Εάν η ΕΠΟ κάνει πραξικόπημα, το ποδόσφαιρο θα πρέπει να πάει στα χέρια των ομάδων

Εάν η ΕΠΟ κάνει πραξικόπημα, το ποδόσφαιρο θα πρέπει να πάει στα χέρια των ομάδων

Σε όλο τον κόσμο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ελέγχει τις Ομοσπονδίες. Ωρα αυτό να συμβεί και στην Ελλάδα, εάν η ΕΠΟ δεν ακολουθήσει τις αποφάσεις των ομάδων.

Η Super League αποφάσισε. Και ξεκαθάρισε ότι εάν ΕΠΟ επιλέξει να παρεκκλίνει της ομόφωνης απόφασης που έλαβε, αναφορικά με τη διεξαγωγή και του νέου πρωταθλήματος με 14 ομάδες, το πρωτάθλημα της Super League δεν θα ξεκινήσει. Πέραν αυτού, όμως, έστω και έμμεσα, είναι ένα σαφές μήνυμα της Λίγκας στην Ομοσπονδία και τα μέλη της. Ένα μήνυμα που εμπεριέχει το… μέλλον. Το λογικό.

Προσωπικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα η ΕΠΟ να αποφασίσει… πραξικόπημα. Και να αποφασίσει την αύξηση των ομάδων. Θα είναι μια κατάσταση που μπορεί να σημάνει την αρχή του τέλους των «βλαχοπροέδρων», που επί δεκαετίες νομίζουν ότι μπορούν να ελέγχουν το ποδόσφαιρο, εξυπηρετώντας τα μικροσυμφέροντά τους. Ατομα δίχως κανένα ουσιαστικό λόγο ύπαρξης, συμμετοχής και πόσο μάλλον παρεμβολής στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Μια τέτοια απόφαση θα θέτει ξεκάθαρο ζήτημα απεμπλοκής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από την Ομοσπονδία. Και εν τέλει, μελλοντικά (και όχι πολύ μακριά) τον απόλυτο έλεγχο της ΕΠΟ από τους ανθρώπους που πληρώνουν και ματώνουν οικονομικά, όχι από επαγγελματίες-παράγοντες, που κινούνται όπου φυσάει ο άνεμος, ανάλογα ποιανού «προστάτη» τα συμφέροντα υπερασπίζονται.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, λοιπόν, εάν η ΕΠΟ πάρει διαφορετική απόφαση από αυτή που πήρε ομόφωνα ο Συνεταιρισμός της Super League, τότε δεν έχει λόγο ύπαρξης. Και θα πρέπει να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε το ποδόσφαιρο να βγάλει από τον σβέρκο του παραγοντίσκους που, ούτως ή άλλως, δεν έχουν καμία δουλειά να βρίσκονται σε αυτό. Πόσο μάλλον να αποφασίζουν για το μέλλον του.

Η ανακοίνωση της Λίγκας είναι  η πρώτη μετά από πολλά χρόνια, που δείχνει να έχει λογική και να είναι προς όφελος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Για πρώτη φορά αυτοί που πληρώνουν παίρνουν θέση και ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα ανεχθούν να παρθεί άλλη απόφαση για το δικό τους «μαγαζί». Στη δική μου εταιρεία, δεν θα αποφασίσει ο υπάλληλος ή ο προμηθευτής τι προϊόντα θα βάλω και πώς θα τα πουλήσω. Ξεκάθαρο, σαφές.

Βεβαίως, επειδή στην Ελλάδα είμαστε, καλό θα είναι να περιμένουμε να δούμε τις πραγματικές διαθέσεις/προθέσεις όλων. Καθώς η ΕΠΟ δεν είναι «αυτόφωτη». Ούτε, βεβαίως, οι διάφοροι φωστήρες που έχουν εκλεγεί στην ΕΕ είναι άνθρωποι με ανάστημα να τα βάλουν με εκείνους που έχουν την «υψηλή επιστασία». Εκτός κι αν ξαφνικά ο Γραμμένος, ο Βακάλης, ο Λασκαράκης και τα άλλα παιδιά, αποφάσισαν να πάνε κόντρα σε Σαββίδη και Μελισσανίδη.

Εάν αυτό συμβεί, είτε θα είναι υποκριτικό, είτε θα σημαίνει ότι το ποδόσφαιρο της Super League και αυτό της ΕΠΟ, παύουν να έχουν οποιαδήποτε σχέση, μπαίνουν σε εποχή διαμάχης και άρα το τέλος των «βλαχοπρόεδρων» θα είναι απλά θέμα χρόνου. Βλέπετε, τόσο πολύ τους υπολογίζει η UEFA και η FIFA, που για όλα τα σοβαρά θέματα του ποδοσφαίρου, συζητάει με τους BIG 4 και την Κυβέρνηση.

Όπως και να έχει, οι ομάδες, όσες κόντρες κι αν έχουν, όσο κι αν έχουν βγάλει τα «πιστόλια» και μονομαχούν για το ποιος θα πάρει το «κουμάντο», θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν ότι δεν μπορεί στις μεταξύ τους (έστω και… εκρηκτικές σχέσεις) να παρεισφρέουν παραγοντίδια, που το μόνο που θέλουν είναι να τους «αρμέξουν». Και να συνεχίσουν να έρπονται στο σκοτάδι του του ποδοσφαίρου, πλουτίζοντας και δηλητηριάζοντας το προϊόν.

Καμία άποψη, λοιπόν, δεν θα ήταν κακό να αποφάσιζε… πραξικόπημα η ΕΠΟ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ