Η απόδοση στη Μόσχα να γίνει η «ταυτότητα» του

Η απόδοση στη Μόσχα να γίνει η «ταυτότητα» του

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Χίμκι αξιοποιώντας συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και πάνω σε αυτά πρέπει να βασίσει τη χρονιά του.

Ένα σημαντικό «διπλό» μπορεί εύκολα να αποπροσανατολίσει και να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις. Να καμουφλάρει τις αδυναμίες ενός ρόστερ και να οδηγήσει σε υπερεκτίμηση δυνατοτήτων. Τέτοιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν για τον Παναθηναϊκό του Γιώργου Βόβορα, ο οποίος επικράτησε 78-76 της Χίμκι στην πρεμιέρα της Euroleague. Το «διπλό» στη Μόσχα επιτεύχθηκε ανέλπιστα και μάλλον ελάχιστοι το περίμεναν.

Σίγουρα δεν το περίμεναν οι οπαδοί του Τριφυλλιού, αφού η απογοήτευση ήταν διάχυτη στις μεταξύ τους συζητήσεις. Απόρροια και του αποκλεισμού και της εμφάνισης απέναντι στον Προμηθέα, στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ πριν από μία εβδομάδα. Όμως, άλλες διοργανώσεις, άλλα τα κίνητρα, άλλο το διακύβευμα… Ποτέ δεν πρέπει να μπερδεύουμε τις καταστάσεις στον αθλητισμό…

Στη Ρωσία ο Παναθηναϊκός είχε το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού και το αξιοποίησε στο έπακρο. Ουσιαστικά, πριν το τζάμπολ έμοιαζε χαμένος από… χέρι. Με το μικρότερο μπάτζετ της σύγχρονης ιστορίας του, με έλλειμα ποιότητας, με λίγες λύσεις και χωρίς τους Σαντ Ρος, Τζάκσον και Ουάιτ. Αλλά, αυτά τα μειονεκτήματα καλύφθηκαν στο παρκέ από την υπερπροσπάθεια, την οργάνωση και τη σωστή προετοιμασία των «πράσινων».

Πλέον, το ζητούμενο είναι η διαχείριση του «διπλού». Τα επινίκια τελείωσαν το βράδυ της Παρασκευής και η προσοχή στρέφεται στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τη 2η αγωνιστική της Euroleague. Ένα παιχνίδι που θα έχει ακόμα μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, αφού ας μην ξεχνάμε ότι η αποστολή του Παναθηναϊκού θα υποστεί πάλι μεγάλη ταλαιπωρία στο ταξίδι της επιστροφής, ενώ τώρα υπάρχουν προσδοκίες.

Ο σκοπός είναι αυτό που έδειξε ο Παναθηναϊκός στη Μόσχα, να εξελιχτεί στην αγωνιστική «ταυτότητα» του. Σίγουρα με τους τρεις απόντες (Σαντ Ρος, Τζάκσον, Ουάιτ) και με τη μεταγραφή του Σάικς θα αποκτήσει μεγαλύτερη ποιότητα, αλλά σε αυτό τον τομέα δεν πρόκειται να ανταγωνιστεί τις πιο ποιοτικές ομάδες της Euroleague, όπως τη Χίμκι. Εκεί που υστερεί, ο Παναθηναϊκός πρέπει να τα καλύψει με ενέργεια, προσπάθεια, κόπο και αυταπάρνηση. Αυτά έβγαλε στη Ρωσία το Τριφύλλι, αυτά χρειάζεται να επιστρατεύσει στο αιώνιο ντέρμπι και στη διάρκεια της υπόλοιπης σεζόν. Και αν η υπέρβαση επιτευχθεί στην πορεία, έχει καλώς… Αλλιώς, όλοι θα ξέρουν πως έκαναν το χρέος τους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ