Κύριοι… attendez για το ντέρμπι, πρώτα το Κύπελλο!

Κύριοι… attendez για το ντέρμπι, πρώτα το Κύπελλο!

Ο αιώνιος αντίπαλος Ολυμπιακός είναι ο μαγνήτης για όλους στον Παναθηναϊκό, αλλά οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι έχουν προηγουμένως μία δουλειά στα Γιάννενα!

Ναι, το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εξυπακούεται πως όταν παίζουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, «παγώνουν» τα πάντα. Σαφώς, πρόκειται για τη μητέρα μαχών. Καμία αντίρρηση σε όλα αυτά. Αλλά… attendez, όπως λέμε και στα γαλλικά τη λέξη «περιμένετε», αφού εσχάτως είναι της μόδας στο Κορωπί.

Ο Παναθηναϊκός έχει στόχους και οι στόχοι έχουν ιεραρχηθεί. Πρώτος στόχος στην ιεραρχία είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Επειδή είναι ένας τίτλος και λείπει από το 2014. Διότι «κλειδώνει» τη συμμετοχή στα προκριματικά του Europa Conference League.

Για αυτό το Κύπελλο έχει προτεραιότητα σε σχέση με το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων. Χρονική και ιεραρχική. Και περνάει σήμερα από τους Ζωσιμάδες, όπου περιμένει ο ΠΑΣ Γιάννινα στις 15:00. Ένας αντίπαλος ο οποίος επίσης έχει τη δική του στόχευση κυρίως στην παραμονή στη Superleague, αλλά σίγουρα δεν θα παραδοθεί αμαχητί. Ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί να κοπιάσει για να προκριθεί και τίποτα δεν θα του χαριστεί.

Άλλωστε, νωπό είναι το παράδειγμα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Πέρυσι ο Παναθηναϊκός «μάτωσε» για να τον περάσει, χάνοντας 1-0 στην Ήπειρο και επικρατώντας 3-1 στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, σε ένα φορτισμένο και πιεστικό παιχνίδι. Ίσα-ίσα, φέτος ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι ακόμα πιο δυνατός, αν και υστερεί σε αποτελεσματικότητα και κυνικότητα.

Για αυτό, οι ποδοσφαιριστές του Λάζλο Μπόλονι πρέπει μέχρι σήμερα το απόγευμα να αφοσιωθούν στο Κύπελλο Ελλάδας. Αφού κάνουν τη δουλειά τους στα Ιωάννινα, μπορούν να σκεφτούν και τον Ολυμπιακό. Σε ένα ματς που παρέχει κίνητρα και δέλεαρ πολύ μεγαλύτερα. Αλλά, για την ώρα είναι και μακρινά.

Να το θέσουμε διαφορετικά. Αν ο Παναθηναϊκός δεν πάρει σκορ πρόκρισης στους Ζωσιμάδες, οι συνθήκες πριν το αιώνιο ντέρμπι θα μεταβληθούν. Όχι προς όφελος των ποδοσφαιριστών του Τριφυλλιού, αν το αντιλαμβάνονται. Οπότε, το καλύτερο για αυτούς είναι να παίξουν με σοβαρότητα, προσήλωση και πειθαρχία σήμερα και έπειτα να ασχοληθούν και με το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ