Κόουτς, καλά θα κάνεις να το ξανασκεφτείς…

Κόουτς, καλά θα κάνεις να το ξανασκεφτείς…

Ο Γιώργος Χελάκης αναλύει γιατί ο Φαντ Σιπ θα πρέπει να ξεκολλήσει από ορισμένες εμμονές του που αποτελούν τροχοπέδη για την Εθνική Ομάδα.

Λένε πως τέτοια εποχή δεν είναι να ζητάς πολλά πράγματα από τις ομάδες. Ειδικά από την Εθνική Ομάδα που οι παίκτες της πριν καλά-καλά ξεκινήσουν προετοιμασία με τους συλλόγους τους, έρχονται, κάνουν δυο προπονήσεις με την Εθνική και μετά μπαίνουν για να παίξου επίσημο παιχνίδι.

Σε γενικές γραμμές είναι έτσι. Κανένας δεν περίμενε να θέλξει η Εθνική μας Ομάδα με την απόδοσή της. Υπάρχουν όμως δυο πράγματα ξεχωριστά. Επειδή και η αντίπαλος είναι πάνω κάτω στην ίδια κατάσταση περιμένεις να δημιουργήσει δυο-τρεις φάσεις και να γίνει απειλητική.

Η Εθνική σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο έχει επί της ουσία ς ένα σουτ του Λημνιού που έβγαλε εύκολα ο Ομπλακ και την άτσαλη ενέργεια του Σιόβα που έστειλε την μπάλα άψυχα στα χέρια του σπουδαίου Σλοβένου τερματοφύλακα. Ακουγα το βράδυ της Πέμπτης σχολιαστές να υποστηρίζουν πως η Εθνική ήταν καλή στα δυο τρίτα του γηπέδου και υστερούσε απλά στο ένα τρίτο, το επιθετικό. Δεν συμφωνώ.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα η Σλοβενία υποχώρησε και άφησε την πρωτοβουλία του παιχνιδιού στην ομάδα μας. Στόχος της ήταν να περιφρουρήσει την άμυνά της και να βγει στις αντεπιθέσεις. Κάπως έτσι η Εθνική κυκλοφόρησε την μπάλα αλλά μόλις την έφερνε έξω από την αντίπαλη περιοχή δεν είχε τρόπους να την περάσει μέσα σε αυτή και να απειλήσει. Όλα αυτά απέναντι σε μια άμυνα που δεν ήταν δα και από τις καλές στην Ευρώπη.

Εδώ λοιπόν υπήρχε πρόβλημα. Πρόβλημα που ο Ολλανδός τεχνικός δεν προσπάθησε να λύσει. Η δεύτερη αλλαγή με τον Μασούρα έγινε στο 87. Μια κάθετη πάσα δεν πέρασε στην μεγάλη περιοχή του Ομπλακ και με εξαίρεση τον Λημνιό, κανένας παίκτης δεν επιχείρησε να κουβαλήσει την μπάλα και να πάει σε προσωπική ενέργεια.

Υπήρχαν στον πάγκο της Εθνικής παίκτες με αυτές τις δυνατότητες; Προφανώς υπήρξαν αλλά ο κόουτς θεώρησε καλό να τους κρατήσει εκεί. Ο ίδιος δήλωσε ευχαριστημένος από την εικόνα της Ομάδας. Αν εννοεί από την προσπάθεια των παικτών μπορεί να έχει δίκιο. Αν εννοεί από την αγωνιστική εικόνα θα διαφωνήσουμε.

Η Εθνική ήταν άνοστη, και ασύνδετη. Χωρίς εμπνεύσεις και ατομικές ενέργειες. Δεν είναι βέβαια για να… βάζουμε τα κλάματα που ήρθαμε ισόπαλοι με τους Σλοβένους εκεί που έχει κατρακυλήσει η Εθνική. Αν όμως, δεν τα καταφέρουμε και την Κυριακή απέναντι στο Κόσοβο, τότε ο κόουτς θα πρέπει να αναθεωρήσει ορισμένα πράγματα σε σχέση με λογικές και πρόσωπα. Κατά τη γνώμη μου, για να μην έχουμε πρόβλημα κόντρα στο Κόσοβο, η αναθεώρηση θα πρέπει να γίνει πριν από το συγκεκριμένο παιχνίδι….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ