαμε ελάχιστες προκειμένου να αποδείξουμε τις πραγματικές ικανότητες του, ανεξαρτήτως των συνθηκών και του τόπου όπου κινείται κανείς», δήλωσε ο Chris Ramsey ο οποίος θα αναλάβει τον ρόλο του επικεφαλής της αποστολής.

«Το Nissan Ariya που θα χρησιμοποιήσουμε δεν έχει καμία διαφορά σε ό,τι αφορά τα ηλεκτρικά μοτέρ και την μπαταρία της έκδοσης παραγωγής. Τροποποιήσαμε την ανάρτηση και αυξήσαμε το μέγεθος των θόλων προκειμένου να έχουμε μια σταθερή πλατφόρμα για την τοποθέτηση των ελαστικών 39 ιντσών. Δηλώνω ενθουσιασμένος που θα βρεθώ πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου που θεωρώ ούτως ή άλλως συναρπαστικό, αλλά που πλέον διαθέτει όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό για να φτάσει στην άκρη της γης, με στυλ», σημείωσε ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά τον επιπλέον εξοπλισμό ο οποίος σχεδιάστηκε με την συμβολή των μετρ στην προετοιμασία οχημάτων για αποστολές του είδους, ανθρώπων της Arctic Trucks, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί μια πρωτότυπη φορητή μονάδα παραγωγής ενέργειας που θα αναλάβει να εξασφαλίσει την επαναφόρτιση των μπαταριών του Ariya, υποκαθιστώντας την ανάγκη για παροχή ρεύματος-πρίζα. Η πρωτότυπη μονάδα ενσωματώνει ανεμογεννήτρια αλλά και φωτοβολταϊκά, προσφέροντας δύο εναλλακτικές για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, αναλόγως με τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες που θα συναντούν οι δύο εξερευνητές στο ταξίδι τους.

Ταυτόχρονα η οροφή του ιαπωνικού ηλεκτροκίνητου SUV έχει μετατραπεί σε χώρο φιλοξενίας και απογείωσης/προσγείωσης drone το οποίο θα αξιοποιηθεί για την οπτική τεκμηρίωση του ταξιδιού. Στον εξοπλισμό του ενσωματώνεται επίσης και μια εσπρεσιέρα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο λάτρης του καφέ Chris Ramsey, θα έχει τα απαραίτητα αποθέματα που θα τον βοηθήσουν να παραμείνει συγκεντρωμένος στο τιτάνιο εγχείρημα. 

Ο στόχος του ταξιδιού είναι να αναδειχθεί η ικανότητα των ηλεκτρικών οχημάτων να αντεπεξέλθουν σε κάθε συνθήκη, ακόμα και την πιο ακραία, όπως ακριβώς και ένα συμβατικό αυτοκίνητο, με τη διαφορά ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν προκύπτει καμία επιβάρυνση του περιβάλλοντος με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. 

Τον σχεδιασμό της αποστολής έχει αναλάβει η σύντροφος και συνοδηγός του, Julie Ramsey η οποία ανέφερε σχετικά: «Ο σχεδιασμός και η προετοιμασία έχουν καταναλώσει ένα μεγάλο μέρος των ζωών μας τα τέσσερα τελευταία χρόνια κατ΄επέκταση, πλέον ανυπομονώ να ξεκινήσουμε τον Μάρτιο. Είμαι σίγουρη ότι θα ανακαλύψουμε ενδιαφέρουσες δράσεις από άτομα και κοινότητες σε σχέση με την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και ανυπομονώ να μοιραστούμε τις δικές μας θετική εμπειρία δράσης. Θα προσπαθήσουμε κάτι το οποίο δεν έχει επιχειρηθεί ποτέ, κάτι που κάνει την αποστολή μας ακόμα πιο συναρπαστική».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ