Ολυμπιακός : Όλεγκ ο 3ος!

Ολυμπιακός : Όλεγκ ο 3ος!

Ο Ρέαμπτσιουκ δεν διαθέτει «βαρύ όνομα», όπως οι Μπλαχίν και Προτάσοφ, αλλά μπορεί να μπει και αυτός στις καρδιές των φίλων του Ολυμπιακού.

Αμέτρητοι παίκτες έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό, από διαφορετικές και μεγάλες ποδοσφαιρικές σχολές. Το όνομα Όλεγκ, μπήκε στην ερυθρόλευκη ζωή στις αρχές της δεκαετίας του 90. Τότε που στον πάγκο της ομάδας κάθισε ο Μπλαχίν, ο οποίος στη συνέχεια έφερε στο λιμάνι έναν από τους καλύτερους επιθετικούς της Ευρώπης, τον Προτάσοφ.

Οι δύο Ουκρανοί, ήταν μέχρι πρότινος, οι μοναδικοί Όλεγκ που είχαν ενταχθεί στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Και οι δύο είχαν έρθει σε δύσκολη περίοδο για την ομάδα, αλλά αγαπήθηκαν από τον κόσμο. Με τον Μπλαχίν στον πάγκο, ο Θρύλος μπορεί να μην πήρε πρωτάθλημα (η διοικητική αστάθεια επέτρεψε στους αντιπάλους του Ολυμπιακού να τον κυνηγούν με ιστορικές αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων και ιστορικά σφυρίγματα), αλλά χόρτασε μπάλα.

Δεν είναι τυχαίο, ότι οι παλαιότεροι (βάζω πλέον και τον εαυτό μου μέσα…) θεωρούν ότι το ποδόσφαιρο που έπαιξε τότε ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικό. Από τα καλύτερα που έχουν δει. Συν τοις άλλοις, η συγκεκριμένη γενιά δεν ξεχνά το διπλό στο Πριγκιπάτο και την πρόκριση επί της Μονακό, το σπάσιμο της παράδοσης στην Τούμπα και την κατάκτηση του Κυπέλλου σε διπλό τελικό με τον ΠΑΟΚ.

Ο δεύτερος Όλεγκ, ο Προτάσοφ ήταν αρχοντικός επιθετικός. Πρώτα απ’ όλα όταν ήρθε στην χώρα, συγκαταλεγόταν στους τοπ επιθετικούς της εποχής. Για κάποιους ήταν δεύτερος στην λίστα, μετά τον τεράστιο Φαν Μπάστεν. Στο λιμάνι σε 83 ματς πέτυχε 48 γκολ, αλλά και αυτός δεν πανηγύρισε τίτλο, για τους ίδιους φυσικά λόγους…

Έπρεπε να περάσουν περίπου τριάντα χρόνια για να εμφανιστεί και πάλι Όλεγκ στον Ολυμπιακό. Ο Ρέαμπτσιουκ μπορεί φυσικά να μην έχει στο ξεκίνημα της καριέρας του «βαρύ» επώνυμο, όπως των Μπλαχίν και Προτάσοφ, αλλά με το… καλημέρα δείχνει ότι μπορεί να μπει και αυτός στην καρδιά των φίλων της ομάδας.

Ο Μολδαβός αριστερός μπακ έδειξε στην δεύτερη συμμετοψή με την ερυθρόλευκη φανέλα (ουσιαστικά η πρώτη ήταν, γιατί στην Τρίπολη μπήκε ως αλλαγή στο τελευταίο δεκάλεπτο) ότι θα… χτυπήσει την πόρτα της βασικής ενδεκάδας. Διαθέτει ποδοσφαιρικό θράσος, δεν κρύβεται, συμμετέχει στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας και βάζει τα πόδια του στην φωτιά. «Ατσαλάκωτος», δεν πρόκειται να βγει ποτέ από το γήπεδο.

Στο Αγρίνιο, ο νεαρός Μολδαβός απέδειξε ότι είναι μπακ που μπορεί να προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό και αν δουλέψει σκληρά τότε η καριέρα του θα εκτοξευθεί. Μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι είμαι υπερβολικός, αλλά στον ερυθρόλευκο οργανισμό και με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο, ουκ ολίγοι παίκτες έχουν ανέβει επίπεδο. Όπως ο Τσιμίκας και αναφέρω τον έλληνα μπακ, γιατί παίζει στην ίδια θέση με τον Μολδαβό. Γιατί λοιπόν, να μην συμβεί το ίδιο και με τον Ρέαμπτσιουκ;

Στο αγωνιστικό κομμάτι τέλος, ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε για να πάρει τους τρεις βαθμούς κι να συνεχίσει την προέλασή του για τον τίτλο. Συνάντησε δυσκολίες στο Αγρίνιο. Οι νταμπλούχοι έκαναν αρκετά λάθη, κυρίως σε εύκολες μεταβιβάσεις, αλλά πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας, ότι παίζει και ο αντίπαλος. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε και σε ένα σημαντικό βαθμό τοα κατάφερε, προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο και να διεκδικήσει ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν τα κατάφερε, αλλά το σίγουρο είναι ότι η βαθμολογική του θέση τον αδικεί.

Ο Θρύλος πήρε το τρίποντο και συνεχίζντας τα ταξίδια την Τετάρτη στην Θεσσαλονίκη, έχει έναν στόχο. Να τελειώσει το φετινό πρωτάθλημα στα μέσα Ιανουαρίου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ