Ο Χασάν το έβαλε αλλά το «καμπανάκι» χτύπησε…

Ο Χασάν το έβαλε αλλά το «καμπανάκι» χτύπησε…

Τέτοιες νίκες «σκοτώνουν» (και) την ψυχολογία των αντιπάλων. Ο Χασάν είχε την λύση για τον ΠΑΣ όμως ο Ολυμπιακός οφείλει να ανεβάσει γρήγορα ξανά ταχύτητα για να παραμείνει η κατάσταση απόλυτα ελεγχόμενη.

Έχοντας ζήσει ένα από τα αρκετά είναι αλήθεια «θρίλερ» με τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς ανακουφισμένος για την επικράτηση επί του ΠΑΣ με το γκολ του Χασάν στο 93΄δήλωνε στο συνδρομητικό κανάλι πως «τέτοιες νίκες δίνουν πρωταθλήματα».

Και είναι αλήθεια πως «τρίποντα» σαν και αυτό που πήρε την Κυριακή ο Ολυμπιακός «σκοτώνουν» (και) την ψυχολογία των αντιπάλων, κρατώντας όρθια την ομάδα ακόμη και σε ένα ματς που δεν «τράβηξε».

Η ουσία άλλωστε για τον Ολυμπιακό σε αυτό τον «διαβολο-Γενάρη» που παίζει ασταμάτητα παιχνίδια ανά τρεις μέρες είναι να διατηρήσει, αν δεν γίνεται να διευρύνει, την μεγάλη διαφορά που έχει από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. +9 και +10 γράφει το κοντέρ μετά από 17 αγωνιστικές για τους ερυθρόλευκους που ξέρουν πως μπροστά τους, την ερχόμενη αγωνιστική έχουν την ευκαιρία να μεγαλώσουν την διαφορά και από τους δύο ή τουλάχιστον από τον έναν.

Ωραία όλα αυτά για τον Ολυμπιακό που πέρασε «άβρεχτος» και το εμπόδιο του ΠΑΣ που όποιος νόμιζε ότι θα είναι εύκολο απλά δεν… έβλεπε την πραγματικότητα. Η εξασφάλιση του «τρίποντου» όμως κάνει πιο επιτακτική αλλά και πιο εύκολη την ανάγκη για να εξετάσουν στο Ρέντη τα κακώς κείμενα και τις «χαμηλές πτήσεις» στα τελευταία ματς, κυρίως σε Τούμπα και με ΠΑΣ.

Δεν στοίχισαν στον Ολυμπιακό καθώς συνεχίζει απτόητος, το «καμπανάκι» όμως χτύπησε και αν δεν το ακούσουν μπορεί στα επόμενα δύσκολα ματς που ακολουθούν να στοιχίσει.

Ο Ολυμπιακός είναι το ξεκάθαρο φαβορί για το πρωτάθλημα γιατί απλά είναι κατά πολύ ανώτερος και καλύτερος από όλους. Με διαφορά κιόλας που αποτυπώνεται και στον βαθμολογικό πίνακα.

Γιατί έχει την καλύτερη ομάδα, τις καλύτερες μονάδες και πρωταγωνιστές σε όλες τις γραμμές που του δίνουν λύσεις. Γιατί ακόμη και στην κακή του μέρα θα βρει τον τρόπο να πάρει αυτό που θέλει.

Όσο πιο γρήγορα βρει τον ρυθμό του, όσο πιο γρήγορα ανεβάσει ταχύτητα τόσο πιο εύκολη θα κάνει την υπόθεση για την κατάκτηση του τίτλου. Και κυρίως τόσο πιο εύκολα ώστε να μπορέσει να αφοσιωθεί στα ματς με την Αιντχόβεν που πλησιάζουν.

Τώρα βεβαίως υπάρχει η υποχρέωση του κυπέλλου με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο όπου λογικά θα παίξει με πολλές αλλαγές και το κομβικό ματς στο Περιστέρι.

Αν ο Ολυμπιακός περάσει με νίκη τότε στην Τούμπα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που θα αναμετρηθούν λίγες ώρες μετά θα ξέρουν πως ουσιαστικά παίζουν έχοντας ως βασικό στόχο την δεύτερη θέση.

Αν ο Ολυμπιακός παρουσιαστεί όπως πρέπει στο Περιστέρι, ξεπεράσει και την κόπωση που είναι ένας σημαντικός παράγοντας, τότε τα πάντα θα είναι στα χέρια του.

Με διπλό ξέχωρα από την διαφορά στην βαθμολογία θα έχει τις καλύτερες συνθήκες για να αφοσιωθεί και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Καραισκάκη. Αλλά αυτό το ματς είναι πολύ μακρινό αυτή την στιγμή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ