Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός : No Pri, no Party

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός : No Pri, no Party

Ο πορτοκαλί συναγερμός έγινε… κόκκινος κι ο Ολυμπιακός είναι επισήμως σε πρόβλημα.

Νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα δεν συνιστούσε κατάκτηση τροπαίου, αλλά πρόσφερε ένα μαξιλαράκι ασφαλείας (και ταυτόχρονα ηρεμίας). Μόνο που αυτή η νίκη δεν ήρθε κι ο Ολυμπιακός μετρά χαμένες ευκαιρίες, έχει να ανεβεί ένα βουνό και δεν έχει… βενζίνη στο ντεπόζιτο.

Η κατάσταση δυσκολεύει, καθώς ακολουθεί το πιο αδιάφορο ντέρμπι της χρονιάς, με τον Παναθηναϊκό στο «Νίκος Γκάλης». Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει τίποτα, ούτε προς τα πάνω, ούτε προς τα κάτω, αλλά ντέρμπι αιωνίων είναι και το αποτέλεσμα πάντα δημιουργεί συναισθήματα.

Ακολουθεί ο «τελικός» με τη Φενέρμπαχτσε, για να μην αναγκαστούν οι ερυθρόλευκοι να παίξουν… τελικούς πριν το φάιναλ φορ και μετά μια από τις πιο δύσκολες, αν όχι η πιο δύσκολη εκτός έδρας αποστολή (στη Μαδρίτη κόντρα στη Ρεάλ). Αντιλαμβάνεστε ότι οι ερυθρόλευκοι μπορούν το ίδιο εύκολα να κάνουν 0/3 και 3/3, αλλά πλέον παίζουν με την πλάτη στον τοίχο.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Απλά τα πράγματα. Χωρίς τον (καλό) Πρίντεζη δεν βγαίνουν τα κουκιά. Παρότι ο Γουίλτζερ μοιάζει να είναι η ευχάριστη έκπληξη κι ίσως πρέπει από τώρα να σκεφτούν να του ανανεώσουν το συμβόλαιο, οι ψηλοί είναι λίγοι. Ειδικά όταν λείπει ο Παπαπέτρου, είναι τόσο κακός ο ΜακΛιν και τόσο μέτριος ο Μιλουτίνοφ.

Ένας στους δύο… βαριέται

Ο Μπράιαν Ρόμπερτς πήρε το μήνυμα (;), αντιλήφθηκε πως στενεύουν τα περιθώρια ή σε κάθε περίπτωση βρήκε τον τρόπο να συνέλθει. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι (μετά τον Προμηθέα) που δηλώνει «παρών». Αντίθετα ο Χόλις Τόμπσον αγνοείται…

Παρότι πρόκειται για έναν χαρισματικό παίκτη, με αέρινες κινήσεις, ο οποίος έχει πολλούς διαφορετικούς τρόπους να φτάσει στο καλάθι, αλλά που είναι προκλητικά αδιάφορος. Και πλέον οι ερυθρόλευκοι πρέπει να αποφασίσουν αν θα τον περιμένουν κι άλλο (αλλά τι να περιμένουν;) ή αν θα επιχειρήσουν -όχι πως είναι εύκολο- να προσθέσουν άλλο ένα κομμάτι στο παζλ.

Οι μισοί εκτός φιλοσοφίας αγώνα

Εντάξει, υπάρχουν δικαιολογίες κι είναι δεδομένο ότι κάθε τραυματισμός δημιουργεί περισσότερα από ένα προβλήματα. Και σε αυτούς που πρέπει να καλύψουν τα κενά, αλλά και στους τραυματίες που πρέπει να βρουν ξανά τα πατήματά τους.

Ο Ολυμπιακός στο Βελιγράδι είχε τους μισούς παίκτες «εκτός αγώνα». Γιατί στους Πρίντεζη, Τόμπσον, ΜακΛιν, τους μετριότατους Μιλουτίνοφ και Μάντζαρη, πρέπει να προσθέσετε και τον αόρατο (γι’ άλλο ένα ματς) Στρέλνιεκς. Ο παίκτης που είχε μαγέψει στην αρχή της χρονιάς είναι σκιά του εαυτού του. Και στο αποψινό παιχνίδι τα λάθη του, οι κακές του επιλογές, τιμωρήθηκαν από τους Σέρβους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ