Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Αν δεν ανέβει σε όλο το γήπεδο…

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Αν δεν ανέβει σε όλο το γήπεδο…

Τι έδειξε ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό αλλά κυρίως τι θα δείξει στην συνέχεια έχει σημασία...

Είναι ή δεν είναι η καλύτερη ομάδα ο Ολυμπιακός; Μπορεί ή όχι να το δείξει στο γήπεδο;

Τις απαντήσεις θα πρέπει να περιμένουμε μας τις δώσει στα προσεχώς γιατί μέχρι τώρα δεν το έχει καταφέρει, καθώς όπως αποδεικνύεται η νίκη του σε βάρος του ΠΑΟΚ ήταν παρένθεση σε αυτήν την «εκτός προβλέψεων» πορεία που πραγματοποιεί από την αρχή του πρωταθλήματος.

Και μπορεί στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ να στέκεται με αξιοπρέπεια, αν και βρίσκεται αντιμέτωπος με υπερδυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όπως είναι η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους, όμως αυτό συμβαίνει επειδή τον βολεύει να μένει στο δικό του μισό γήπεδο και να περιμένει πίσω από την μπάλα τον αντίπαλο.

Για να υπερασπιστεί όμως την κυριαρχία του στην Ελλάδα θα πρέπει εκτός από το ταλέντο να έχει και τις δυνάμεις για να ανέβει και στο υπόλοιπο τερέν. Να παίξει μπάλα, να δημιουργήσει φάσεις, να σκοράρει και να νικήσει.  Μέχρι τώρα τα πιο παραγωγικά του ματς ήταν αυτά με την Λάρισα και τον Πανιώνιο όπου πέτυχε από τέσσερα γκολ, έχοντας στην ενδεκάδα του τον Φορτούνη και τον Ανσαριφάρντ, όπως μπόρεσε να φανεί και στο φινάλε του ματς στη Λεωφόρο, όταν βρέθηκαν και πάλι στο γήπεδο αυτοί οι δύο.

Παρά την άσχημη εικόνα του ο Ολυμπιακός έφτασε στο τέλος του τούνελ, κλείνοντας μία σειρά με δύσκολα και συνεχόμενα παιχνίδια και τώρα πια τον περιμένει ένα πιο βατό πρόγραμμα όπου θα πρέπει να καλύψει το χαμένο έδαφος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι εύκολη η αποστολή του.

Το ματς με την Μπαρτσελόνα είναι απλά μία «γιορτή» αλλά όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια του πρωταθλήματος θα είναι ένας πόλεμος. Επί του παρόντος ο Ολυμπιακός έχει μείνει στο παιχνίδι κυρίως επειδή οι αντίπαλοί του δεν είχαν τη δυνατότητα να ξεφύγουν και αυτό είναι υπέρ των ερυθρόλευκων, όμως για να πάρει κανείς το πρωτάθλημα θα πρέπει να κερδίζει αυτός κι όχι να ποντάρει στις απώλειες των ανταγωνιστών του-πόσο μάλλον όταν κυνηγάει.

Ανέκαθεν οι ερυθρόλευκοι είχαν ως πρωταγωνιστές τους παίκτες που αγωνίζονταν στη μεσαία τους γραμμή και την επίθεση γιατί αυτοί «καθάριζαν» τα παιχνίδια και η (μόνιμη) γκρίνια περιορίζονταν σε αυτούς που έπαιζαν στο κέντρο της άμυνας. Τώρα οι κορυφαίοι είναι ο Σισέ και ο Ένγκελς. Καμία σχέση με τον πραγματικό Ολυμπιακό αυτή η εκδοχή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ