Ολυμπιακός : Κόκκινο «ξέσπασμα» και πρεμιέρα όνειρο

Ολυμπιακός : Κόκκινο «ξέσπασμα» και πρεμιέρα όνειρο

Τι έδειξε ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ο θυμόσοφος λαός αναφέρει πως το καλό ξεκίνημα είναι με το… δεξί. Δεν χωρά αμφιβολία πως το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο νέο πρωτάθλημα ήταν καλό, αλλά ήταν με το… αριστερό. Και όχι με ένα, ούτε με δύο αλλά με τρία… αριστερά.

Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν με 3-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο πρώτο τους παιχνίδι στο πρωτάθλημα και έκαναν ιδανικό ξεκίνημα στην σεζόν, καθώς κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς και εκμεταλλεύτηκαν παράλληλα την γκέλα του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο στην Τούμπα (1-1).

Όλα έγιναν λοιπόν με το… αριστερό χθες το βράδυ για την ομάδα του λιμανιού καθώς οι δύο σκόρερ του Ολυμπιακού, Φορτούνης και Μασούρας βρήκαν δίχτυα με εξαιρετικά σουτ με το αριστερό και χάρισαν στους πρωταθλητές μια πολύ σημαντική νίκη.

Τόσο το γκολ με την βολίδα του Φορτούνη στο 59’ όσο και το εξαιρετικό πλασέ του Μασούρα στο 64’, ήταν άπιαστα για τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, Νίκο Παπαδόπουλο και επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να πάρει «αέρα» δύο τερμάτων στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους.

Και το δεύτερο γκολ του Μασούρα μάλιστα στο φινάλε του ματς για το 3-0, σημειώθηκε και αυτό με το αριστερό, αλλά δεν είχε βέβαια τον βαθμό δυσκολίας του πρώτου γκολ του Έλληνα άσου.

Ο Ολυμπιακός έδειξε πως είναι σε καλό βαθμό ετοιμότητας ενόψει του αγώνα με την Ομόνοια για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και δεν χωρά αμφιβολία πως το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλός απέναντι στον Αστέρα.

Μια ομάδα (Αστέρας) που την προηγούμενη αγωνιστική είχε νικήσει τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη.

Οι πρωταθλητές έπαιξαν μονότερμα τον αντίπαλο τους στο δεύτερο μέρος και η κίνηση που έκανε την διαφορά έγινε από τον πάγκο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε τον Φορτούνη στο παιχνίδι με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν… στροφές.

Όλα κρίθηκαν από αυτή την αλλαγή και δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι ο Φορτούνης μπήκε στο ματς και άλλαξε τα πάντα.

Η παρουσία του διεθνούς μέσου στην εντεκάδα των πρωταθλητών βοήθησε σε μεγάλο βαθμό την επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του λιμανιού.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε πολλά μέτρα, έκλεισε τον Αστέρα στην περιοχή του και μπόρεσε να γίνει πιο απειλητικός. Κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και από τα πόδια του Φορτούνη ξεκίνησαν οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων.

Η μεγάλη διάθεση που έδειξε ο Φορτούνης σε συνδυασμό με την «εκρηκτικότητα» του Μασούρα δημιούργησαν σκηνικό νίκης για τον Ολυμπιακό και μάλιστα σε διάστημα πέντε λεπτών (59’-64’).

Όλα έγιναν πιο εύκολα για τους ερυθρόλευκους μετά το 2-0 και είναι ενδεικτικό της ανωτερότητας του Ολυμπιακού, ότι το τελικό σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο.

Η ουσία πάντως για τους πρωταθλητές είναι πως δεν αγχώθηκαν στην πρεμιέρα τους στο πρωτάθλημα κι έστειλαν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, σκοράροντας τρία γκολ απέναντι σ’ έναν αξιόμαχο αντίπαλο.

Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τους πειραιώτες να ποντάρουν πολλά στους Έλληνες παίκτες και ο Φορτούνης με τον Μασούρα έδειξαν (και) στο χθεσινό παιχνίδι, τον καθοριστικό ρόλο που θα έχουν και φέτος στον Ολυμπιακό.

Ο Φορτούνης ήταν εντυπωσιακός και βάζει υποψηφιότητα για το βασικό σχήμα των ερυθρόλευκων στο ματς με την Ομόνοια στο Καραϊσκάκη.

Το ίδιο βεβαίως και ο Μασούρας, αλλά αυτά θα τα αποφασίσει τις επόμενες μέρες ο Πέδρο Μαρτίνς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ