Ολυμπιακός : Τα φώτα στραμμένα στον Κώστα Σλούκα (vids)

Ολυμπιακός : Τα φώτα στραμμένα στον Κώστα Σλούκα (vids)

Ο Έλληνας γκαρντ αποτελεί το «Α και το Ω» του επιθετικού πλάνου του Ολυμπιακού και αυτό βγάζει... μάτι από τα πρώτα κι όλας δείγματα γραφής.

Ο Ολυμπιακός το μεσημέρι της Δευτέρας δημοσιοποίησε ένα βίντεο από τα πλάνα των προπονήσεων στο Μέτσοβο. Δεν ήταν δύσκολο να μπορέσει κανείς να διακρίνει ποιο είναι το σκεπτικό του Γιώργου Μπαρτζώκα αναφορικά με τις θέσεις των αθλητών στο παρκέ αναφορικά με το επιθετικό κομμάτι. Διαρκής κίνηση, ελάχιστα η μπάλα στα χέρια των χειριστών, αποστάσεις ιδανικές για να μπορέσουν οι Ερυθρόλευκοι να απειλήσουν με κάθε τρόπο.

Από την άλλη, μοιραία ο κόσμος των Πειραιωτών έστρεψε άλλου το βλέμμα του. Εννοείται στον Κώστα Σλούκα, ο οποίος μετά από πέντε χρόνια, φόρεσε και πάλι την φανέλα του Ολυμπιακού και ακόμα και… ανεπίσημα, αγωνίστηκε στο πλευρό των υπολοίπων 3ων σωματοφυλάκων των Πειραιωτών, με τους οποίους είχαμε να τον δούμε από το 2013!

Ο Κώστας Σλούκας μοιραία έχει τα φώτα στραμμένα επάνω του καθώς αποτελεί την κορυφαία μεταγραφή του Ολυμπιακού, που τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα της Ευρωλίγκας και δημιούργησε ντόρο στην ευρωπαϊκή κοινότητα. Όχι μόνο γιατί επέστρεψε από την Φενέρμπαχτσε, αλλά γιατί πρόκειται για έναν παίκτη από το πάνω ράφι και εκ των κορυφαίων πλέι μέικερ της διοργάνωσης.

Ας αφήσουμε το συναισθηματικό κομμάτι. Το γεγονός ότι αγωνίστηκε και ανδρώθηκε μπασκετικά στον Ολυμπιακό. Ο Σλούκας είναι αδιαμφισβήτητα μία μεταγραφή που αλλάζει το ρου μίας ομάδας γιατί διαθέτει την ποιότητα για να διαταράξει απόλυτα τις ισορροπίες ενός συνόλου. Από τους αθλητές που διαφοροποιούν το στάτους των συλλόγων… Κανείς δεν μπορεί να πει το αντίθετο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, ο Έλληνας γκαρντ έδειξε από αυτό το μικρό δείγμα πως θα έχει ακόμα περισσότερες ευθύνες στα χέρια του από ότι είχε στην Φενέρμπαχτσε. Με τους αθλητικούς ψηλούς που διαθέτει ο Μπαρτζώκας θα επωμίζεται την ευθύνη του πικ εν ρολ παιχνιδιού των Έλις και Μάρτιν, θα διεμβολίζεται για να εκτελεί από τις γωνίες, θα παίρνει πρωτοβουλίες για να εκτελέσει μετά από ντρίμπλα ή ακόμα και από ένα σκριν ή με το αγαπημένο του pull up.

Όπως και να έχει, ο Σλούκας θα είναι ο παίκτης-ορχήστρα του Ολυμπιακού, ο οποίος θα κόβει και θα ράβει στην ομάδα του Πειραιά, τρέχοντας το αγαπημένο του τρανζίσιον, προσφέροντας… τροφή στους ψηλούς του και δίνοντας πράγματα που έλειπαν το προηγούμενο διάστημα στην οργάνωση των Ερυθρόλευκων, η οποία εξαρτιόταν απόλυτα από την διάθεση και ικανότητα του Βασίλη Σπανούλη.

Το ότι οι σέντερ του Ολυμπιακού δεν είναι αυτόφωτοι και έχουν… ανάγκη την τελική πάσα είναι που γνωρίζει στην μετά Μιλουτίνοφ εποχή η ομάδα του Πειραιά. Και αυτός είναι ο παίκτης που θα καταφέρει να τους… ξεκλειδώσει ώστε να είναι ωφέλιμοι για το επιθετικό πλάνο του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ