Ολυμπιακός : To 10 στα 10, το deja vu και το διπλό μήνυμα

Ολυμπιακός : To 10 στα 10, το deja vu και το διπλό μήνυμα

Η ανάγνωση που πρέπει να κάνει ο Μαρτίνς (και) από το ματς με την πανίσχυρη Σίτι, το καλό σημάδι και λογική εξέλιξη.

Δύο ματς με κοινά στοιχεία για τον Ολυμπιακό. Το ίδιο ξεκίνημα, η ίδια αντίδραση, το ίδιο πικρό αποτέλεσμα, το ίδιο συμπέρασμα. Ένα déjà vu για τον Θρύλο με την διαφορά πως άλλο Πόρτο άλλο Μάντσεστερ Σίτι. Όχι ότι περίμενε κανείς το χθεσινό ματς για να το κατανοήσει αυτό, σε αντίθεση με την εικόνα του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός «μετρήθηκε» στο «Ντραγκάο» και το «Ιτιχάντ» και το «σακούλι» έγραψε… ζερό με τον τίτλο να μπορούσε κάλλιστα να είναι στο… ίδιο έργο θεατές.

Πόσο όμως κακό είναι αυτό; Βαθμολογικά είναι, αλλά αλήθεια πόσο σοβαρή μπορεί να είναι η συζήτηση πάνω στο ότι δεν μπόρεσε να πάρει βαθμό από την Σίτι, μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο;

Η κουβέντα γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα βάζοντας στο «τραπέζι» το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έφυγε ανακουφισμένος από το Μάντσεστερ αλλά εκνευρισμένος και τσαντισμένος που απέναντι σε αυτή την ομάδα δεν πήρε βαθμό.

Το ίδιο συνέβη και στο Πόρτο. Τα κοινά στοιχεία που λέγαμε παραπάνω. Γκολ στο ξεκίνημα του αγώνα, πεταμένο ημίχρονο στα «σκουπίδια» (σ.σ. πολύ χειρότερη εικόνα στο Μάντσεστερ), αντεπίθεση διαρκείας στην επανάληψη και υπεροχή υπέρ του αντιπάλου, δεύτερο γκολ λίγο μετά το 80΄και εκνευριστική ήττα μένοντας με το… γαμώτο. Και μόνο που συζητάμε πάνω στο χθεσινό ματς γύρω από τις πιθανότητες που κυνήγησε εντυπωσιακά στην επανάληψη ο Ολυμπιακός για την ισοφάριση απλά αποδεικνύει πόσο δίκαια είναι σε αυτή την γιορτή ο πρέσβης του ελληνικού ποδοσφαίρου και πόσο ανταγωνιστικός πλέον έχει γίνει σε τοπ επίπεδο όπως απέναντι από την Μάντσεστερ Σίτι, που παρεμπιπτόντως αυτή την στιγμή προσφέρεται ως το δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Μια ομάδα που έριξε χθες απέναντι στον Ολυμπιακό παίκτες με χρηματιστηριακή αξία 862 εκ. ευρώ!

Να μείνουμε όμως στο… γαμώτο της επανάληψης; Στο ότι ο Ολυμπιακός έβγαλε στοιχεία μεγάλης ομάδας, ομάδας που διεκδικεί παντού και κόντρα σε οποιονδήποτε όπως μας έχει αποδείξει. Το deja vu είναι ένα θέμα για τον Μαρτίνς, γιατί από τα δύο ματς δεν πήρε τίποτα, και κυρίως από αυτό στην Πορτογαλία εν τέλει έπρεπε να πάρει.
Να μείνουμε στην λογική των… εξυγιαντών-κομπλεξικών με τον Ολυμπιακό για το αρνητικό σερί μακριά από το Καραϊσκάκη κόντρα σε Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Τότεναμ, Μάντσεστερ Σίτι, Σπόρτινγκ, Πόρτο, Ερυθρό Αστέρα; Κωμωδία να το συζητήσουμε αλλά παραπέμπω στην εξαιρετική προσέγγιση του Δημήτρη Γρηγορόπουλου.

Πρέπει να μείνουμε, και είμαι σίγουρος πως θα μείνει και ο Πέδρο Μαρτίνς στο πρώτο ημίχρονο. Όχι μόνο αυτό του «Ιτιχάντ» όπου προς τιμήν του ο Πορτογάλος δεν κρύφτηκε στις δηλώσεις του ούτε πίσω από το μέγεθος του αντιπάλου ούτε πίσω από την αντεπίθεση του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά συνολικά του φετινού Ολυμπιακού.
Γιατί τα αρνητικά ρεκόρ που ψάχνουν οι πονεμένοι από τον Θρύλο, «εξυγιαντές», πιστεύουν ότι έτσι τον… πλήττουν (σ.σ. τρομάρα τους) δεν γίνονται με ήττες στις πιο δύσκολες έδρες του πλανήτη.

Αυτό που οφείλει να αλλάξει άμεσα ο Μαρτίνς είναι το πεταμένο πρώτο ημίχρονο. Είτε πρόκειται για ματς που ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί όπως στο πρωτάθλημα είτε για ματς σαν το χθεσινό. Ο Ολυμπιακός δεν έχει σκοράρει σε κανένα από τα πρώτα ημίχρονα όλων των αγώνων της τρέχουσας σεζόν. Και συνήθως δεν είναι και καλός αγωνιστικά. Τρέχει στο δεύτερο είτε για να πάρει τα ματς που πρέπει είτε για να γυρίσει ματς. Και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμη. Όπως πρόβλημα είναι πως στην Ευρώπη μακριά από το Καραϊσκάκης έχει… μηδέν γκολ. Για την ακρίβεια δεν έχει νικήσει εκτός έδρας αν βάλουμε και το πρωτάθλημα όπου στο μοναδικό εκτός έδρας ματς έως τώρα έμεινε στο 1-1 με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα (όπως έμεινε, άλλο εξετάζουμε τώρα). Θυμίζω πως είχε άλλα δύο εκτός έδρας με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που αναβλήθηκαν.

Αυτά είναι τα θέματα που πρέπει να λύσει γρήγορα ο Μαρτίνς μαζί με την αναγκαστική ένταξη των νέων στην ομάδα που είναι ξεκάθαρο πως θα κάνουν καλύτερο τον Ολυμπιακό. Αρκεί να μην έχει χαθεί πολύτιμο έδαφος. Όπως και να έχει η επόμενη αγωνιστική στο Τσάμπιονς Λιγκ θα κρίνει πολλά. Αν έχουμε τους ίδιους νικητές με την τριτη αγωνιστική τότε η 2η θέση γίνεται όνειρο. Αλλά μέχρι τότε υπάρχει ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο, το μεσημεράκι της Κυριακής όπου το ματς αναμένεται «καυτό» από όλες οι απόψεις. Και είναι μια καλή ευκαιρία για να αρχίσουν να σπάνε τα αρνητικά ρεκόρ. Τα κανονικά και τα ουσιαστικά, όχι τα… επικοινωνιακά (τρομάρα τους…).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ