Συνεργασία SEAT και Telefónica

Συνεργασία SEAT και Telefónica

Η SEAT και Telefónica ανακοίνωσαν πρόγραμμα συνεργασίας για την εξέλιξη της κινητικότητας σε αστικές περιοχές.     

Η συμφωνία αφορά επίσης στην δοκιμή νέων τεχνολογιών συμβατών με τα δίκτυα 5G, πολλές εκ των οποίων θα βρουν εφαρμογή στο αυτόνομο αυτοκίνητο. Ειδικότερα η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών εδράζεται πάνω σε τρεις βασικούς άξονες: Την κοινή χρήση πληροφοριών και γνώσεων, το σχεδιασμό βελτιστοποιημένων προσεγγίσεων και λύσεων κινητικότητας, καθώς και την εφαρμογή της τεχνολογίας 5G στο συνδεδεμένο αυτοκίνητο.

Ειδικότερα η τελευταία αναμένεται ότι θα συμβάλλει στην επίτευξη ενός ποιοτικού άλματος σε ό,τι έχει να κάνει με τις υπηρεσίες μεταξύ αυτοκινήτου, επιβατών και υπηρεσιών και περιβάλλοντος. Οι νέες υπηρεσίες θα υποβληθούν σε δοκιμές μεταξύ άλλων και σε πραγματικές συνθήκες σε συγκεκριμένες περιοχές όπου η Telefonica έχει ήδη αναπτύξει τη δυνατότητα σύνδεσης μέσω 5G δικτύου.

Ένας άλλος τομέας που αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το πρόγραμμα «Βιομηχανία 4.0» στην διαδικασία παραγωγής του αυτοκινήτου. Οι δύο εταιρείες, βασιζόμενες στην τεχνολογία Blockchain σκοπεύουν να βελτιώσουν την παρακολούθηση της διαδρομής των εξαρτημάτων στην αλυσίδα παραγωγής στο εργοστάσιο της SEAT στο Μαρτορέλ, ενώ σε συνδυασμό με το πρόγραμμα InternetThnings θα στοχεύσουν στον εξορθολογισμό της διαχείρισης προμηθειών.

Η συμφωνία μεταξύ SEAT και Telefonica επεκτείνεται στην χρήση εργαλείων και κοινών μηχανισμών που διευκολύνουν τη συλλογή, τη διαχείριση και την ανάλυση δεδομένων, πάντα στο πλαίσιο του σεβασμού των αρχών της ιδιωτικής ζωής, της εμπιστευτικότητας, της διαφάνειας και φυσικά της κείμενης νομοθεσίας. Στόχος εδώ είναι η συλλογή ενός πλούσιου υλικού από δεδομένα, τα οποία θα εξασφαλίσουν πιο ολοκληρωμένο σχεδιασμό για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στο θέμα της κινητικότητας οι δύο εταιρείες με όπλο το BigData και την κοινή χρήση ιδωμένων θα στοχεύσουν στην εξέλιξη βελτιστοποιημένων λύσεων κινητικότητας. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η έξυπνη διαχείριση της κυκλοφορίας, προσφορά προτάσεων παράκαμψης ζωνών με πυκνή κυκλοφορία, διευκόλυνση της εύρεσης χώρου στάθμευσης στο αστικό πεδίο, όπως επίσης και άλλες συναφείς υπηρεσίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ