Χειμερία νάρκη Χιμένεθ και «Χι»!

Χειμερία νάρκη Χιμένεθ και «Χι»!

Με τέτοιες εμφανίσεις, με τέτοιες βαθμολογικές απώλειες  και με τέτοια λάθη από μέρους του Μανόλο Χιμένεθ, η ΑΕΚ απομακρύνεται από την ουσιαστική διεκδίκηση του τίτλου. Ο λόγος, βέβαια, για το 0-0 της αθηναϊκής ομάδας στη Λάρισα.

ΞΕΚΑΘΑΡΟ, ότι η τωρινή ΑΕΚ δεν έχει καμία ή έστω πολλή σχέση με εκείνη, όταν  είχε παρόντες  τους κορυφαίους της, δηλαδή τους  Μάνταλο-Σιμόες- Γιόχανσον, που συγκροτούσαν την στέρεα σπονδυλική στήλη της. Όπως, όταν είχε τους Βράνιες- Τσόσιτς στο κέντρο της άμυνας της.

ΚΑΙ οι πέντε πιο πάνω παίκτες έλειπαν από τον αγώνα στην βυσσινί Arena. Δεν ήταν δυνατό να συμμετείχαν στην αποστολή οι τραυματισμένοι Μάνταλος- Γιόχανσον- Τσόσιτς. Ο Βράνιες διατηρήθηκε στον πάγκο- όπως αποδείχθηκε ήταν η τιμωρία για την γνωστή απειθαρχία του. Ο Σιμόες παρέμεινε στην Αθήνα.

ΑΝ ο Πορτογάλος ακρογωνιαίος λίθος της κιτρινόμαυρης  11άδας αποκλείστηκε από τον Χιμένεθ, γιατί δεν αποθεραπεύθηκε εντελώς, δεν μπορεί κανένας να χρεώσει λάθος απόφαση στον προπονητή. Όμως, αν ο Μανόλο σκέφτηκε «να διαφυλάξει» τον άσο, για να τον έχει εναντίον του Ολυμπιακού, από εδώ αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι των σοβαρών ευθυνών του Ανδαλουσιάνου, για την σοβαρή αποτυχία στη Λάρισα.

ΜΙΑ ομάδα, για να μη υποσκελιστεί από τις (επί του προκειμένου Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ) ανταγωνίστριες της και να διατηρήσει πραγματικές πιθανότητες για τον τίτλο, πρώτα σκέφτεται  και φροντίζει το «σήμερα», όχι το «αύριο».

ΜΕ ΣΙΜΟΕΣ θα ήταν διαφορετικό το κέντρο της ΑΕΚ, αλλά και διαφορετική η απόδοση του συνόλου. Γιατί ο Κονέ χαραμίζεται σαν αμυντικός μέσος, είναι «άτι που ο αναβάτης του τραβάει το χαλινάρι» για να το αναχαιτίσει, να το εμποδίσει στην διαδρομή προς τον τερματισμό. Είναι «8άρι» και όχι «6άρι» ο «Ιταλός». Ο δε Ερίκ Μοράν να προκαλεί την μεγάλη απορία, τουλάχιστο γι’ αυτό το ματς, από πού ως πού προτιμήθηκε ακόμη και από το νεαρό Γαλανόπουλο. Αλλά και πόσο… ανέκδοτο μπορεί να είναι η  προσωπική επιλογή του Χιμένεθ, για τον σχεδόν ανενεργό παίκτη από την Λεγανές, ότι μπορεί να καλύψει το κενό του Γιόχανσον.

Ο ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑΝΟΣ  τεχνικός με τη μανία, που έχει και η οποία στοίχισε ήδη πανάκριβα στην ΑΕΚ σε προηγούμενα ματς, να επιδίδεται σε αλλοπρόσαλλες επιλογές για την αρχική 11άδα, άφησε εκτός τον Μασούντ. Τον Ιρανό, που αποκτήθηκε αυτό τον μήνα και θεωρήθηκε η «έτοιμη μεταγραφή», για την  άμεση κάλυψη του τεράστιου κενού από την απουσία του Μάνταλου, τον έβαλε αλλαγή- και μάλιστα καθυστερημένη- στο β΄ημίχρονο.

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΗ τάση το «εκτός αρχικής 11άδος» ο άσος, που γνωρίζει άριστα τα κατατόπια του ελληνικού πρωταθλήματος και διέπρεψε ως ηγέτης του Πανιωνίου. Με τον Μασούντ όφειλε ο  Χιμένεθ, να είχε παρατάξει την ομάδα του στη «σέντρα». Με τον χαρισματικό, σε πολλούς αγωνιστικούς τομείς, άσο. Αλλά και τον πιο κατάλληλο για να αντιμετώπιζε τον δυναμικό χαρακτήρα, που έδωσαν στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι.

ΓΚΑΦΑ ολκής του Μανόλο ο παραγκωνισμός του Μασούντ, όπως φάνηκε και στο σχετικά λίγο διάστημα- σε σχέση με αυτό, που του αναλογούσε -κατά το οποίο αγωνίστηκε ο Σοτζέϊ. Ήταν ο μόνος, που έδωσε  τρεις ασίστ, προς τους μπροστινούς, από τους οποίους ο μεν Λιβάγια δεν ήταν παρών ως το τέλος ( λόγω εκνευρισμού με τον Σκουλά, αντικαταστάθηκε, προς αποφυγή της δεύτερης κίτρινης), ο δε Αραούχο απέτυχε «να τσιμπήσει» τη μπάλα σε πολύ ευνοϊκό σημείο, προ της αντίπαλης εστίας. Ο μόνος, ο Ιρανός, που με εγκεφαλικές πάσες του «διέρρηξε» το αμυντικό «Σινικό τείχος» του Ηλία Φυντάνη.

ΑΝ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ, ότι ο Ισπανός τεχνικός βιάστηκε να αντικαταστήσει τον Ιρανό και στην εντός έδρας ρεβάνς με τον Παναιτωλικό, για το κύπελλο (εκτιμήθηκε λάθος, ότι θέλησε να τον συντηρήσει ενόψει του «σαν τελικό» με την  σκληροτράχηλη Λάρισα) , προκύπτει οξύ πρόβλημα. Συγκεκριμένα, ότι ο Μανόλο δεν έχει πιστέψει (ανεξάρτητα με το τι λεει), πως ο άλλοτε «πάνθηρας», είναι ο αδιαφιλονίκητα πιο κατάλληλος για «αντι-Μάνταλος». Οπότε η ΑΕΚ έχει να υποστεί κι άλλα «μηδενικά», όπως στο Arena.

ΣΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, που ο Χιμένεθ αναλώθηκε με δηλώσεις, πως «θα το σκεφτεί, αν η ΑΕΚ του ζητήσει επέκταση της συνεργασίας τους» και αφού διευκρίνισε, ότι «επιθυμεί, βασικά, να συνεχίσει», χρεώθηκε μέγα μέρος από τα λάθη, που οδήγησαν σε «νέο Απολλώνιο 0-0», αν όχι – και λόγω της αντίστροφης μέτρησης του πρωταθλήματος- σε «νέο πατατράκ όπως με Ατρόμητο». Χειρίστηκε κάκιστα τα περί Σιμόες και Μασούντ. Αλλά για μια ακόμη φορά  αγνόησε τον Γιακουμάκη (παρότι έδωσαν και πήραν οι σέντρες-καμινάδες, αντιποδόσφαιρο όπως με Ατρόμητο, Απόλλωνα κ.ά.).

ΕΠΙΣΗΣ , είχε την «σοφιστεία» να ρίξει, ως αλλαγή, τον Κλωναρίδη   εναντίον  δεκαμελούς αμυντικού οχυρού! Ενώ και οι προπονητές των υποδομών  ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, ξέρουν, πως ο Βίκτορ  είναι ό,τι πιο ακατάλληλο απέναντι σε «συμπαγείς τοίχους» ή «αγκωναριχτισμένα τείχη»!

ΜΑΖΙ με τον προπονητή τους, που  μάλλον έπαιξε ρόλο και το  ότι βρισκόταν απόμακρος σε μπουθ του γηπέδο και ήταν κάτι σαν «ξένο σώμα», προς την ομάδα κι «εκτός πραγματικότητας» του αγώνα,  οι «Ενωσίτες» ποδοσφαιριστές  εκτέθηκαν με «τα παραλληλόγραμμα», πού σχημάτιζαν σε ακίνδυνους, για την ΑΕΛ, χώρους. ΄Ηταν σαν να φοβήθηκαν ακόμη και τις μύτες των ποδιών τους να βρέξουν στα παγωμένα νερά του Πηνειού… ΄Ισως οι κάπως δικαιολογημένοι να ήταν οι Αραούχο και Λιβάγια, οι οποίοι εκτός από τα δυναμικά μαρκαρίσματα  δέχτηκαν σχετικά πολύ γρήγορα την  κίτρινη κάρτα του Θεσσαλού Εμμανουήλ Σκουλά. Θα φοβήθηκαν την δεύτερη και μήπως τους χρέωναν, ότι  ήθελαν να απέφευγαν την  συνέχεια.

  • Υ.Γ.: Χειμερία νάρκη του Χιμένεθ και οδυνηρό «Χι» η ΑΕΚ στην Θεσσαλία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ