Το καλύτερο δώρο…

Το καλύτερο δώρο…

Για τον Ολυμπιακό, οι δηλώσεις του Πάμπλο Γκαρσία.

Υπήρχε παλαιότερα ένα διαφημιστικό σλόγκαν. «Καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς», ήταν η ατάκα, η οποία πολλές φορές μου έρχεται στο μυαλό. Ειδικά μετά από… βαρύγδουπες δηλώσεις. Όπως αυτές που έκανε ο Πάμπλο Γκαρσία μετά το τέλος του ματς.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι πολλές φορές ο νεαρός τεχνικός καταφεύγει στον λαϊκισμό. Λέει, αυτά που θέλουν να ακούσει μια σημαντική μερίδα του κόσμου, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Τί για φιλικά έχει πει, τί για… κατσαρίδες. Τώρα λοιπόν, ο Γκαρσία είπε ότι δεν αξίζει ο Ολυμπιακός να είναι πρώτος στην βαθμολογία και η απόδειξη για αυτό είναι η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου!

«Δεν είναι αυτοί πρώτοι επειδή το αξίζουν, αλλά επειδή εμείς διαπράξαμε λάθη σε πολλά παιχνίδια και αυτό μας κόστισε βαθμολογικά», τόνισε ο Γκαρσία. Με τη λογική αυτή, ο Ολυμπιακός στην εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ με το αυτογκόλ του Βούκοβιτς, έπρεπε να πάρει το… Τσάμπιονς Λιγκ και όχι μόνο να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Τον τίτλο δεν το κατακτάς με μία εμφάνιση 45 λεπτών. Θέλει διάρκεια, θέλει τσαγανό, πλούσιο – ποιοτικό ρόστερ, ικανό προπονητή και σοβαρή διοίκηση. Ο Ολυμπιακός αυτά τα διαθέτει και για αυτούς τους λόγους έχει ξεφύγει στην βαθμολογία και βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο, Ιανουάριο μήνα…

Όταν μια ομάδα έχει τόσο σημαντική διαφορά και παίζει ανά τρεις μέρες ματς, είναι πιθανό να χαλαρώσει κάποια στιγμή, όση προσπάθεια και να γίνει από το τεχνικό τιμ και τους διοικούντες. Και ο Γκαρσία φρόντισε με τις δηλώσεις αυτές, να κρατήσει τους Πειραιώτες στην τσίτα. Τον ευχαριστώ!

Το επόμενο ματς με τους Θεσσαλονικείς δεν είναι σε τρεις μήνες από τώρα, αλλά την άλλη εβδομάδα. Οπότε είμαι βέβαιος, ότι ο Μαρτίνς θα ζητήσει από τους παίκτες του να «απαντήσουν» στον προπονητή του ΠΑΟΚ, όπως αυτοί ξέρουν καλύτερα από τον καθένα.

Πάμε και στο ματς της Τετάρτης. Οι πειραιώτες ολοκλήρωσαν την… περιοδεία τους στην Ελλάδα (ταξίδια σε Τρίπολη, Αγρίνιο και Θεσσαλονίκη) με απολογισμό δύο νίκες και μία ισοπαλία. Και μην νομίζει κάποιος ότι είναι εύκολη υπόθεση κάθε δύο μέρες να ταξιδεύεις. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, εάν εξαιρεθεί η φάση των γηπεδούχων στο ξεκίνημα, πατούσε καλύτερα στο γήπεδο. Έδειχνε πιο ομάδα και ήταν βέβαιο με αυτά που έχουμε δει όλη τη σεζόν, ότι θα έβγαζε τις ευκαιρίες για να προηγηθεί. Δεν το κατάφερε, έστω και αν άγγιξε το γκολ, στην τριπλή ευκαιρία. Ειδικά το δοκάρι του Εμβιλά δεν… χάνεται. Άλλο ματς θα βλέπαμε, εάν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προηγηθεί, αλλά με τα αν δεν γράφεται ιστορία.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα και ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς (ανεπίτρεπτο το στόπερ του αντιπάλου να είναι αμαρκάριστο, σχεδόν στο ύψος της μικρής περιοχής), γεγονός που του έδωσε ψυχολογία.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύθηκε να αντιδράσει, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, αλλά δεν δέχθηκε και την… τρελή πίεση, όπως την παρουσιάζουν κάποιοι. Και σε μια στημένη φάση, χάλασε το… πάρτι της χρονιάς για τους Θεσσαλονικείς. Γιατί φαίνεται πως στον ΠΑΟΚ επιστρέφουν στις εποχές που όλη η σεζόν ήταν τρία ματς. Το εντός έδρας με τον Ολυμπιακό και τα δύο με τον Άρη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ