Και Var και… παράρτημα

Και Var και… παράρτημα

Ο Ολυμπιακός άφησε δύο βαθμούς στα Γιάννινα, για πολλούς λόγους, με κυριότερο την διαιτητική απόφαση στις καθυστερήσεις.

«Δεν υπάρχει οφσάιντ. Το VAR μάλλον είδε το χέρι. Για το χέρι δεν μπορούμε να δώσουμε οφσάιντ». Όταν βγαίνει ο προπονητής του Ολυμπιακού και αναλύει την επίμαχη φάση με το ακυρωθέν γκολ του Χάσαν, όλα τα άλλα είναι περιττά.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν συνηθίζει να αναλύει διαιτητικές αποφάσεις, αλλά στα Γιάννινα δεν άντεξε και εξήγησε τους κανονισμούς. Το χέρι δεν είναι οφσάιντ, γιατί με το συγκεκριμένο μέρος του σώματος δεν μπορείς να σκοράρεις. Οπότε το τί είδαν οι… Varίστες μόνο αυτοί το γνωρίζουν. Με την απόφαση αυτή, το μην μη καταλογισμό του γκολ, ο Ολυμπιακός άφησε δύο βαθμούς στα Γιάννινα, τους πρώτους στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Απέναντί του, εκτός από το δίδυμο στο Var είχε και την εξαιρετικά στημένη ομάδα των Ιωαννίνων, η οποία βούλωσε στόματα και πήρε πληκτρολόγια. Θυμίζω ότι το κατακαλόκαιρο, όταν ο ΠΑΣ είχε προγραμματίσει δύο φιλικά στην Αθήνα (ένα με τον Ατρόμητο και ένα με τον Ολυμπιακό) έγινε ένας μικρός χαμός. Ο λόγος; Πολύ απλά η διοίκηση των νταμπλούχων είχε εξυπηρετήσει τους Ηπειρώτες. Τί μεμπτό έκαναν οι Πειραιώτες για να βρουν κάποιοι την ευκαιρία και να βαφτίσουν παράρτημα το ΠΑΣ;

Παραχώρησαν το Ρέντη για να προπονηθούν οι Ηπειρώτες! Μιλάμε για έγκλημα… Από εκεί πιάστηκαν και άρχισαν τα αφιερώματα. Τώρα βέβαια, αυτά δεν έχουν καμιά σημασία, γιατί η ζημιά για τον Ολυμπιακό έγινε. Ποιος θα το θυμάται;

Δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή που ό,τι και να συμβεί υπάρχει…, εξήγησε. Αν ο Ολυμπιακός κέρδιζε εύκολα, θα έπαιζαν ρόλο οι… καλές σχέσεις. Αν κέρδιζε με ανατροπή θα ακούγαμε για «άσο ημίχρονο, διπλό τελικό». Καλά δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι το τί θα συνέβαινε, εάν έκανε λάθος κάποιος εκ των Χουτεσιώτη, Σάλιακα, που προέρχονται από τον Ολυμπιακό.

Ευτυχώς για τους ίδιους και μπράβο τους, ήταν από τους καλύτερους παίκτες ου ΠΑΣ. Τα… εκτός ποδοσφαίρου νομίζω ότι αναλύθηκαν. Πάμε τώρα να δούμε και το αγωνιστικό κομμάτι.

Πρώτα απ’ όλα, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να σταματήσει να αφήνει ημίχρονα. Το έκανε και στα δύο ματς με την Ομόνοια, ενώ το ίδιο συνέβη και στο πρωτάθλημα, κόντρα σε Αστέρα και Παναιτωλικό. Περίμενα, ότι στα Γιάννινα, η εικόνα αυτή των νταμπλούχων θα άλλαζε. Δυστυχώς δε συνέβη. Οι Πειραιώτες σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, όχι μόνο δεν βελτιώθηκαν, αλλά βρέθηκαν και για πρώτη φορά φέτος πίσω στο σκορ.

Ο Μαρτίνς έκανε την αναμενόμενη αλλαγή και πέρασε στο ματς τον Φορτούνη. Ο Κώστας, βελτίωσε την εικόνα του Ολυμπιακού και έδωσε μια μαγικά ασίστ στον Ελ Αραμπί για το 1-1. Ωστόσο στη συνέχεια, θα μπορούσε να κάνει περισσότερα, αν αναλογιστούμε την ποιότητά του. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν, αλλά το δεύτερο γκολ δεν ήρθε σε κάποια φάση στην οποία δεν θα… έβαζε το χέρι του το Var.

Βεβαίως και πρέπει να σημειώσουμε την μεγάλη ευκαιρία που είχαν οι γηπεδούχοι στο δεύτερο ημίχρονο (δοκάρι). Έν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός έχασε δύο βαθμούς, αλλά φυσικά δεν έχασε το πρωτάθλημα. Θα μπει στην ενδεκάδα και το νέο αίμα και θα περιμένουμε δύο εβδομάδες για να δούμε τη νέα ομάδα. Μια ομάδα που θα βελτιώσει την εικόνα της και θα πάρει και πάλι το πρωτάθλημα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ