Ολυμπιακός – ΑΕΚ : Φιλικό και όχι τελικός…

Ολυμπιακός – ΑΕΚ : Φιλικό και όχι τελικός…

Έτσι πρέπει να δουν οι Πειραιώτες το ματς με την ΑΕΚ, για να μην τινάξουν τη νέα σεζόν στον αέρα.

Το πιο δυνατό… φιλικό για τους Πειραιώτες θα είναι την ερχόμενη Κυριακή. Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, η τελευταία κούπα της περσινής σεζόν θα διεξαχθεί στην αρχή της φετινής, κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του Ολυμπιακού. Κι όχι στα τέλη της, αλλά στην αρχή μετά από μόλις 12 μέρες προετοιμασίας!

Κάτι που πρέπει να αποτελεί ρεκόρ και δε νομίζω ότι μπορεί να συμβεί ξανά στο μέλλον, αλλά με την ΕΠΟ, ποτέ μην λες ποτέ. Ο Πέδρο Μαρτίνς, πρέπει να βγάλει λαγούς από το καπέλο του, με το καλημέρα. Όχι ότι δεν διαθέτει η ομάδα λύσεις που μπορεί να την οδηγήσουν στη κούπα, αλλά κανείς μα κανείς δεν ξέρει την κατάσταση στην οποία θα βρίσκονται οι παίκτες, ενώ υπάρχουν και σημαντικές απουσίες λόγω της απόφασης να διεξαχθεί το παιχνίδι με τα περσινά ρόστερ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός θα πρέπει να βρει λύσεις στα άκρα της άμυνας, μετά και την απώλεια του Τζολάκη, ο Αλέν θα είναι και πάλι κάτω από τα δοκάρια, ενώ μειώνονται και οι λύσεις στην άμυνα, με την απουσία του Σεμέδο. Όσον αφορά την αγωνιστική κατάσταση, ουδείς μπορεί να την γνωρίζει. όσο και αν στο Ρεντη γίνεται επιστημονική δουλειά, τα πράγματα είναι δύσκολα. Με παίκτες που είχαν ελάχιστες μέρες για ξεκούραση και πριν προλάβουν να γεμίσουν τις μπαταρίες τους και να προετοιμαστούν σωστά, θα παίξουν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι.

Άποψή μου, είναι ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να δει τον τελικό του Κυπέλλου, σαν φιλικό. Να μην βγει έξω από το πρόγραμμα της προετοιμασίας, για να μην αντιμετωπίσει προβλήματα κατά την διάρκεια της νέα σεζόν. Στο μυαλό των «ερυθρόλευκων» πρέπει να βρίσκονται τα παιχνίδια για την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα διεξαχθούν 22 ή 23 Σεπτεμβρίου και όχι το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής.

Κάποιοι σίγουρα θα πουν και θα υποστηρίξουν, ότι ο Ολυμπιακός οφείλει να κατακτά όλους τους τίτλους και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Συμφωνώ, εν μέρει. Αν έρθει η νίκη, φυσικά και κόσμος θα την πανηγυρίσει και η ομάδα θα στείλει… αδιάβαστους, όλους αυτούς που της βάζουν τρικλοποδιές. Κι του χρόνου ας βάλουν τον τελικό, παραμονές αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ!

Όπως και να το κάνουμε, η είσοδος στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, είναι σημαντικότερος και μεγαλύτερος στόχος από έναν τελικό Κυπέλλου. Κι ο Ολυμπιακός, λόγω των εξαιρετικών εμφανίσεων στην Ευρώπη, τα προηγούμενα χρόνια κέρδισε με το σπαθί του, την δυνατότητα να διεκδικήσει την πρόκριση κατευθείαν στα πλέι οφ. Δεν θα έχει άλλους προκριματικούς, ενώ και ο αντίπαλος δεν θα φοβίζει τους Πειραιώτες. Αυτά δεν χαρίστηκαν στον Ολυμπιακό τα κέρδισε με την αξία και τις επιτυχίες του.

Υ.Γ. Θα το πω και πάλι και όσοι θέλουν συμφωνούν. Πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί το ρόστερ της επόμενης σεζόν και μετά να αξιολογηθεί. Και η μεταγραφική περίοδος αργεί να ολοκληρωθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ