Η ΑΕΚ θα αποδυναμωθεί αν επιλέξει τον Αραούχο για «αντι-Ολιβέιρα»

Η ΑΕΚ θα αποδυναμωθεί αν επιλέξει τον Αραούχο για «αντι-Ολιβέιρα»

Η αδικαιολόγητη… επιμονή της Ένωσης στον Αργεντινό επιθετικό που δεν είναι πλέον ο παίκτης που οδήγησε την ομάδα στο πρωτάθλημα.

Σέρχιο Αραούχο. Ξανά. Για ακόμα ένα καλοκαίρι ο Αργεντινός φορ απασχολεί την ΑΕΚ και το ρεπορτάζ της. Την είδηση την έδωσε ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που δεν έκρυψε ποτέ την αδυναμία του στον Αργεντινό φορ. Η ΑΕΚ όντως ασχολείται ξανά με την υπόθεση.

Η Ένωση ψάχνει τα δεδομένα γύρω από τον Αραούχο και κατά πόσο είναι εφικτό, για ακόμα μια φορά, να τον φέρει στη χώρα μας. Η ΑΕΚ δείχνει μια αδικαιολόγητη επιμονή εκτιμώ στην περίπτωση του Αργεντινού. Δεν στέρεψε δε η αγορά από σέντερ φορ.

Η πορεία του Αραούχο τα τελευταία χρόνια είναι πτωτική. Αποκορύφωμα η τελευταία σου σεζόν στην ΑΕΚ όπου ήταν σκιά του εαυτού του. Ένας παίκτης που δεν θύμιζε σε τίποτα τον φορ που οδήγησε τον Δικέφαλο στο πρωτάθλημα του 2018. Και δεν είναι ο ίδιος παίκτης, ούτε θα είναι πιθανότατα ξανά.

Η Ένωση θέλει το καλοκαίρι έναν έτοιμο επιθετικό. Ένα φορ που θα έρθει με… φόρα και θα ανεβάσει τον ανταγωνισμό για την κορυφή της επίθεσης. Δεν είμαι βέβαιος πως ο Αραούχο είναι αυτό που ψάχνει. Οι Κιτρινόμαυροι ψάχνουν επί της ουσίας έναν παίκτη που θα αντικαταστήσει τον Ολιβέιρα.

Ο Πορτογάλος στράικερ τα προηγούμενα δύο χρόνια προσέφερε λύσεις επιθετικά. Ιδίως την πρώτη του σεζόν, μέχρι την ατυχία του τραυματισμού του. Και φέτος όμως παρότι έχασε έδαφος, είχε κατορθώσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Χιμένεθ.

Η αντικατάστασή του με τον Αραούχο νομίζω πως περισσότερο αποδυναμώνει, παρά ενισχύει την επιθετική γραμμή της ΑΕΚ. Αν ο Αργεντινός φορ ήταν ο παίκτης που γνωρίσαμε το 2017, η κουβέντα θα ήταν διαφορετική. Δεν είναι όμως.

Επίσης, από τη στιγμή που η ΑΕΚ είναι διατεθειμένη να διαθέσει ένα σημαντικό ποσό για τον επιθετικό, μιας και η περίπτωση του Αραούχο προυποθέτει πέρα από υψηλό συμβόλαιο και χρήματα στη Λας Πάλμας, είναι βέβαιο πως θα βρει στην αγορά ποιοτικές λύσεις. Επιθετικούς που στην Ελλάδα θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά και με το παραπάνω.

Οι Κιτρινόμαυροι πρέπει επιτέλους να αφήσουν στην άκρη αυτή τη λογική της «ανακύκλωσης» που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια. Τα «κολλήματα» με παίκτες και η φιλοσοφία «αυτούς ξέρουμε, αυτούς εμπιστευόμαστε» πρέπει να μείνουν στο παρελθόν. Από τη στιγμή που η ΑΕΚ είναι διατεθειμένη να δαπανήσει ένα ποσό αρκετά πάνω από το 1 εκατομμύριο ευρώ, μπορεί να βρει παίκτη που θα έρθει όχι απλά για να πλαισιώσει τον Ανσαριφάρντ, αλλά για να πάρει τη φανέλα του βασικού… σπίτι του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ