Ολυμπιακός : Δυναμική προσθήκη

Ολυμπιακός : Δυναμική προσθήκη

Οι ψαγμένες μεταγραφές, κάνουν την διαφορά και όχι αυτές των εκατομμυρίων…

Έχει αποδειχθεί περίτρανα τα τελευταία χρόνια, ότι ο Ολυμπιακός δεν κοιτάζει μόνο το σήμερα. Κοιτάζει το αύριο. Είναι άπειρα τα παραδείγματα που οι Πειραίωτες κλείνουν παίκτες νεαρούς και εξελίξιμους. Προς Θεού, δεν αγοράζουν παίκτες με το κιλό. Εντοπίζουν τους στόχους καθώς διαθέτουν ένα δίκτυο σκάουτινγκ, που ξεσκονίζει όλες τις αγορές.

Την ώρα που οι φίλοι του Ολυμπιακού, περιμένουν τις επόμενες κινήσεις της ομάδας και κυρίως του Εμβιλά, μια ανακοίνωση λίγων λέξεων, απέδειξε ότι οι διοικούντες δεν σταματούν να βελτιώνουν το τμήμα σκάουτινγκ. «Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Αλεχάντρο Ντε Μπαρτόλο, ο οποίος αναλαμβάνει επιτελική θέση στο τμήμα scouting», ήταν το περιεχόμενο της ανακοίνωσης.

Πάντα υποστήριζα και θα εξακολουθώ να υποστηρίζω, ότι οι ομάδες χτίζονται από τους πιτσιρικάδες και τις έξυπνες μεταγραφές. Το να βρεις νεαρό παίκτη που μπορεί να κάνει παπάδες, χωρίς να χρειαστεί να ξοδεύεις μία περιουσία.

Ο Ντε Μπαρτόλο ανήκει στους ανθρώπους του ποδοσφαίρου που διαθέτουν μάτι. Στην ΑΕΚ το γνωρίζουν αυτό, καθώς τους ανακάλυψε τον Πόνσε, τον Αραούχο, στον Παναιτωλικό το ίδιο με Βιγιαφάνες και Νίκολας Μαρτίνεζ. Επίσης και ανακάλυψε και τον Ματέο Γκαρσία. Κοινό σημείο και των πέντε παικτών; Εύκολο. Όλοι, κατάγονται από την Αργεντινή. Μια χώρα, που αν ψάξεις καλά, είναι δεδομένο, πως θα ανακαλύψεις καλούς παίκτες.

Και ο Ολυμπιακός θέλει να επενδύσει στην συγκεκριμένη αγορά και ευελπιστεί να έχει την ίδια επιτυχία με την αγορά της Γαλλίας. Δεν χρειάζεται καν να αναφέρω, τα κέρδη που έχει ο Ολυμπιακός από την απόκτηση παικτών, από την συγκεκριμένη χώρα. Το ίδιο φιλοδοξεί να κάνει κυρίως στην Αργεντινή, αλλά και σε άλλες χώρες της Λατινικής. Με παίκτες, που αν μη τι άλλο εξιτάρουν τους φίλους των πρωταθλητών.

Οι… ψαγμένες μεταγραφές, είναι αυτές που κάνουν την διαφορά σε βάθος χρόνου. Μεταγραφές τύπου Μπα, τύπου Σισέ, τύπου Καμαρά, τύπου Ομάρ (θυμίζω ότι αποκτήθηκε από την πασίγνωστη Μπραουνσβάικ, ομάδα που την χρονιά της απόκτησης του Νορβηγού, υποβιβάστηκε), τύπου Φουστέρ (από την Β’ Βιγιαρεάλ), τύπου Τουρέ (από την Μέταλιστ).

Τέτοιους παίκτες θέλει από τον Ντε Μπαρτόλο, ο Ολυμπιακός. Και με τα όσα έχει δείξει τα προηγούμενα χρόνια, μπορεί να τους βρει…

Υ.Γ. Δεν διαφωνώ, ότι όταν υπάρχει διεκδίκηση τροπαίου, ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να το κατακτήσει. Προσωπικά όμως, δεν αλλάζω άποψη. Ο τελικός του Κυπέλλου, όπως αυτός θα διεξαχθεί, δεν πρέπει να δημιουργήσει και άλλα προβλήματα στην προετοιμασία της ομάδας. Το είχα γράψει και πριν από μερικές μέρες, εδώ στο «10». Και δεν αλλάζω γραμμή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ