Ολυμπιακός : Βρίσκει την δύναμη που του έλειψε στα μπακ…

Ολυμπιακός : Βρίσκει την δύναμη που του έλειψε στα μπακ…

Ρέαμπτσιουκ και Λαλά μπορούν να προσφέρουν στον Ολυμπιακό αυτό που ακριβώς του έλειψε από την περσινή σεζόν. Και να κάνουν πιο εύκολο το έργο του Μαρτίνς.

Πρωτοχρονιά στον αέρα έκανε ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ για να έρθει όσο πιο γρήγορα γινόταν στην Αθήνα και να υπογράψει στον Ολυμπιακό μπαίνοντας κατευθείαν στα βαθιά. Ένα μήνα μετά ο Μολδαβός αριστερός μπακ είναι βασικός και έχει ήδη αφήσει υποσχέσεις με τις πολύ καλές εμφανίσεις που κάνει.

Φουλ μπακ στη λογική του ποδοσφαίρου που θέλει να βλέπει ο Μαρτίνς. Προτελευταία μέρα των μεταγραφών, ήρθε ο Κένι Λαλά. Ένας… πυραυλοκίνητος δεξιός μπακ, καθαρό φουλ μπακ, επιθετικό μπακ με σπουδαία παρουσία στο Γαλλικό πρωτάθλημα. Και με προσόντα που έρχονται να «κουμπώσουν» στα «θέλω» του Μαρτίνς για την λειτουργία στις πτέρυγες, από τα μετόπισθεν και προς τα εμπρός.

Θέλοντας να… αυτοαποθεωθώ, στις 24 Δεκεμβρίου είχε γράψει πως είναι «λογικό το κλειδί να είναι τα μπακ». Εκεί είχε εστιάσει την προσοχή του ο Μαρτίνς για τις μεταγραφές, όχι μόνο για αριστερά που έτσι και αλλιώς χρειαζόταν επειγόντως ενίσχυση αλλά και δεξιά. Το ζητούμενο όμως ήταν να βρεθεί κάτι καλύτερο από αυτούς που υπήρχαν.
Και όπως φαίνεται βρέθηκε. Του Ρέαμπτσιουκ έχουμε ήδη μια πρώτη καλή εικόνα. Τον Λαλά, σύντομα θα τον δούμε. Όμως «φωνάζει» πως πρόκειται για εκλεκτή επιλογή.

Με αυτές τις δύο προσθήκες λοιπόν ο Ολυμπιακός με εντυπωσιακή ωριμότητα, εξαιρετικό πλάνο και σοβαρότητα στις κινήσεις του κατάφερε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου που δεν προσφέρεται συνήθως, να κάνει δύο κινήσεις που θα τον αλλάξουν προς το καλύτερο. Για την ακρίβεια θα μπορέσει να βρει την δύναμη που του έλειψε στα μπακ, θα μπορέσει ο Μαρτίνς να πατήσει πάνω στην πετυχημένη συνταγή που είχε και πέρσι με Ομάρ, Τσιμίκα.

Με φουλ μπακ που πάταγαν την αντίπαλη περιοχή, που «όργωναν» τις πτέρυγες και μετατρέποντας σε χαφ όταν ο Ολυμπιακός έβγαινε μπροστά.

Ο Ολυμπιακός με τον καλύτερο τρόπο άλλαξε αυτό που του έλειπε περισσότερο συγκριτικά με πέρσι. Γιατί ναι μεν οι Ραφίνια και Χολέμπας με την εμπειρία τους του πρόσφεραν αρχικά σιγουριά στα μετόπισθεν, όμως δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν και στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Ειδικά ο Βραζιλιάνος που συνολικά δεν έφερε αυτά που περίμεναν στον Ολυμπιακό, με λίγες εξαιρέσεις όπως το ντέρμπι με τον ΠΑΟ.

Αν οι Ρέαμπτσιουκ και Λαλά πιάσουν και δώσουν στην ομάδα αυτό που θέλει ο Μαρτίνς στις πτέρυγες του τότε αυτομάτως και το θέμα που υπήρχε στα εξτρέμ θα εξασθενίσει για τα καλά. Και με τα εξτρέμ που έχει τώρα θα μπορέσει να πάρει αυτό που θέλει καθώς συνολικά ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει στην αγωνιστική λογική που είχε μέχρι και το τέλος της περσινής σεζόν. Με ότι αυτό (καλό) συνεπάγεται…

Υ.Γ. Καταλαβαίνουμε όλοι πως άπαντες έχουν… πετάξει λευκή πετσέτα για το πρωτάθλημα παρότι μένουν 17 αγωνιστικές. Αυτό ουδόλως δεν πρέπει να επηρεάσει τον Ολυμπιακό. Είναι υποχρέωση του να είναι συγκεντρωμένος στα παιχνίδια και να νικά. Απόψε στη Ριζούπολη θα έχει εύκολο έργο μόνο αν φροντίσει να το κάνει ο ίδιος. Αν πάει χαλαρά θα μπλέξει. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως στο Καραισκάκη ζορίστηκε πολύ ενώ συνήθως οι ομάδες του Παράσχου βρίσκουν τον τρόπο να τον παιδεύουν. Για αυτό ξαναλέω πως αν ο Ολυμπιακός απόψε στη Ριζούπολη κατέβει να παίξει με χαλαρότητα και «έλα μωρέ ποιος Απόλλωνας» τότε θα τρέχει..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ